Şimdi Ara

AMD phenom II X4 955 black edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merabalar. Pc im 7/24 açık ve işlemci sıcaklığım 69 C. Bunun fazla olduğunu düşünüyorum. Ne gibi bir sıkıntısı olabilir.Anakart modelim MSI-870
    Kullandığım kasa bu;
    Bu sürekli açık halindeki ve kullanımdaki değerleri ;
    BU soğuduktan ve sistemin boştaki hali;

Forumdan bir arkadaşımızın önerisi işlemciye fazla voltaj gittiği ve düşürmem gerektiği oldu 1.35 yapmamı söyledi fakat biostan ayar değiştirilmiyor.
    Bunlarda biostan kareler yapabileceğim yada yanlış yaptığım şeyler olabilir diye tüm ekran görüntüleri.

• hocam işlemci soğutucusunu takarken termal macun kullandığınıza eminmisniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkantur

hocam işlemci soğutucusunu takarken termal macun kullandığınıza eminmisniz?

hocam teknobiyotik herşeyi yapıp yolladı sürmüşlerdir galiba eğer ki yazılım olarak sorun yoksa ilk yapacağım iş ona bakmak varsada yoksada değiştirmek olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetesiz123

quote:

hocam teknobiyotik herşeyi yapıp yolladı sürmüşlerdir galiba eğer ki yazılım olarak sorun yoksa ilk yapacağım iş ona bakmak varsada yoksada değiştirmek olacak

sorun işlemci macununu değiştirdiğinizde çözülecektir. deneyin görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

quote:

quote:

sorun işlemci macununu değiştirdiğinizde çözülecektir. deneyin görün

Alıntıları Göster
    aynı anakart ve aynı işlemciden var 30-32 derece boşta iken . Ne zamandır içini temizlemiyorsun ?

Edit : Anakartım 870-c45 ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suspect34 -- 22 Ekim 2011; 2:57:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Suspect34

aynı anakart ve aynı işlemciden var 30-32 derece boşta iken . Ne zamandır içini temizlemiyorsun ?

hocam alalı daha anca 2 ay olmuştur ve içi gayet temiz flash ve kamera yüzünden çamurlu gibi çıkmış ama[/b]
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suspect34

hocam alalı daha anca 2 ay olmuştur ve içi gayet temiz flash ve kamera yüzünden çamurlu gibi çıkmış ama[/b]

Alıntıları Göster
    Şu ekranda Cpu Voltage'nin üzerindeyken Enter'e bastığınızda liste açılmıyor mu? Ya da numerik tuş takımından + ve - ile değişmiyor mu? Fsb 200 olması gerekirken 226 görünüyor. Siz değiştirmediyseniz bilgisayarınızı O.C. yapıp göndermişler. Stabiliteyi de bu voltajda tutturdular galiba. Sıcaklıklar bu değerler için stok fanla normal sayılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Şu ekranda Cpu Voltage'nin üzerindeyken Enter'e bastığınızda liste açılmıyor mu? Ya da numerik tuş takımından + ve - ile değişmiyor mu? Fsb 200 olması gerekirken 226 görünüyor. Siz değiştirmediyseniz bilgisayarınızı O.C. yapıp göndermişler. Stabiliteyi de bu voltajda tutturdular galiba. Sıcaklıklar bu değerler için stok fanla normal sayılır.

yok hocam değişmiyor orası açılmıyorda. Forumdan birisi 1.35V yapmalısın demişti ama malesef. Anakartın üzerinde OC tuşu var bastığımda hız ayarlama yeride var hız aşımı yapılıyor.Bir ara denemiştim ama kapattım hocam geri.Sistem boştayken 50C ve 7/24 açık olan pc yükte duruyor sürekli 70C de hep yakmayalım hocam işlemciyi.
    Aynı bu şekildeki gibi oc yeri var hocam.Açtık olduğunda mavi led yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetesiz123 -- 22 Ekim 2011; 10:09:30 >

• quote:

quote:

yok hocam değişmiyor orası açılmıyorda. Forumdan birisi 1.35V yapmalısın demişti ama malesef. Anakartın üzerinde OC tuşu var bastığımda hız ayarlama yeride var hız aşımı yapılıyor.Bir ara denemiştim ama kapattım hocam geri.Sistem boştayken 50C ve 7/24 açık olan pc yükte duruyor sürekli 70C de hep yakmayalım hocam işlemciyi.
    Aynı bu şekildeki gibi oc yeri var hocam.Açtık olduğunda mavi led yanıyor

Alıntıları Göster
    Yok hocam işlemciyi yakamazsınız zaten, en kötüsü oyun falan oynarken birden kapanır sistem (mavi ekran, resetlenme vb.). O.C. ile kullanmak istiyorsanız işlemci fanını değiştirebilirsiniz.

Zaten Fsb artırarak O.C. yapılması yanlış bir kere o işlemcinin çarpanı açık olduğundan. Fsb yerine işlemci çarpanını yükselterek deneyin. Ek voltaj vermeden 3.6 Ghz civarında kullanabilmeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Process64

Yok hocam işlemciyi yakamazsınız zaten, en kötüsü oyun falan oynarken birden kapanır sistem (mavi ekran, resetlenme vb.). O.C. ile kullanmak istiyorsanız işlemci fanını değiştirebilirsiniz.

Zaten Fsb artırarak O.C. yapılması yanlış bir kere o işlemcinin çarpanı açık olduğundan. Fsb yerine işlemci çarpanını yükselterek deneyin. Ek voltaj vermeden 3.6 Ghz civarında kullanabilmeniz lazım.

Alıntıları Göster
    Neden fsb artırarak oc yapmak yanlış hocam? Çarpanı açık işlemci tamam ama herşey işlemci mhz imidir yoksa haberleşmede payı olan fsb artırmak gerçekten performans olarak işe yaramazmı?

Tam olarak bilmediğimden sordum kusura bakyın.ayrıca cevabınız için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

Neden fsb artırarak oc yapmak yanlış hocam? Çarpanı açık işlemci tamam ama herşey işlemci mhz imidir yoksa haberleşmede payı olan fsb artırmak gerçekten performans olarak işe yaramazmı?

Tam olarak bilmediğimden sordum kusura bakyın.ayrıca cevabınız için şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    Estafurullah hocam, tamamen yanlış manasında demedim aslında. Söylediğiniz gibi Fsb ile aynı anda işlemci, kuzey köprüsü (ile HT) ve belleklere de hız aşırtma yapılabilir fakat stabiliteyi daha çabuk kaybeder. Kilidi açık işlemciler için ilk önce çarpan artırmak lazım, konuya hakim kişiler daha sonra Fsb arttırabilir.

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam senin işlemci fanının üstündeki toz mu yoksa baska bişey mi? cok fena kaplamıs yprakları, bir temizlesen iyi olur gibi

• quote:

Estafurullah hocam, tamamen yanlış manasında demedim aslında. Söylediğiniz gibi Fsb ile aynı anda işlemci, kuzey köprüsü (ile HT) ve belleklere de hız aşırtma yapılabilir fakat stabiliteyi daha çabuk kaybeder. Kilidi açık işlemciler için ilk önce çarpan artırmak lazım, konuya hakim kişiler daha sonra Fsb arttırabilir.

Sağolun hocam bilgi için
  • quote:

quote:

Sağolun hocam bilgi için

Alıntıları Göster
    başka bir konuya yazmıştım cevap gelmedi belki burada yardımcı olur bir arkadaşımız.yazdığım mesaj şöyle;

phenom ıı x2 560 be ile gigabyte 990fx anakartta kullanma amaçlı 2000 mhz lik ram alındı bu ram bu anakartta işlemci 4 ghz olacak şekilde nasıl 2000 mhz çalıştırabilirim ramler 2x2 4gb 2000 mhz cl 7-10-8-24 mushkin blackline bellekler.1.65 volt standardı.

• quote:

başka bir konuya yazmıştım cevap gelmedi belki burada yardımcı olur bir arkadaşımız.yazdığım mesaj şöyle;

phenom ıı x2 560 be ile gigabyte 990fx anakartta kullanma amaçlı 2000 mhz lik ram alındı bu ram bu anakartta işlemci 4 ghz olacak şekilde nasıl 2000 mhz çalıştırabilirim ramler 2x2 4gb 2000 mhz cl 7-10-8-24 mushkin blackline bellekler.1.65 volt standardı.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam. İlk olarak işlemcide 4 Ghz stabiliteyi yakalamak lazım. O işlemci için o bellekler fuzuli zaten, en fazla 1600 Mhz'den sonra kaydadeğer bir artış olmuyor Phenom II'de. 990 çipli nakart kullanmadım henüz, Ram çarpanını kaça kadar artırıyor?

• quote:

Rica ederim hocam. İlk olarak işlemcide 4 Ghz stabiliteyi yakalamak lazım. O işlemci için o bellekler fuzuli zaten, en fazla 1600 Mhz'den sonra kaydadeğer bir artış olmuyor Phenom II'de. 990 çipli nakart kullanmadım henüz, Ram çarpanını kaça kadar artırıyor?

Alıntıları Göster
    çarpan son 8x oluyor hocam. bu arada gerekli gereksiz ayrı bir konu,odeğilde çalıştırabilşrmiyim acaba?
  • quote:

çarpan son 8x oluyor hocam. bu arada gerekli gereksiz ayrı bir konu,odeğilde çalıştırabilşrmiyim acaba?

Alıntıları Göster
    790'daki gibi 1600 Mhz'den sonrası O.C ile yani. Şimdi Fsb devreye giriyor işte söylediğiniz gibi hocam. NB ve işlemci çarpanını düşürerek Fsb arttırmayı denemek lazım.
  • quote:

790'daki gibi 1600 Mhz'den sonrası O.C ile yani. Şimdi Fsb devreye giriyor işte söylediğiniz gibi hocam. NB ve işlemci çarpanını düşürerek Fsb arttırmayı denemek lazım.

Alıntıları Göster
    tamam hocam deneyip buraya yazacağım
  • quote:

hocam sabah sabah uykulu değişmiyor demişim sana kusura bakma orası değişiyor kaç yapmalıyım voltage ?
  • Hocam arkadaşların dediği gibi ya bi fan temizliği-termal macun yenilemesi yapıcan ya da biosta bi sıkıntı var.aynı işlemci bende var boşta 28 civarı tam yükte de 50C yi geçmiyo ki asıl sorun pc her zaman açık olsa bile işlemci tam yük altında olmaması lazım.oyun falan bile oynasan 4çekirdeği full kullanan pek oyun da yok.7/24 test programı çalıştırmıyosan tavsiyem kasanın içine el atman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.