Şimdi Ara

AMD Phenom II x4 955 Isı Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işlemciden kullanıyorum boştayken 45 derece.Kasada 2 tane 12 lik fan var (biri içerden dışarı biri dışardan içeri üflüyor) Stok fan kullanıyorum ve termal macun var.Sizce bu ısı normal mi?

• normal, önemli olan yük altındaki tabi
  • yük altında taş çatlasın 60 oluyor
  • Cool'n'Quiet`in açık olduğundan emin olun boştayken hızını düşürsün. Boşta 45 derece fazla gibi stok fan varken 35 ler civarındaydı bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Cool'n'Quiet`in açık olduğundan emin olun boştayken hızını düşürsün. Boşta 45 derece fazla gibi stok fan varken 35 ler civarındaydı bende

açık zaten
  • Fanda tozlanma varsa ondan da olabilir. Dönüş hızı ne kadar tahmini olarak?
  • quote:

Fanda tozlanma varsa ondan da olabilir. Dönüş hızı ne kadar tahmini olarak?

hocam makinayı dün topladım.toz yok.dönüş hızı boşta 2700 civarı fullde 6100
  • yazın stock fanla 35 zor ya kasalara da baglı tabi de
    bende stock varken 45+ gibiydi yükte de 60ı yavas yavas gecmeye baslamıstı
  • Sıcaklıklar normal

Bu ısı durumu kasa ve işlemcide kullanılan fana bağlı değişirken, oda sıcaklığına göre de değişir haliyle...

Mesela güney cephe de ise pc'nin bulunduğu oda, haliyle güneşli olur ve ısı da artar.
  • Hocam benimde cpu fanda yük dışında çok yavaş dünuyor(1000rpm civarı),ondan dolayı boşta sıcaklık 40 oluyor(phenom 965 için)
    Ama yük altında 55i geçmiyor(yük altında donüş hızı 2100ü buluyor(sogutucu xıgmatek dark knight).Bugün test amaçlı sogutucu fanını direk bagladım(anakarta değil,guc kablosuna bağladım direk).Tam hızdan dolayı (buda 2200 civarına denk geliyor) sıcaklık 35i geçmedi.yük tede 52oldu enfazla.Sizce fanı direk baglamak avantajlımı?
  • hepinize teşekkürler.sormak istediğim bir soru daha var.benim kasada 2 tane 12 lik fan olduğundan bahsetmiştim.Bunların ikisinide dışardan içeriye doğru üfletirsem iyi olur mu?
  • @baris_ekin

Kasa daki fanların konumu sanırım biri önde ve içeri üflüyor, diğeri de arkada dışarı üflüyor değil mi ? böyleyse sorun yok bu doğru, extra olarak yan tarafa fan takıp ekran kartına ya da anakarta da üfletebilirsen birtane fan daha ilvae edebilirsin, 12cm'lik olsun.

@memo prag

Kardeşim soğutucunun fanı 4pinli değil mi ? öyle ise onu anakarta direk bağla, psu'ya değil yani, anakartta PWM özelliliğini de aktif et ki fan ısıya göre devirini ayarlasın.
  • baris_ekin

2 Fanın onde olanı kasa içine üflemesi gerekiyor. Arkadaki fan ise kasa içindeki havayı dısarıya üflemesi gerek. Eğer kasanızın yan kapağında işlemciye doğru bakan tarafta fan takmak için yer varsa orayada bir fan almanızı tavsiye ederim. Bu sıcaklarda işlemciyi biraz olsun serinletir.
  • Evet hocam 4pinli,zaten deneme amaçlı yapmıştım(sadece 3pini kullanıp tam hız yaptım).
    sıcaklık farkı olacakmı diye,yukardaki gibi biraz oldu....
  • Şimdi bu tür soğutucular boşta çok sıcaklıkta fark yaratmasada ya da az fark yaratsa da önemli olan yük altında işlemciyi tuttuğu sıcaklıklar önemlidir, dediğim şekilde kullanmaya bak sen
  • saol hocam
    Bu THERMALTAKE VL20001W2Z ELEMENT V FULL TOWER SİYAH KASA inceleme fırsatın oldumu hocam.23cm lik fanlı olması nasıl.donuş hızları çok düşük......
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris_ekin

quote:

nasıl dayanıyorsunuz 6100 devirde o sese...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo prag

saol hocam
    Bu THERMALTAKE VL20001W2Z ELEMENT V FULL TOWER SİYAH KASA inceleme fırsatın oldumu hocam.23cm lik fanlı olması nasıl.donuş hızları çok düşük......

Element V güzel kasa fan kontrolcüsü de üzerinde geliyor.

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1321&ID=1900#Tab2

Yan panelde ki fanın zaten çok hızlı dönmesine gerek yok, hava sirkülasyonunu sağlasın yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

Orijinalden alıntı: baris_ekin

quote:

nasıl dayanıyorsunuz 6100 devirde o sese...

voltajını 1365 e çekerek :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.