Şimdi Ara

'AMD Phenom II X4 955' Mİ 'Intel CI7 920' Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

http://www.teknofiyat.com/?search=q9550&altlimit=&ustlimit=

ikiside değil . 355 liraya q9550 den iyisi yok

Evet intel su an bununla X4 940'i koseye sikistirdi. Yeni F/P urunu X3 720 BE oldu. 2. el fiyatlari da korkunc ucuz. hem de AM3 DDR3 islemci. Q9550'yi tavsiyelerimize bundan sonra ekleyebiliriz.
  • 355lira değil o işlemci 385 lira Gigatekde. Vatanın fiyatı yanlış gösteriliyor.Linki tıklayıp öyle bakın.X4 940 315 Liraya kadar düştü bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 575m

355lira değil o işlemci 385 lira Gigatekde. Vatanın fiyatı yanlış gösteriliyor.Linki tıklayıp öyle bakın.X4 940 315 Liraya kadar düştü bu arada.

en ucuz nakit fiyati 323 tl. 60 TL fark var aralarinda. 60 tl intel isteyen biri icin normal fark. esit olmalarina gerek yok fiyat olarak zaten. Q9550 daha ucuzlar.
  • bence Core İ7 li sistemi almalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

quote:

Orijinalden alıntı: 575m

355lira değil o işlemci 385 lira Gigatekde. Vatanın fiyatı yanlış gösteriliyor.Linki tıklayıp öyle bakın.X4 940 315 Liraya kadar düştü bu arada.

en ucuz nakit fiyati 323 tl. 60 TL fark var aralarinda. 60 tl intel isteyen biri icin normal fark. esit olmalarina gerek yok fiyat olarak zaten. Q9550 daha ucuzlar.

Yok fiyatı eşit olması gerekmiyor dediğin gibi..Ben başka bir yerden baktım 315lira için;
    http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=27371&idproduct=127872

• core i7 almalısın bence hatta core i7 tabanlı çok iyi bi anakart ile kullanmalısın(ileriye dönük) 920 ile başlarsın ileride upgrade edersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbuzludag

Amdli sistemin fiyatı 400 tl daha az intel i7 920 ye göre. Amd şu durumda daha mantıklı. Herkese teşekkür ederim.

+1
  • core i7 920+gtx275+6gb ddr3
  • Paran bolsa i7 al, fakat şunu belirtmeliyim ben de AMD=ATI INTEL=NVIDIA diye sistem kurunca hiç memnun kalmadım, bence tam tersi daha güzel oluyor .
  • Eğer yoğun bir şekilde stüdyo programları, video işleme vs vs tarzı programlar kullanacaksan tabiki de en az 6GB 3 kanallı bellek ve i7 almanı öneririm. Fakat sen sadece oyunlar ve masaüstü uygulamaları diyorsan i7 ye verdiğin para ve i7 almak için 4890 yerine GTX275 alman saçmalıktan öte gitmez Kısaca iş istasyonları için i7, günlük kullanımlar ve oyunlar için AMD; AM3+DDR3 diyoruz Tabi kişi "Maliyet benim için önemli değil, ne kadar olursa olsun" derse o kişiye de neden fiyat/performans odaklı AMD diyelim ki Dizsin çok sağlam bir x58 chipsetli i7 sistem ve keyfine baksın ama tekrar söylüyorum oyunlar için i7 CPU ve x58 anakarta fazla bütce ayırıp düşük ekran kartı almak yerine, AM3 sağlam bir CPU(955 B.E.) ve AM3 790FX chipsetli sağlam bir anakart alıp onun yanına da sağlam bir ekran kartı almak en doğrusudur Bu kısa yazı sanırım herşeyi yeterince açıklamıştır. Sağlıcakla...

• tabiki amd
  • amd phenom II 955 Be ve gigabyte ma790fxt-ud5p anakart ve referans gtx 275 lerden biri.palit olabilir
    İ7 şuan için para tuzağı
  • " İ7 920 ile Amd X+ 955 arasındaki performans farkı nedir? İksinden birbirine yakın performans alır mıyım ? " diye sormuşsunuz .

AMD Phenom II X4 945 und 955 Black Edition

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/prozessoren/2009/test_amd_phenom_ii_x4_945_955_black_edition/

Testsystem
    http://www.computerbase.de/artikel/hardware/prozessoren/2009/test_amd_phenom_ii_x4_945_955_black_edition/2/

incelemesine bakabilirsiniz . hem core i7 ler hem quad intel ve amd işlemciler sentetik , ofis , oyun ve başka benchmarklar
    uygulanarak incelenmiş .

• i7 daha iyidir ama bence gereksiz derecede pahalı.
    Hatta bana göre oyun için X4 bile lüks kaçabilir.
    X3 710 + HD4870 (VTX) üzerine F/P yok şu anda.
    Ama sizin salt performans çok önemli ise; i7 tercih edilebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

4890 Toxic de vapor-x sogutma kullaniyor.

Yanlışın var. Toxic' te Isı Boruları var.Bu da soğutmaya büyük katkı sağlıyor

Nova Bilgisayar HD 4890 Toxic

Buyur.

Kartın üst tarafındaki ısı borularını gözün seçmiyor mu?
     'AMD Phenom II X4 955' Mİ 'Intel CI7 920' Mİ?

• Hocam sogutmanin genel ismi Vapor-X . Kartin ustunde de yaziyor bak. Hatta Sapphire'in sitesine girersen orada Toxic modeli icin detayli bicimde sogutmayi anlatiyorlar. Vapor-X'in bilimsel aciklamasini yaparak. Yanlisin var diye konuya girmissin. Heatpipe olunca Vapor-x sistemi iptal mi oluyor ? Cok enteresansiniz ya kartin ustunde koskocaman Vapor-X yaziyor hala yanlisin var diyorsun. Heatpipe sogutmaya katki saglar ama sistemin adi Vapor-X'dir. Gir Nova Bilgisayar linkine orada sapphire sayfasina yonlendirme var ac oradan bak Toxic model neymis sogutmasi neymis gor. Yanlisin var diyorsan nerede yanlis oldugunu soyle. Ben isi borulari yok demedim ki Vapor-X sogutma kullandigini soyledim. Senin dedigine gore de hayir efendim Vapor-x yok isi borulari var. Kurdugun cumleden ben bunu anladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 27 Temmuz 2009; 2:08:16 >
  • http://www.guru3d.com/article/amd-phenom-x4-945-and-955be-processor-review-test/

Bu inceleme yazısını okursanız, oyunlarda x4 955 ile i7 920 nin, 1600x1200 çözünürlüklerinde hep aynı sonuçları aldığını görebilirsiniz. Burada tabiki asıl etken ise ekran kartı olayı. Testlerde kullanılan ekran kartı, gtx 280 oc edition, yani 285 modeline denk bir ekran kartı, ve piyasadaki en hızlı tek gpu ekran kartı da bu. Yüksek bir ekran kartı olduğu düşünülürse, ve amaç 1600x1200 veya daha üstü çözünürlükte oyun oynamak ise, o zaman x4 955 in i7 920 den farkı yok, bilginize...

• Prpf tasarimci programci degilsin bu acik. evde oyun oynayaca 1-2 convert anca yapicaksin. Sırf bunun için fazladan para ödemenin alemi yok. Zaten üstte söylemiş bazi arkadaşlar. Doğruda yani amaç oyunsa sana en iyi F/P sı veren donanımlari seçmen daha mantıklı. 955 + gtx275 veya 4890 mı alıcaksın İntelden farkı olmıyacak. ddr3 fark yaratır aslında ama cl9 1600mhz ram @Menow unda dedigi gibi %5 tir yani gerek yok. cok disardan aynı paraya 1600mhz cl7 ram alırsan %15 olabilir. İncelemek gerekir. 4gb ram zaten yeterli Wista ortamında W7 dede yeterli olacaktır muhtemelen. İ7 yi gereksiz buluyorum.

Sahsen PII 940 bile oyun için gereksiz bulmuştum destek olmadigi için X3 e yönelmiştim. Kalani GPU ya yatirmiştim. Hakkını verebilecigin donanımları kullanmanı tavsiye ederim.
  • Amd phenom II 955 sistem toplarsan pişman olmazsın
  • Her İki İşlemciyide Kullandım ..

Overclock Yapmıcaksan 955 İşlemcisini , Overclock Yapıcaksan İ7 920 İşlemcisini Öneririm .

Nedeni : Overclock Yapmıcaksan Hızlar Şu Şekilde Oluyor 2.6ghz ve 3.3 GHZ Diye ve oyunlarda İşlemcinin Hızına Bakıyor 4 Çekirdek Destekli Oyun Olsa Dahi AMD Önde Olucaktır ..

Yanlız Ben Overclock Yaparım Diyorsan AMD Alırsamda 4.0 GHZ Hızında İntel Alırsamda 4.0 GHZ Hızında Kullanıcam Dersen Kesinlikle İ7 920 yi öneririm ..

Tekrar Söylüyorum Overclock Yapmıcaksan 955 3.3 GHZ Hızı , 2.66 GHZ Hızındaki İ7 920 İşlemcisinden Oyunlarda Daha İyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 28 Temmuz 2009; 2:22:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.