Şimdi Ara

'AMD Phenom II X4 955' Mİ 'Intel CI7 920' Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bi sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemcilerden "Amd X4 955" ile "İntel C İ7 920" arasında kaldım. Şu anda Amdli bi sistem kurarsam fiyat olarak daha uygun. İ7 920 ile Amd X+ 955 arasındaki performans farkı nedir? İksinden birbirine yakın performans alır mıyım? Sistemlerin bileşen farkı şöyle olacak: Amd nin ramları "2 kanallı ddr3 4 GB" olacak. İntelin "3 kanallı ddr3 6 GB" olacak. Bi de Ekran kartı AMD yi toplarsam "Ati 4890 Toxic" olacak. İntel de ise "Zotac GTX 275 Amp" olacak diğer bütün bileşenler aynı. Sadece işlemciler arasında kaldım. Diğer bileşenleri kesinleştirdim. İşlemciyi seçersem bilgisayarı toplicam hemen. Bu iki işlemcinin arasındaki fark ne kadar? Oyunlarda aynı performansı alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

• Bi de Ekran kartı AMD yi toplarsam "Ati 4890 Toxic" olacak. İntel de ise "Zotac GTX 275 Amp" olacak Ne alaka

Paranı seviyorsan amd li sistem kurup oyun canavarı yaparsın. benim param bol dersende i7 920 almada fayda var ;)
    Şuan tek fark ramler olur biri 2 kanallı ddr3 diğer i ise 3 kanallı ddr3 ram heralde bir farkı olcak
  • Amdli sistemin anakartında sadece crosfirex desteği var da ondan ati yi seçicem o sistem de. İşlemcilerin büyük bi farkı yok o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbuzludag

Amdli sistemin anakartında sadece crosfirex desteği var da ondan ati yi seçicem o sistem de. İşlemcilerin büyük bi farkı yok o zaman.

4890 alıcaksan sapphire vapor-x'i almanı öneririm
  • İkiside yaklaşık aynı ayarda sistemler ama şunu unutmamak gerekir ki daha i7 destekli yazılım veya oyunlar henüz oturmuş değil. ona rağmen aynı performastalar. GTA 4 ün 4 çekirdek desteklediğini söyleseler bile işlemciyi %28 in üzerinde zorladığını görmedim şu ana kadar... Souç olarak daha çok para ayırabiliyosan sistemine i7 al derim ama ben aradaki farkı vermek istemem desen AMD yi alıp oyunları test etme ye başlayabilirsin
  • 4890 Toxic de vapor-x sogutma kullaniyor. Ufak bir saat hizi farki var vapor-x ile arasinda. Fiyat olarak 20 tl falan fark varsa tabii Toxic almakta fayda var. Islemci icin ise hangisi daha dusuk maliyetli ise ona yonelebilirsin. AMD ile aralarinda 200-300 tl arasi bir fiyat farki cikiyor eger pahali anakart alirsan. Ucuz anakart alirsan fark 350-400 e cikabilir. Yani en son oyleydi fiyatlar dustuyse bilemem. 6gb Tri Channel kitler 100 tl fark ettiriordu. Islemci de 100 TL fark ettiriordu hemen hemen. Anakart da rakibine gore 100-150 hatta 200 fark ettirebilior ya da daha bile fazla.
  • X4 955'in Oyun Performansı Fiyatına Göre İyidir ama Çoğu Oyunda ve Tüm Uygulamalarda İ7 920, x4 955'ten İyidir. Fiyat/Performans İçin x4 955, Performans İçin i7 920 Tavsiye Ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7nin masaustu basarimi tartisilmaz, ayrica 3d mark bilmemne gibi testerlarin sevdigi uygulamalarda da tam oynamalik islemci kendileri, ama cok gerekli degil.
  • i7 920 daha güclü işlemci,oyun ve diğer uygulamalarda genel olarak daha performanslı.Daha iyi ve kolay oc olabilen bi işlemci i7.
    amd phenom 955 + HD4890 cf < i7 920 HD4870 cf (oc lu halde ve oc suz halde karsılastırmalı testleri :http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-versus-i7,2360-5.html )
  • şuradaki testlere de bakmak isteyebilirsiniz .

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x4-925-955-p1.html

Core i7 920 , Phenom II X4 955 ddr3 lü ve ddr2 li sistem , Core 2 Quad Q9550 , Core 2 Quad Q9300 ve
    Phenom II X4 925 in karşılaştırmalalı testleri var .

ayrıca Phenom II X4 955 in ddr3 lü ve ddr2 li performansını karşılaştırmak isteyen veyahut Core 2 Quad Q9550
    ile Phenom II X4 955 in birbirlerine karşı performanslarını merak edenlere de faydalı olabilir .
  • i7 + ddr3 1600mhz + palit GTX275 + OC li sistem bence güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

4890 Toxic de vapor-x sogutma kullaniyor.

Yanlışın var. Toxic' te Isı Boruları var.Bu da soğutmaya büyük katkı sağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Light_Velocity -- 25 Temmuz 2009; 16:03:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

4890 Toxic de vapor-x sogutma kullaniyor.

Yanlışın var. Toxic' te Isı Boruları var.Bu da soğutmaya büyük katkı sağlıyor

Nova Bilgisayar HD 4890 Toxic

Buyur.

• Amdli sistemin fiyatı 400 tl daha az intel i7 920 ye göre. Amd şu durumda daha mantıklı. Herkese teşekkür ederim.
  • i7 daha iyi ama bütçeye göre bütçe yüksekse i7 alınır ortaysa zorlamaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Paranı seviyorsan amd li sistem kurup oyun canavarı yaparsın. benim param bol dersende i7 920 almada fayda var ;)
    Şuan tek fark ramler olur biri 2 kanallı ddr3 diğer i ise 3 kanallı ddr3 ram heralde bir farkı olcak

Şöyle yorum yapmıyormusunuz cidden sinirleniyor insan. Elalemin konusunda elalemin cevapları sanamı dert kardeşim desenizde her yerde bu davranışları görmek boş bir kalabalık oluşturmakta. Yararlı olabilecek konularda gereksiz mesajlarla konu kirliliği ve zaman kaybı yaşanmakta. Lütfen konudan insanların daha rahat ve iyi faydalanabilmesi açısından rica ediyorum bu tarz cevaplar vermeyiniz.

Yani ne demek 3 kanallı ddr3 ram heralde bir farkı olacak. Bizler burada heraldelerle konu kıyaslaması yapmıyoruz. Yaşadığımız veya büyük oranda emin olduğumuz konulardaki fikirlerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca "Paranı seviyorsan amd li sistem kurup oyun canavarı yaparsın. benim param bol dersende i7 920 almada fayda var ;)" gibi yorumlarıda yapmanın ne kadar gerekli olduğunu merak ediyorum? Sanki arkadaş 400 TL daha düşük bir sistemin daha ucuza toplanabileceğini bilmiyor da biz ona ucuzluğu öğretiyoruz! i7 920 nin ne derece performans farkını dahi bilmeyen bir kimsenin de bu şekilde yorum yapması ne kadar doğru?

Sevgili Alper;
    Yanlış anlaşılmasın bütün derdim sen falan değilsin. Bu şekilde yorumlar forumda çok oluyor. Ancak bu yanlış. Lütfen yaratıcı ve insanlara bişeyler katacağına inandığınız yazıları foruma koyunuz veya cevap olarak yazınız.

Konuya gelince;
    Oyunlarda i7 920 ile PII 955 işlemcinin farkı yok gibi birşey. Özellikle artık oyunların akıcılığını belli eden nokta GPU. CPU nuz belli bir seviyenin üstünde başarıma sahipse gerisi GPU ya kalacaktır. Eğer ki derdim sadece oyun değil diyorsanız da yinede o derece fiyat farkına ortada değecek bir şey bulunmamakta.

Bana sorarsan param olsada, olmasada toplayacağım sistem AMD PII X4 olacaktır. Burada konunuza cevap vermiş oluyorum.

AYrıca ek olarak ta bilgi vermek istiyorum;
    2 senede 1 sistem yeniliyor isen alınacak en iyi sistem AM2+ olabilir. (hem daha uygun CPU hemde daha uygun anakart, RAM). Şu anda AM2+ ile AM3 arasında performans farkı %2-5 arasında... Yani fark yok. DDR3'ün getirisi yoksa bizim DDR3 ile ne işimiz var? Ön görülerime göre 2 sene kadarda DDR3 işimize yaramayacak...

Kolaygelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 25 Temmuz 2009; 17:55:54 >

• Menow arkadaşım bilgilendirdiğin için sağol
  • Şu anda sistem toplamak bence pek akıl kârı değil. Yeni işlemci ve ekran kartları yolda. Tabiki daha yenileride gelicek. Fakat 2-3 ay daha bekleyip, Core i5 ve i9 serisi ile GTX 300 ve HD 5xxx serileri çıkınca, elbet ki ucuzlayacaktır CPU ve GPU'lar. Ben beklemeni öneririm. Ha illa şimdi almalıyım diyorsan şu anda tabikide ucuz olan Phenom II 955 BE'dir bence.
  • http://www.teknofiyat.com/?search=q9550&altlimit=&ustlimit=

ikiside değil . 355 liraya q9550 den iyisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TryAgain

Şu anda sistem toplamak bence pek akıl kârı değil. Yeni işlemci ve ekran kartları yolda. Tabiki daha yenileride gelicek. Fakat 2-3 ay daha bekleyip, Core i5 ve i9 serisi ile GTX 300 ve HD 5xxx serileri çıkınca, elbet ki ucuzlayacaktır CPU ve GPU'lar. Ben beklemeni öneririm. Ha illa şimdi almalıyım diyorsan şu anda tabikide ucuz olan Phenom II 955 BE'dir bence.

Beklemenin sonu yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.