Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 Overclock [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart : MSI 870A-G54
    Ram : Kingston 4GB (2x2GB) KIT Hyperx Blu DDR3 1600MHz CL9 Ram
    İşlemci : AMD Phenom II X4 955
    Ekran Kartı : ATI Radeon HD6850 Toxic
    Power Supply : High Power 550w :http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40178-HIGH-POWER-550W-Guc-Kaynagi--AK-HP-550-A12S-.html

İşlemcinin kendi soğutucusu var şu an üzerinde. Alacağım soğutucu ise şu ;http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0564-frio-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46882

Bu soğutucuyu alırsam sizce kaça kadar çıkabilirim? ( ghz)

(Şu an ki sıcaklık resimdeki değerlerde.)

Burda yapmam gereken sadece 16x i çoğaltmak mı ? 16,5 olduğunda 3.3 ghz oluyor test ettim.

Bir diğer merak ettiğim konu ise ram'lere overclock yapmak. Aynı programın üzerinde sekmelerden ;

burası açılıyor. Burdan herhangi bir overclock yapma şansım var mı ? Ne kadar yapabilirim..

Teşekkürler şimdiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex.rider -- 10 Eylül 2011; 13:49:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex.rider

Öncelikle sistemim :

Anakart : MSI 870A-G54
    Ram : Kingston 4GB (2x2GB) KIT Hyperx Blu DDR3 1600MHz CL9 Ram
    İşlemci : AMD Phenom II X4 955
    Ekran Kartı : ATI Radeon HD6850 Toxic
    Power Supply : High Power 550w :http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40178-HIGH-POWER-550W-Guc-Kaynagi--AK-HP-550-A12S-.html

İşlemcinin kendi soğutucusu var şu an üzerinde.

Şu an sıcaklık resimdeki değerlerde.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0564-frio-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46882

Bu soğutucuyu alırsam sizce kaça kadar çıkabilirim? ( ghz)

Burda yapmam gereken sadece 16x i çoğaltmak mı ? 16,5 olduğunda 3.3 ghz oluyor test ettim.

Bir diğer merak ettiğim konu ise ram'lere overclock yapmak. Aynı programın üzerinde sekmelerden ;

burası açılıyor. Burdan herhangi bir overclock yapma şansım var mı ? Ne kadar yapabilirim..

Teşekkürler şimdiden..

en basit şekilde biostan yapabilirsin ama önce iyice bir araştır yoksa yazık etme işlemcini. Ne kadar yapacağın konusu ise şansına bağlı işlemcin iyiyse iyi değer sağlarsın normalse normal değerlerde kalırsın

• işlemciniz black edition olduğundan en basit şekilde söylediğiniz gibi 16 olan çarpan değerini yükselterek veya fsb yükselterek oc yapabilirsiniz.eğer fsb ile hız arttırırsanız ram,ht,nb hızlarıda otomatik yükselebilir ve voltaj kısmı autoda ise voltaj kendi artabilir.deneme yanılma yoluylada gittiği yere kadar gidebilirsiniz ama stok fan ile ses aşırı rahatsız edici olacaktır.
  • Arkadaşlar bugün soğutucuyu aldım ve. 4.0 ghz de pc 40 derece ile çalışırken . Benchmark yaptığımda restart atıyor. 4.2ghz ile pc yi hiç açmıyor. Halbuki ısı 50 dereceyi bile geçmezken. Bu sorun neyden kaynaklanıyordur? Çok tedirginim..
  • Tedirgin olacak birşey yok. Restart sebebi sadece sıcaklık değildir. O.C. değerlerinizi belirtin hatta SS eklerseniz de olur ona göre değerlendirelim.
  • voltaj az gelebilir, anakart sınırına gelmiş olabilirsin. Restart'ta mavi ekran eviryorsa hata kodunu söylersen daha çok yardımcı olursun.
  • 3.2ghz ile çalışırken ki aynı voltaj. Resime bakın voltajı 1.4000 gösteriyor . Onu mu değiştirmeliyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ama fazla abartmadan deneye deneye +0.250 ver en başta olmazsa +0.500 ama çok dikkat et fazla kaçırırsan işlemcine yazık olur.
  • BIOS'da voltajları değiştiremiyorum. AUTO yazıyor..
  • quote:

BIOS'da voltajları değiştiremiyorum. AUTO yazıyor..

manuel'e al ondan sonra ayarlarsın
  • Yokki öyle bir seçenek. Denedim herşeyi manual'e alamadım . BIOS update etmeye çalışıcam
  • update yap bios kısmına gel resim çek koy bi ne yapabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwarzerHumor -- 11 Eylül 2011; 11:21:58 >
  •  AMD Phenom II X4 955 Overclock [Yardım]

aynen böyle

• + / - ile değiştiriliyormuş voltajlar :D değiştirebiliyorum artık
  • Kolay Gelsin
  • 4.1 ghz de everest stabilite testi yaptım %100 yük altında. En fazla 59 dereceye çıkıyor iyi mi sizce ?
  • İyidir daha fazla zorlamanı tavsiye etmem 4.1ghz gayet iyi bir değer (Y)
  • quote:

4.1 ghz de everest stabilite testi yaptım %100 yük altında. En fazla 59 dereceye çıkıyor iyi mi sizce ?

Stok soğutucu ile bu sıcaklık gayet iyi.
  • Stok değil . Thermaltek Frio
  • Bendeki işlemci için 4ghz günlük kullanım ideal diyolar seninkisi bir düşüğü ve 4.1ghz gayet iyi sıcaklıklarda iyi %100'de 59C hiçbir oyun %100 işlemci kullanamıcağına göre max 50 Cye çıkıcak işlmcin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.