Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 960T Black Edition stoklara girmiş (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
7.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hadi hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon1983

Nb işlemci ile diğer cihazlar arasında köprüdür, bunun hızlı olması sadece işlemcinin değil komple sistemin hızlanması anlamına gelir
    testlerle bunu deneyebilirsiniz

NB neyin kısaltması :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Nb işlemci ile diğer cihazlar arasında köprüdür, bunun hızlı olması sadece işlemcinin değil komple sistemin hızlanması anlamına gelir

soru mu bu?

kuzey köprüsü
    Northbridge
  • quote:

quote:

quote:

soru mu bu?

kuzey köprüsü
    Northbridge

eskiden fsp çarpan ve voltaj üzerinden o.c yapardık NB üzerinde bir oynama yapmaya izin yoktu..NB üzerindeki oynamanın o.c üzerinde nasıl bir etkisi var acaba ..standart degeri nedir 2600 dediğiniz seyin birimi mhz mı?

• Birde hangi durumda devreye sokulmalı ,en son NB mı yükseltilmeli ...
  • yanlış anlaşılmasın bu nb işlemcin içinde
    artık anakart üreticileri çoğu şeyle oynamamıza izin veriyorlar
    2000 mhz kardeş.
    aşağıda resim var, o resim ortalama olması gereken değerleri gösteriyor.

AMD Phenom II X4 960T Black Edition stoklara girmiş

• quote:

yanlış anlaşılmasın bu nb işlemcin içinde
    2000 mhz kardeş.

eski anakartlarda NB ve sb ayri ayrıydi :)

• quote:

yanlış anlaşılmasın bu nb işlemcin içinde
    2000 mhz kardeş.

Dostum bugun eve gidiyorum bu gece ve yarın o.c testlerine başlayacağım inşallah:)şimdi konuları gözden geçirdim 4000mhzde stabil tutsam yeter fazladan sistemi yormak istemiyorum...Sistemim söyle amd x4 960t-asus m5a97-corsair 4gbx2 1.3v1666 mhz ram-xigmatek gaia cpu fan

4000mhz icin söyle bir yol izlesem sizce dogru mu?Niye 4000 genelde arkadaslar bu degerde sorun yasamamışlar yasarsam ona göre düşerim :)tersten
    sıcaklık olarak standartta 30-32 derece bf3 oynarken 36ya çıkıyor en fazla...
    o.c yapınca da en fazla 40dereceye çıkabileceğim o.c degerinde tutacağım max voltajda sanırım en fazla 1.4-1.45e çıkarım ustunede çıkarmam olmazsa hızı 3600-3800lere düşerim

İlk olarak standart halı ile 3d mark ,prime 95 ve aida 64 ile suanki sistemin aldığı puanları not alacağım...Zip rar ile 1gb civarı dosya sıkıştırıp süreleri kaydedeceğim...

prime 95ile standart halde 2saat test edip mac kaç voltaj istediğini tesbit edip max 1.45 istediyse ben 1.35-1.4v ile testlere başlayacağım

ilk olarak 6cekirdegi acma deneyeyim standart 3000mhzdeen az voltaj ile ortalama bunun icin 1.35 yeter diye düşünüyorum ...cpuz ile açtığım çekirdekleri görebiliriz zaten

6cekirdek açıp yine test sonuclarını yazacağım..

Direk nbyi 2600mhz yapayım yine test yapayım cogu arkadasın bu degerde de bir sıkıntısı çıkmamış sanki..

Sonra 4000 mhz icin çarpanı 200x20 yapmak mantıklı mı?

Bu hizda stabil olmazsa neyi düşeyim 1.4-1.45 in ustune cikmayacagim nbyimi,çarpanımı ,mhzyi mı...

Eğer bu hizda stabil olursa yavaş yavaş voltaj düşürüp en az voltajda stabiliyeyi arayacağım

Bu method da bir yanlışlık var mı?

• quote:

Öncelikle dikkatli ol kardeşim, bu işi yavaş ve dikkatlice yapmalısın. Donanımı yükselteyim derken zarar verme sakın.
    hocam sana tecrübe ile sabit fikirlerimi söyleyebilirim, bu işlemciyle 2-3 aydır uğraşıyorum, her 100 mhz artışında ve voltaj artışında, 3dmark06, prime95, aida64 vb. test ettim ve performansı gözden geçirdim.
    benim anakart gigabyte, o yüzden anakart konusunda pek yardımcı olamayacağım, asus da kullandım ama karışık geliyor bana voltaj ayarları. elle girmek zorundasın rakamları.

şimdi;
    4.0 ghz yapacaksan sana önerim şu şekilde olur;
    ht yi elleme auto da kalsın kalsın (rami arttırdığı için voltaj vermek lazım, yada rami kısmak lazım)
    ram'lere de yüklenme (1600*1333 neyse artık) aynı kalsın (performansa pek faydası yok, fazladan verdiğin voltaja değmiyor)
    nb'yi 2500 mhz dan yukarı yapma, 4.0 ghz da 2600 mhz pek stabil çalışmıyor. (4.2 ghz da 2600 iyi oluyor). mecbur 2400 vereceksin çünkü ht yi ellemeyeceksin

hızlar

cpu; 4000 mhz
    ht ; auto
    nb ; 2400 mhz
    ht link; 2400 mhz
    ram ; ram hızı neyse o

voltaj değerleri;
    cpu'ya 1.47v - 1.55v arası voltaj vermen gerek. 4.0 ghz da 1.50 den aşağısı mavi ekran hatası verecektir tam yükte ( aslında bunu bulmanın en iyi yolu deneyerek bulmaktır, her işlemcinin ve anakartın kendine has yapısı var, kimisi fazla ister kimisi az). tavsiyem başta 1.55 ver ve stabilse ufak ufak kıs voltajı.
    ankartın kuzey köprüsüne de biraz voltaj vermelisin hata almamak için.
    cpu nb vıd controle de aynı şekilde voltaj vermelisin.
    sistem başta açılmıyorsa anlaki ya fazla değer girdin yada voltaj az geliyor.

testlere gelince; bu değerlerle prime95 testinde 20-30 dakikadan sonra hata alırsın büyük ihtimalle, çünkü aşırı voltaj istiyor bu test bir süre sonra bu voltajlar az kalıyor
    benim önerim 3dmark, aida64 ve amd overdrive testleri. 30 dakikalık testte sıkıntı yaşamazsan stabil diyebiliriz. neden böyle düşünüyorum söyleyeyim, şuan hiçbir oyun ve program 6 çekirdeği aynı anda %100 kullanmıyor, o zaman biz 1-2 saat boyunca neden işkence ediyoruz işlemciye

ben;
    x6
    4.2 ghz
    2500 nb
    2500 ht olarak 1.50- 155 voltaj da stabil kullanıyorum.

Şimdi bunları yapınca sıcaklıklarda artış olacak, bunun için soğutman iyi olmalı. Ben imzamdaki soğutucuyu kullanıyorum, ayrıca kasada ki soğutma da çok iyi (3 içeri 2 dışarı üfleyen fanlar).

bu şekilde;
    anakart maksimum 38
    işlemci maksimum 45 oluyor. (oyunlarda ve 3dmark96 testlerinde)
    son 3dmark06 test puanım 7350.
    bu puan 3600 mhz da 6300' dü. aradı fark gerçekten mükemmel

sormak istediğin başka birşey varsa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Yetimoğlu_ -- 1 Nisan 2012; 21:04:59 >

• Hocam usenmeden herseyi uzun uzun yazmışsın çok sagol eve gidince deneyeceğim tek tek ,takıldığım yerde sana sorarım..Bu yeni anakaraların her ayariyla oynamakta bir yandan kötü olmuş nereden hata verdigini çözemiyorsan deneme yanılmaya donüyor :)bende de xigmatek gaia var ısınma sorunu 1.45-1.5e kadar sorun olmaz sanki..

Birde 3d mark o kadar farkettiriyor mü?masallah 3000mhzde aca benim puan kaçtı hatırlatmıyorum gidince bakayım bi ciddi artış sağlıyor demekki...sistem ilk geldiginde yanlış hatırlamıyorsam benim 6cekirdegide anakart otomatik acmıştı aida extreme ile baktığımda 6 adet cpu vardı cunku bende bu işlemcinin yeteneği hakkında hiç bir bilgim olmayınca araştırma gereği duymamıştım..ve 6 cekirdek aktif standart ayarlarda 1gun 3dmark 2006 da loop seçeneğini açıp test etmiştim isten gelince baktim hala devam ediyordu,prime 95ide aynen 1gun acmıştım ertesi gun baktığımda hala devam ediyor işlemci max 37 dereceye çıkmıştı standartta demekki benim 6 çekirdekte sağlam :)

• cpu nb vid ve kuzey köprüsüne ne kadar voltaj vereyim ortalama sizin sizin sisteme göre eskiden bir tek cpu voltajini değiştiriyorduk
  • quote:

Hocam usenmeden herseyi uzun uzun yazmışsın çok sagol eve gidince deneyeceğim tek tek ,takıldığım yerde sana sorarım..Bu yeni anakaraların her ayariyla oynamakta bir yandan kötü olmuş nereden hata verdigini çözemiyorsan deneme yanılmaya donüyor :)bende de xigmatek gaia var ısınma sorunu 1.45-1.5e kadar sorun olmaz sanki..

Birde 3d mark o kadar farkettiriyor mü?masallah 3000mhzde aca benim puan kaçtı hatırlatmıyorum gidince bakayım bi ciddi artış sağlıyor demekki...sistem ilk geldiginde yanlış hatırlamıyorsam benim 6cekirdegide anakart otomatik acmıştı aida extreme ile baktığımda 6 adet cpu vardı cunku bende bu işlemcinin yeteneği hakkında hiç bir bilgim olmayınca araştırma gereği duymamıştım..ve 6 cekirdek aktif standart ayarlarda 1gun 3dmark 2006 da loop seçeneğini açıp test etmiştim isten gelince baktim hala devam ediyordu,prime 95ide aynen 1gun acmıştım ertesi gun baktığımda hala devam ediyor işlemci max 37 dereceye çıkmıştı standartta demekki benim 6 çekirdekte sağlam :)

Rica ederim ne demek, ufak bir yarar sağlasam bana yeter
    Aslında iyi olmuş her yeriyle oynamak, anakarta bırakınca fazla voltaj veriyor çünkü.
    1.6 voltaj da versen çok ısınmaz hocam gaia ile, günümüzde 60 derecede stabil çalışıyor işlemciler. Kötü yanı ömürleri kısalıyor yüksek sıcaklıklarda.
    Default ayarları ile 4.0 ghz'lı o.c hali arasında dağlar kadar fark var hocam. 4.0 ghz ile 4.2 ghz arasında 300 puan oynadı yaptığım testlerde

3dmark da sadece işlemci testi bölümü var 2 dakikalık, onu yapabilirsin hızlıca.
    Aynı anda arka planda 4 gb dosya indiriyor, nette 5-6 sekme açıyor ve oyun oynuyorum yinede en ufak bir kasma yapmıyor

6 çekirdekte 3.0 ghz da voltaj vermeden auto da anakart 1.45'e çıkartıyor sanırım voltajı prime95 testinde. ama yapacağın işlemlerden sonra o sıcaklık 60 dereceyi geçecektir kısa sürede
    o yüzden prime95 testini yaparak işlemcini üzme derim, yazık günah

• Az önce eve geldim dostum anakartin ayarlarına girince core unlock yapınca benim 2 core,3 core ve 4 core çıkıyor bunlarda enable Diger 2 cekirdek görünmüyor 6 cekirdek değil 4 cekirdek görünüyormuş aida extremede demekki yanlış hatirliyormusum :(

• İşlemciyi arayanlar için bir yerde stokta var gözüküyor. Ne kadar doğrudur/güvenilirdir bilemicem, telefonları var arayıp sorgulayabilirsiniz. *Link*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacoff -- 2 Nisan 2012; 1:49:49 >
  • quote:

Az önce eve geldim dostum anakartin ayarlarına girince core unlock yapınca benim 2 core,3 core ve 4 core çıkıyor bunlarda enable Diger 2 cekirdek görünmüyor 6 cekirdek değil 4 cekirdek görünüyormuş aida extremede demekki yanlış hatirliyormusum :(

hocam bir arkadaşın asus evo su vardı, orada farkettim ki anakrtın üzerinde bir düğme/anahtar var, unlocker anahtarı. Seninkin de varmı bilmiyorum, bir kontrol et istersen. On konumunda olacak. Ayrıca biostan core unlocer modunu enable yaptınız mı?
    Forumda bir arkadaş 5 çekirdeğinin sağlam olduğunu söylüyordu, sizde de öyle olabilir. Sson olarak tek tek enable/disable yaparak deneyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Az önce eve geldim dostum anakartin ayarlarına girince core unlock yapınca benim 2 core,3 core ve 4 core çıkıyor bunlarda enable Diger 2 cekirdek görünmüyor 6 cekirdek değil 4 cekirdek görünüyormuş aida extremede demekki yanlış hatirliyormusum :(

hocam bir arkadaşın asus evo su vardı, orada farkettim ki anakrtın üzerinde bir düğme/anahtar var, unlocker anahtarı. Seninkin de varmı bilmiyorum, bir kontrol et istersen. On konumunda olacak. Ayrıca biostan core unlocer modunu enable yaptınız mı?
    Forumda bir arkadaş 5 çekirdeğinin sağlam olduğunu söylüyordu, sizde de öyle olabilir. Sson olarak tek tek enable/disable yaparak deneyebilirsiniz.

Hocam anakartta göremedim aksam gidince iyice bakarım,core unlock ve asus core unlock var Manuel'e aldığım da 3cekirdek adı çıkıyor onlarda enable zaten

• Manuel yapınca kaydet ve yeniden başlat. arızalı bile olsa 6 çekirdek gözükmeli biosta. 0 1 2 3 4 5 olarak gözükür. birşeyi eksik yapıyor olmalısın
  • quote:

Manuel yapınca kaydet ve yeniden başlat. arızalı bile olsa 6 çekirdek gözükmeli biosta. 0 1 2 3 4 5 olarak gözükür. birşeyi eksik yapıyor olmalısın

hocam araştırdım anakarti aynen yorumlarda
    benim ki gibi herkes 2.3.4u aktif göründüğünü diğerlerin gorunmediginden bahsetmişler :(
  • Öncelikle bios menüsünde core unlock enable konumuna getirilip core unlock altında yer alan seçenek manuel seçilir ve F10 tuşuna basılıp değişikler kaydediler ve pc yeniden başatılır.
    pc başlarken tekrar bios menüsüne girdiğinde core unlockun altında 0-1-2-3-4-5 olarak 6 çekirdeğinde açılmış olması gerekiyor. ancak çekirdeklerden hepsi sağlamsa pc açılır. sağlam olmayan varsa pc açılmaz hata verir. sağlam olmayan çekirdek varsa o çekirdeği sırayla disable deneyerek bulunabilir.
    ilk çekirdek zaten enable olmalıdır.
    2 çekirdek disable yapıldığında pc yine açılmıyorsa 3 çekirdek disable konumuna getirilir açılmıyorsa 4. açılmıyorsa 5. açılmıyorsa 6. :) PC açılana kadar hepsi disable. sen son hangi disable dan sonra pc açılıyorsa diğer disablelar enable yapılır pc yine açılmazsa zaten açılmak istenen 2 çekirdek de ölüdür unlock olmaz.
    mutlu mesut 4 çekirdekle yola devam :)

• stabil

238*18,5
    1,57v
    nb 2600
    tam yükte 48-50 derece

COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER
    GA-990XA-UD3
    AMD Phenom II X4 960T
    POWERCOLOR AX6870 1GBD5-2DH HD6870
    KINGSTON KHX1333C9D3B1/4G 4GB DDR3-1333MHz, Cas9,1.5V Bellek
    CORSAIR Hydro Serisi H80
    High Power Rock Solid 1200 Watt Power Supply
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.