Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 965 - Overclock - 4GHZ - NOCTUA NH-D14 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orijinalden alıntı: Sencenebu

quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Şöyle bir yanlış anlaşılma var sanırım forumda. OC yaptığınız değerle eş oranlı olarak performas alacağınızı düşünüyorsunuz. Oysa bu durum pek öyle değil malesef. Çünkü işlemci-ram-anakart 3 lüsü için belli bir sınır değer vardır. Bu değer optimum performansı veren sınır değerdir. Bunu belirlemek için voltaj vermenize gerek yok. Aksine genelde bu değer normal voltajın çok da üzerinden olmayan (0.15-0.25v) arası bir değerde elde edilir. Bu değere kadar yaptığınız testlerde gözle görülür bir artış olurken, bu değerden sonra önemsenmeyecek kadar az bir performas artışı görülür. Ancak siz işlemciye tüm bileşenleri zorlamayı göze alarak haddinden fazla bir voltaj verirseniz alacağınız performans değeri zamanla azalacaktır ve bir süre sonra stok değer için bile belli bir voltaj uygulamak zorunda kalırsınız. Bu nedenle işlemci sınır değerini bulduktan sonra sistemi daha fazla zorlamamak en mantıklı olan çözümdür. İyi forumlar.

Peki voltaj verilmeden yapılan maksimum degerlerde boyle bir sorun olur mu daha sonra.

Voltaj vermedenden kasıtınız işlemci voltajını anakarta bırakmaksa bu aslında çok daha tehlikeli. Çünkü işlemci zorlandıkça anakart tanımlanmış voltaj değerine kadar besleme yapar (bu oc kapasitesi yüksek bir anakartsa 1.5v ye kadar çıkabilir). Siz 1.3v de sorunsuz işlemciyi kullanabilecekken bunu anakarta bırakırsanız, işlemci zorlandıkça voltajı arttıracaktır. Bu nedenle en ideali işlemcinin çalışabileceği en düşük voltaj değerini belirlemektir. Bunu 10-15dk lık prime testiyle anlayabilmeniz çok mümkün olmasada, eğer sorun çıkacaksa 10-15 dk içerisinde belli olacaktır. Tam olarak emin olmak içinse 1 saat civarı bir prime testi yeterli olacaktır.

Benim tavsiyemse 1.45 limitini geçmemeniz olacaktır. 1.45 den sonraki her değerin işlemci ömrünüzden ciddi oranda çalacağını unutmayın. Bunun için mükemmel soğutmaya sahip olmanız veya işlemcinizin hiç ısınmıyor olması bir anlam ifade etmez. Önemli olan işlemcinin performansının oldukça üstünde bir değere zorlanıyor olmasıdır.

+1

cok haklısınız, ben de de 1.3v de 3.8 ghz da stabil calısan bir phenom 965 var. 1.42 de 4.06 ghz e kadar stabil kalıyor. ama ben c&q acık olduğu sınırda bıraktım işlemciyi yani 3.7 de...

bir de anlamadığım biostan carpn artırınca mesela 18.5 ten sonra coolnquiet acık kalmıyor ama amd overdrive ile carpanı istediğin kadar cıkar coolnquite acık...

• bende de aynı işlemci var normal hızı olan 3.4 GHz den sonra kasıyo neden acaba ?
  • Bende Amd Phenom II X4 965 kulanıyorum 1,4w' da 4ghz görüyorum pc yuklu ıken yanı black ops - gta 4 gibi oyunalrda 45-ile 50 C arasıdna bır ısı yapıyor oda problem değil.İşlemcin overclock a musayıt ama anakrt değiş heralde.Overclacoka daha yatkın olan bır anakrt tavsıye ederım sana ozaman dusuk volt da yuksek performans alırsın
  • Bende de 955 3.2 Ghz var, -0.1 V vererek 3.4 Ghz'de stabil kullanabiliyorum. Hem böylece ısınma derdi de olmuyor, bilakis enerjiden ve işlemci ömründen tasarruf :) Underclock tavsiyedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: motherannorthe

Bende de 955 3.2 Ghz var, -0.1 V vererek 3.4 Ghz'de stabil kullanabiliyorum. Hem böylece ısınma derdi de olmuyor, bilakis enerjiden ve işlemci ömründen tasarruf :) Underclock tavsiyedir

phenom x2 555 stock fan 3200@3800 voltajsız tum testlerı gectı sıcaklık 45 altı
    anakart ma 770 t giga --kasa cm 690 - işlemci takoz çıkmadı şansıma ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 21 Kasım 2011; 16:48:18 >
  • 4.3 stok fan 1.480 volt 4.1 de stok voltajsız isteyenlere ss atılır. x4 955 b.e. şans gerekyior bu işlemciyi forumdan bir arkadastan aldım daha önce oc yapmamıs. soğutum iyi olsa daha cok yükselebilir belki. en son 4.6 da gördüm 4.5 de bir cok bench aldım ama uzun süreli kullanımlarda reset atıyor.

http://3dmark.com/3dm06/16383089
    http://3dmark.com/3dmv/3807800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdurmaz85 -- 11 Ocak 2012; 23:23:22 >

• Bende Amd Phenom II x4 970 3.5 Ghz ben şuan 4.20 ghzde 1.356 V de kullanıyorum daha hic hata vb. şeyler olmadı işlemcide yük altın en fazla 70 gördü ben 1.7 Volt yapsam 5.5 Ghz i görürüm heralde
  • bende de x4 965 be var 1.55 voltaj ile 4.4 ghzde sorunsuz kullanmaktayım 67 derceyi geçmiyor boşta 36 derce civarı xigmatek dark night ile galiba biraz şans işi yaza doğru xtreme bie sıvı soğutmayla 4.7 5 ghz arası satabile çıkarmayı düşünüyorum bu arada benimki de c3 trevizyon ama stok voltaj 1.450
  • Ben voltajsız kullanıyorum.

CPU (RB-C3) 3995
    Ram 1566 (unganged - 9.9.9.24)
    NB - 2350
    HT Link - 2350

CPU Frekansı - 235

Çarpanlar orijinal değerlerinde (CPU 17 - NB 10 - HT Link - 10 - Ram x6.6)

Buraya kadar normal ve stabil. Prime95 - AMD Overdrive testlerinde zerre hatta vermiyor. Ancak 4000 sınırına geldiğimde ya da geçtiğimde artık voltaj vermenin faydası yok. Sistem çalışıyor, ancak Prime95 çekirdeklerden biri durdu uyarısı veriyor. 1.6V'a kadar çıktım, ıhh. Gideri yok :)

Anakartın belirlediği değerler
    CPU 1.375V
    NB - 1.150V
    HT Link 1.200V
    Ram - 1.510V

GA-890FXA-UD5 Rev. 2.1

Belki bu aşamadan sonra yapılabilecek tek şey RAM volatıjını 1.65 civarlarına çekip 8.8.8.24 vs. ayarlamak. Artık ne kadar getirisi olabilir...

Bir diğer konu; CPU Frekans üzerinden değilde çarpanlarla oynayarak yaparsam, Cool&Quiet devreye girmiyor. Yani sürekli yükte çalışıyor ve hızını düşürmüyor.

SunBeam Core Contact - 27 dereceye kadar düşüyor kış aylarında (ortlama 29-33), yükte 55 dereceyi geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Şubat 2012; 13:45:35 >

• Büyük şanssızlık olmuş senin için. Ben x4 955i stok voltajında 4ghzde stabil kullanıyorum. Soğutucum sunbeam core contact freezer. İşlemci boştayken 40derece. Yükteyken max 60.
  • Şu anda 4100 görüyorum. Hatta bu mesajı stabilite testi devam ederken atıyorum. Bir şekilde sadece FSB ile yapılan OC tıkanıyor. İşlemci çarpanı x20 - +0.125V- FSB 205

HT link Ve NB 2255 (voltaj yok)
    Ram çarpanı x8 - 1640 - 9.9.9.24 - 1.65V

AMD Phenom II X4 965 - Overclock - 4GHZ -  NOCTUA NH-D14

Bakalım biraz daha zorlayayım. Handikap şu; Cool&quite devreye girmiyor. Gerçi işlemci sıcaklığı düşüyor (35 civarı) ama düşük saat hızlarına çekmiyor (yüksüz)

ekleme : Stabilite testi 8 dakikadır devam ediyor, diğer türlü ilk 30sn'yi görmeden hata veriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Şubat 2012; 20:06:18 >

• Voltaj değişmedim

FSB 210

CPU - x20 - 4.200Mhz
    NB - x11 - 2310
    HT - x11 - 2310
    Ram - 1.65V - 9.9.9.24 - 1680

Stabilite testi devam ediyor - 57-58 derece civarında dolanıyor.

61C dolaylarında devam ediyor

Performans testleri

V. 1.0.3

V. 1.1.0

Voltajı bir kademe daha düşürdüm; 0.100V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Şubat 2012; 22:39:22 >

• 1 yıllık hort .Yakın zamana kadar anakart ve işlemciyi değiştirmek AMD terfi etmek istiyorum .Bu işlemci ikinci elden kaça kaparız O/C 4.00 GHZ de stabil kullanılabilir mi? En önemliside 2009 yılında aldıgım ikinci el emektarımdan bir farkı olur mu?

Son sorum Overclock olayı En az DK X38T2RB (kullandıgım anakart) iyi olan DDR2 türü anakart önerebilir misiniz? bu işelmci ile kullanılabilecek?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.