Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 965 - Overclock - 4GHZ - NOCTUA NH-D14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AMD 785G, Soket AM3, DDR3-1800

Dün akşam NOCTUA NH-D14 sahibi oldum ama 4ghz üstüne çıkamadım bi türlü. 1.6v vererek 4ghz stabil yakaladım yaklaşık 20 dakka prime programıyla. ama 1.7 çıktım 4.1 olmadı kesinlikle. artı olarak 4ghz'da 60derece oluyor yük altında. önde 14 lük noctua fanı arkada 12 xlince fan var. daha yukarıya çıkamıycammı sizce sorun nedir. görüşlerinizi alıyım. teşekkürler.

isterseniz akşam vantage puanlarını sıcaklık değerlerini resimlerle yollarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So say we all -- 2 Nisan 2010; 11:20:18 >

• 1.6 oldukça yüksek bir voltaj hava soğutma ile 4.0 da gayet iyi bir değer. 1.7w ile işlemciyi zorlama derim 3.8 civarında 1.4w la kullabiliosan öle kullan.
  • uçmuşsun 1.4 1.5 ile 4.0 görenler var. Sen bu konuda biraz şanssızsın sanırım :)
  • 3.7 ile zaten stok fanla kullanabiliyordum voltaj yükseltmeden. galiba ben şanssızm sizinde dediniz gibi 1.6 4.0 ghz stabil oluyorken 4.1 de 1.7voltajda olmuyor enteresan. napsam satıp aynısından başka bi tanemi alsam belki bana farklı bişey çıkar:P
  • c3 revision larda default voltaj 1.250w fakat diğer revisionlarda 1.400w sanırım arkadaştaki işlemci 1.400w olanlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nferthon

c3 revision larda default voltaj 1.250w fakat diğer revisionlarda 1.400w sanırım arkadaştaki işlemci 1.400w olanlardan.

ben cpu-z den baktım c3 yazıyor. yani ben 1250 den 1600 mi çıkartım. fazla gibi
  • baya bi fazla :) 1.4 üstünü kullanmasan iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0.2 Volttan fazlası uzun vadede sorunlar yaşamanıza sebeb olabilir. Eğer kullanmaya devam ederseniz 1 yıl sonra işlemcim oc olmuyor artık diye bir başlık açabilirsiniz
  • anakartın nedir oc de anakartın baya bir etkisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

anakartın nedir oc de anakartın baya bir etkisi var.

GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AMD 785G, Soket AM3, DDR3-1800

ama aynı anakarttan benim dayı oğlunda var 4ghz voltajsız kullanıyor.
  • Bende RB-C3 revizyonlu aynı işlemciden var. Anakart voltaj ayarları otomatikte. 3.990 Ghz (210.9*19) stabil kullanabiliyorum. Cpu-Z de görülen voltaj 1.456.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 2 Nisan 2010; 19:27:03 >
  • Hocam çok normal biraz araştır forumda 4ghz zaten sınır değeri gibi bir şey.Bende bu yanılgıya düşmüştüm.4 ten fazla çok çıkılmıyor ne yazık ki.

Ayrıca işlemci voltaj manyağı olmuş.Dikkat
  • Şöyle bir yanlış anlaşılma var sanırım forumda. OC yaptığınız değerle eş oranlı olarak performas alacağınızı düşünüyorsunuz. Oysa bu durum pek öyle değil malesef. Çünkü işlemci-ram-anakart 3 lüsü için belli bir sınır değer vardır. Bu değer optimum performansı veren sınır değerdir. Bunu belirlemek için voltaj vermenize gerek yok. Aksine genelde bu değer normal voltajın çok da üzerinden olmayan (0.15-0.25v) arası bir değerde elde edilir. Bu değere kadar yaptığınız testlerde gözle görülür bir artış olurken, bu değerden sonra önemsenmeyecek kadar az bir performas artışı görülür. Ancak siz işlemciye tüm bileşenleri zorlamayı göze alarak haddinden fazla bir voltaj verirseniz alacağınız performans değeri zamanla azalacaktır ve bir süre sonra stok değer için bile belli bir voltaj uygulamak zorunda kalırsınız. Bu nedenle işlemci sınır değerini bulduktan sonra sistemi daha fazla zorlamamak en mantıklı olan çözümdür. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Şöyle bir yanlış anlaşılma var sanırım forumda. OC yaptığınız değerle eş oranlı olarak performas alacağınızı düşünüyorsunuz. Oysa bu durum pek öyle değil malesef. Çünkü işlemci-ram-anakart 3 lüsü için belli bir sınır değer vardır. Bu değer optimum performansı veren sınır değerdir. Bunu belirlemek için voltaj vermenize gerek yok. Aksine genelde bu değer normal voltajın çok da üzerinden olmayan (0.15-0.25v) arası bir değerde elde edilir. Bu değere kadar yaptığınız testlerde gözle görülür bir artış olurken, bu değerden sonra önemsenmeyecek kadar az bir performas artışı görülür. Ancak siz işlemciye tüm bileşenleri zorlamayı göze alarak haddinden fazla bir voltaj verirseniz alacağınız performans değeri zamanla azalacaktır ve bir süre sonra stok değer için bile belli bir voltaj uygulamak zorunda kalırsınız. Bu nedenle işlemci sınır değerini bulduktan sonra sistemi daha fazla zorlamamak en mantıklı olan çözümdür. İyi forumlar.

Peki voltaj verilmeden yapılan maksimum degerlerde boyle bir sorun olur mu daha sonra.

• quote:

Şöyle bir yanlış anlaşılma var sanırım forumda. OC yaptığınız değerle eş oranlı olarak performas alacağınızı düşünüyorsunuz. Oysa bu durum pek öyle değil malesef. Çünkü işlemci-ram-anakart 3 lüsü için belli bir sınır değer vardır. Bu değer optimum performansı veren sınır değerdir. Bunu belirlemek için voltaj vermenize gerek yok. Aksine genelde bu değer normal voltajın çok da üzerinden olmayan (0.15-0.25v) arası bir değerde elde edilir. Bu değere kadar yaptığınız testlerde gözle görülür bir artış olurken, bu değerden sonra önemsenmeyecek kadar az bir performas artışı görülür. Ancak siz işlemciye tüm bileşenleri zorlamayı göze alarak haddinden fazla bir voltaj verirseniz alacağınız performans değeri zamanla azalacaktır ve bir süre sonra stok değer için bile belli bir voltaj uygulamak zorunda kalırsınız. Bu nedenle işlemci sınır değerini bulduktan sonra sistemi daha fazla zorlamamak en mantıklı olan çözümdür. İyi forumlar.

hocam çok haklısınız dediklerinizde. 3990 kullanıyorum şu anda 3400 ten pek bi fark yok. şu an stabil kullandığım ayarlar - 210 x19 - 3990- 1472v . masautu sıcaklıgıda 33 derece yük altında 55-60 derece ortalama böyle güzel. dahada zorlamaya gerek yok zaten peformans artışı gözle görülür pek bişe olmuyor ama işte sonuçta noctua aldık deneyelim dedik soğutucu süper çıktı. sonuç olarak işlemci 4ghz üstüne çıkmıyormuş onu öğrendim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sencenebu

quote:

Peki voltaj verilmeden yapılan maksimum degerlerde boyle bir sorun olur mu daha sonra.

Voltaj vermedenden kasıtınız işlemci voltajını anakarta bırakmaksa bu aslında çok daha tehlikeli. Çünkü işlemci zorlandıkça anakart tanımlanmış voltaj değerine kadar besleme yapar (bu oc kapasitesi yüksek bir anakartsa 1.5v ye kadar çıkabilir). Siz 1.3v de sorunsuz işlemciyi kullanabilecekken bunu anakarta bırakırsanız, işlemci zorlandıkça voltajı arttıracaktır. Bu nedenle en ideali işlemcinin çalışabileceği en düşük voltaj değerini belirlemektir. Bunu 10-15dk lık prime testiyle anlayabilmeniz çok mümkün olmasada, eğer sorun çıkacaksa 10-15 dk içerisinde belli olacaktır. Tam olarak emin olmak içinse 1 saat civarı bir prime testi yeterli olacaktır.

Benim tavsiyemse 1.45 limitini geçmemeniz olacaktır. 1.45 den sonraki her değerin işlemci ömrünüzden ciddi oranda çalacağını unutmayın. Bunun için mükemmel soğutmaya sahip olmanız veya işlemcinizin hiç ısınmıyor olması bir anlam ifade etmez. Önemli olan işlemcinin performansının oldukça üstünde bir değere zorlanıyor olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 8 Nisan 2010; 1:25:00 >

• 1.6 v ile 4ghz prime altında 60 derece?oda sıcaklıgı 10 derece değilse bu olanaksız..imzama dikkat.klasik bır yanılgı var gibime geliyor..1.4v ile 4ghz gören ıslemcıler var..işlemci acısından şanslı olabılırsın..bu ok..fakat 1.4 ün üzerindeki votlaj arttırımların kagıt üzerinde kalmıs sankı sıcaklıklar onu söyluyor..yanı sen arttırmıssın ama anakart veya bios kaale almamıs gibi..
    sen istersen 1.9 ver sıcaklıgın aynı kalır cunku ya bıos anakarta hükmetmiyor ya anakart işlemciye bir noktadan sonra..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 1 Kasım 2010; 16:52:20 >
  • Az daha sabir edersen islemciyi yakabilirsin,astari yuzunden beter hale gelmeden o/c vazgec.
  • noctua fanları cok sessiz ama cfmsi düşük bence sychte yada silverstone fm-122 alın
  • Aynı işlemciden bende de var benimkisi herhangi bir voltaj uygulamadan 4 GHz de stabil kalabiliyor .. Voltajlı olarak 1.6 a çıkarttığımda 4.4 GHz i yakalayabiliyorum.. İşlemcinde sorun var galiba ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.