Bilgisayara montajı yaptık.Bilgisayarı açtıktan sonra işlemci modeline Bilgisayarımda baktık.AMD Phenom Unknown Model gibi birşey yazıyor.Everest CPU-Z gibi programlarda işlemci modeli tam olarak görünüyordu.Ancak bir sorun vardı ki programlarda 3.5 GHz olması gereken yerde 1.61 GHz yazıyordu.
Sorunu düzeltmek için anakarta F4B ve F5 BIOS güncellemelerini gigabyte'ın kendi programıyla başarılı birşekilde uyguladım. Bilgisayarımda artık işlemci modeli görünüyor ama maalesef işlemci hızı hala 1.61 olarak kaldı. Sonra nette aradım taradım birşeyler öğreneyim dedim ama işin içinden çıkamadım.
Kurcalarken birşey dikkatimi çekti.Everestte CPU çarpanı çok düşük görünüyor. BIOS'ta -eğer yanlış yer değilse NorthBridge gibi- bir ayarda AUTO görünüyor.Oysa aynı ayar manual olarak 5x ile 20x arasında değişebiliyor.
İşin özü ben kurcalamaya korktum. Ordaki rakamlar sadece yazıdan mı ibaret bu şekilde kullanmalımıyım? Yoksa bazı ayarlarla oynayıp gerçek değerlere mi getirmeliyim? Tabii ne gibi ayarlar olduğunu bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
en basit açıklama ile işlemci güç tasarrufu açısından işlem yapılmadığı veya düşük işlem yapıldığında çalışma frekansını düşürü. için rahat olsun :)
quote:
Orijinalden alıntı: hak_an
en basit açıklama ile işlemci güç tasarrufu açısından işlem yapılmadığı veya düşük işlem yapıldığında çalışma frekansını düşürü. için rahat olsun :)
alakası bile yok. Resimde de görüldüğü gibi sistem derecelendirmesinde de 1,61ghz gözüküyor hızı. İyice bakmadan etmeden doğru yanlış cevap yazıyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: spidynelly alakası bile yok. Resimde de görüldüğü gibi sistem derecelendirmesinde de 1,61ghz gözüküyor hızı. İyice bakmadan etmeden doğru yanlış cevap yazıyorsunuz.
Yanlış sen bilgisayarını performans ayalarından güç tasarrufuna al öyle görünür (1,61 görünmesinin neden güç ayarlarından düşük performans seçilmesi denetim masasından ayarlanabilinir)
Arkadaşlar sorun benim anakartın işlemciyi 125 W yerine 65 W üzerinden çalıştırması.Bu yüzden anakart arıyorum.
biostan multipler'ı 17,5 yapamıyor musunuz?
anakartının x4 970 işlemci desteği yok. anakartı değiştirmen lazım.