Şimdi Ara

AMD PHENOM II X6 1055T vs Intel Core i5 750

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ / 3.3GHZ TURBO CORE 9MB vs Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm
    ATI RADEON HD5850 ekran kartlı ve oyun amaçlı bir sistem için hangisini seçmeliyim?

• Gelecek için AMD bir sistem ve gelecekde ki performans için 1055.
  • 1055T
  • Dostum sormana gerek yok sen biliyorsun onu amd six core 1055,ne kadar core o kadar puan ve performans

default ayarda birkac s-s...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 8 Mayıs 2010; 23:08:24 >

• aydınlatıcı tavsiyenize teşekkürler...
  • Oyun performanslarında genelde az da olsa i5 750 önde, çekirdek başı işlem toplamlarında da X6 için geçerli durum, fakat yük altındaki güç tüketimlerinde X6 40watt civarı fazla güç tüketiyor, tavsiyem i5 750, fazladan elektrik faturası vermeye bir sebep göremiyorum.
  • Elektrik faturası mı? Allahaşkına fabrika mı çalıştırıyorsunuz? Aradaki 40w tam yük altında..-Dikkat biri 4 biri 6 çekirdek- Ben tek çekirdekli işlemcimi bile ortalama %40-50 yükle çalıştırıyorum..Kafedeki x4 630 internet açıkken, 17 sekme açık, %1-5 arası çalışıyor..(Oyun hariç) Elektriğin kilowatı (1000w) kdvsi ile birlikte en fazla 25 kuruş;
    1.5 yıl öncesinin elektrik tarifesi;
    http://www.porttakal.com/haber-zamli-elektrik-fiyatlari-belli-oldu-127631.html
    Bugünkü kdv hariç tarife;
    http://img714.imageshack.us/img714/889/39456131.png
    http://www.tedas.gov.tr/17,Tarifeler_Index.html
    Geçen sene açılmış bir konu;
    http://forum.donanimhaber.com/m_20027711/tm.htm
    1kw lık farkın oluşması için her iki işlemcinin %100 yük altında 25 saat çalışması gerekiyor 1000/40= 25
    ve 25 saat sonucunda arada oluşacak fark 25 kuruştan fazla olmayacak. 1 günde 6 saat bilgisayar kullanan bir kullanıcı bilgisayarını her daim %100 yük altında tutsa dahi en az 4 günün sonunda (6.4=24)eğer işlemcisi x6 ise sırf işlemci farkından dolayı 1kw fazladan elektrik tüketmiş olur.Bu ise 4 günde fazladan 25 kuruş, günde ise 60 küsur kuruş , ayda ise 1lira 80 kuruş yuvarlasak 2lira, 1 yılda ise maksimum 24 lira yapar. 1 yılda harcayağınız elektrik faturası farkı günde 6 saatten , %100 yük altında dahi ortalama 4 paket sigara parasını geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 9 Mayıs 2010; 19:21:59 >

• yanlış bilgilerle insanları yanıltmayın. 1055T özellikle sistem yükte değilken i5 750'den daha verimli çalışır.
    Aşağıdaki tabloda sistemin komple güç tüketim değerleri belirtilmiş. Gördüğünüz gibi özellikle masaüstü ve internet uygulamaları ve hatta downloada bıraktığınızı varsaydığınızda 1055T daha avantajlı.
    Oyunlarda işlemci tükü genelde %70'i geçmeyeceğinden yine 1055T fazla tüketmeecektir.
    1055T'in fazla tükettiği tek zaman stress testte 6 çekirdeğin %100 çalıştığı zamandır ki normal kullanım süresi boyunca bu durumu ne kadar yaşarsınız tartışılır.

uzun lafın kısası sisteminiz sürekli tam yükte olmayacağından dolayı elektrik faturasını düşünen biri için de 1055T almak daha mantıklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 9 Mayıs 2010; 19:52:43 >

• Nası hesap edersen et ki ben bu hesabı yıllar önce yapmıştım, ortada bir tercih var, ben neden 40 watt boşa harcayayım ve sadece işlemciye ayda 2 tl ödeyeyim (+bilgisayar bileşenleri ile 10 tl civarı).
  • quote:

yanlış bilgilerle insanları yanıltmayın.

aa bak burdaki değerlere;

Şunu söyleyeyim kendi ölçümlerinde idle'da çalışan i5 750 sistem max 60 watt tüketiyor(Monitor hariç)
  • Alınganlık olmasın ama işlemcilerle ilgili forumda güç tüketimine yönelik genel bir algılama var,zaman zaman işlemcilerin çamaşır makinesi gibi güç tükettiği düşünülüyor. İşin içine oc ve ekran kartlarını kattığımızda belirgin bir fark oluşuyor ancak tek başlarına işlemcilerin o kadar da fark oluşturduğunu düşünmüyorum.

İşlemcini her daim %100 yük altında kullanıyorsan performansa ihtiyaç duyuyorsundur..Ekstradan performans ise doğaldır ki daha fazla güç tüketimi demektir. Aksi takdirde aradaki fark 50 kuruş bile olmaz.. Diğer bileşenler keyfi oluyor(aslında genelde hepsi keyfi de) Biz sadece işlemci farkını hesapladık, diğer bileşenler (işlemcinin çalışması için mecburi olan anakart hariç, ) sabit kabul edilir. Aradaki 40w bulmak için baya uğraşman gerekicek.O da boşa değil esasında ekstra performans demek..Bu da ancak ihtiyaç duyduğun anda ortaya çıkar..Ya yavaş olanı tercih edersin yada ayda 50 kuruş fazla tüketen ama daha performanslısını. tercih bu..Her iki işlemci de hemen hemen aynı fiyat olduğuna göre seçim size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 9 Mayıs 2010; 20:22:20 >

• Hayır hocam, kurduğunuz orantı malesef geçerli değil, daha çok güç tüketimi daha çok performans olarak gelmiyor ayrıca benim bu konuya ilgi ve yorumum 4 paket sigara eder , "aman 2 liradan ne olacak", çamaşır makinesi kadar güç harciyor mantığında zaten değil, işin teknik yönü, yoksa aksi bir mantıkla teknoloji ne hale gelirdi tahmin edemiyorum.
  • İşi elektrik faturasına kadar getirirsek intel her türlü zararlı çıkar. Bir sonraki seride keyfi soket değişiminden dolayı yeni anakart almak gibi...

• güzel performans
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.