SİSTEMİM ŞUDUR : AMD PHENOM II X6 1090T BE 3.2 GHZ 9MB CACHE MSI 770-C45 ANAKART KİNGSTON 4GB 1600MHZ CL8 HİGH POWER 650 WATT ABSOLUTE ZOTAC GTX 470 AMP WD CAVİAR GREEN 640 GB 7200 RPM 64MB CACHE
SIKINTIM İŞLEMCİM 6 ÇEKİRDEK OLMASINA RAGMEN 3 ÇEKİRDEK GÖZÜKMEKTEDİR Bİ DE TÜM GÜNCELLEMELERİ YAPILMIŞTIR (BİOS DRİVER VS )
çekirdek açma olayı var onu hiç gözden geçirdinmi
hatırladıgım kadarıyla güç tüketimini azaltmak için gerektiğinde işlemciler kendilerini kapatarak diger cekirdeklerin mhz i artıyordu o olay olmasın. gta 4 gibi işlemiciye yük bindiren bi oyunu ac sonra bak işlemci kaç cekirdek.
Turbo core özelliğini biostan kapatırsanız sürekli 6 çekirden olarak çalışacaktır.
AMD 'nin Turbo Core ( Turbo Mode ) özelliği nedeniyle 3 çekirdek gözükmektedir. Bu özellik AMD'nin ''akıllı frekans ve çekirdek arttırma'' özelliği olarak bilinir. Cool & Quiet'a benzer bir özelliktir, ancak temel enerji tasarrufuna yöneliktir.
Örneğin; 6 çekirdek çalışır vaziyette 3 çekirdeğin yapabileceği bir iş için çok daha fazla TDP ( tüketim ) değerine sahip olacaktır. BIOS'tan ''Disabled'' yapıldığı takdirde 6 çekirdek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca 3 çekirdek kullanımdayken işlemci çarpanı 18 olur ve 3.6 Ghz'e yükselir. 6 çekirdek iken bu 3.2 Ghz stok değerlerde dolaşır.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
dediginiz şey turbo core onu kapatıyorum ama yine 3 çekirdek problemim anakarttan bunun için ufak bir araştırma yaptım ama sorunum aynı turbo core u kapatsamda açsam degişen yok sadece sıcaklık o haliyle artıyor ama bu problem güncel amd overdrive vb programlarda gözüküyor bide görev yöneticisinden üç çekirdek gözüküyor başka bir anakarta taktıgımda (asus m489gtd pro/usb3) 6 çekirdek gözüküyor ilginiz içinde ayrı ayrı teşekkür ederim
Şöyle yapın, anakartınızda ''Green Power'' butonu vs.. işaretlenmiş olabilir, BIOS'tan kontrol edin olmadı, anakartın üstünde buton vardır, butona bir bakın. Performansı kısar, bu özellik. Bunun dışında Denetim Masası >> Güç Seçenekleri >> Yüksek Performans seçin bakalım devam edecek mi? Bunları yaptıktan sonra CPU-Z programını indirin, açın. Çıkan ekranın SS'sini ekleyin.