Şimdi Ara

AMD PHENOM II X6 1090T NEDEN ÜÇ ÇEKİRDEK GÖZÜKÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD PHENOM II X6 1090T BE 3.2 GHZ 9MB CACHE
    MSI 770-C45 ANAKART KİNGSTON 4GB 1600MHZ CL8
    HİGH POWER 650 WATT ABSOLUTE
    ZOTAC GTX 470 AMP
    WD CAVİAR GREEN 640 GB 7200 RPM 64MB CACHE

SIKINTIM İŞLEMCİM 6 ÇEKİRDEK OLMASINA RAGMEN 3 ÇEKİRDEK GÖZÜKMEKTEDİR Bİ DE TÜM GÜNCELLEMELERİ YAPILMIŞTIR (BİOS DRİVER VS )

• çekirdek açma olayı var onu hiç gözden geçirdinmi
  • hatırladıgım kadarıyla güç tüketimini azaltmak için gerektiğinde işlemciler kendilerini kapatarak diger cekirdeklerin mhz i artıyordu o olay olmasın. gta 4 gibi işlemiciye yük bindiren bi oyunu ac sonra bak işlemci kaç cekirdek.
  • Turbo core özelliğini biostan kapatırsanız sürekli 6 çekirden olarak çalışacaktır.
  • AMD 'nin Turbo Core ( Turbo Mode ) özelliği nedeniyle 3 çekirdek gözükmektedir. Bu özellik AMD'nin ''akıllı frekans ve çekirdek arttırma'' özelliği olarak bilinir. Cool & Quiet'a benzer bir özelliktir, ancak temel enerji tasarrufuna yöneliktir.

Örneğin; 6 çekirdek çalışır vaziyette 3 çekirdeğin yapabileceği bir iş için çok daha fazla TDP ( tüketim ) değerine sahip olacaktır. BIOS'tan ''Disabled'' yapıldığı takdirde 6 çekirdek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca 3 çekirdek kullanımdayken işlemci çarpanı 18 olur ve 3.6 Ghz'e yükselir. 6 çekirdek iken bu 3.2 Ghz stok değerlerde dolaşır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • dediginiz şey turbo core onu kapatıyorum ama yine 3 çekirdek problemim anakarttan bunun için ufak bir araştırma yaptım ama sorunum aynı turbo core u kapatsamda açsam degişen yok sadece sıcaklık o haliyle artıyor ama bu problem güncel amd overdrive vb programlarda gözüküyor bide görev yöneticisinden üç çekirdek gözüküyor başka bir anakarta taktıgımda (asus m489gtd pro/usb3) 6 çekirdek gözüküyor
    ilginiz içinde ayrı ayrı teşekkür ederim
  • Şöyle yapın, anakartınızda ''Green Power'' butonu vs.. işaretlenmiş olabilir, BIOS'tan kontrol edin olmadı, anakartın üstünde buton vardır, butona bir bakın. Performansı kısar, bu özellik. Bunun dışında Denetim Masası >> Güç Seçenekleri >> Yüksek Performans seçin bakalım devam edecek mi? Bunları yaptıktan sonra CPU-Z programını indirin, açın. Çıkan ekranın SS'sini ekleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben anakart 770-c45 bu board da 3 çekirdek gözüküyor asus da iken bi problem yok
  • Siz CMOS ayarlarını sıfırlayın, ''Default'' konuma getirdikten sonra yukarıda bahsettiklerimi yapın, bakalım ne olacak?
  • denicegim ilginiz için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.