Şimdi Ara

AMD Phenom X4 9950 QuadCore nasıl bir işlemci? almayı düsünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

SB750 güney köprüsünde bulunan "Advanced Clock Calibration" (ACC) özelliği, SB700 ve SB600'lere nazaran 300-400 MHz. daha fazla hız aşırma yapılmasını sağlıyor.

ben saglamaz demedim ki bu iki islemcide(9850be,9950be) gerek yok dedim zaten carpandan oc yapiyor bunlar tek dertleri sicaklik.sb600 anakartta super hava sogutma max 3.2 dedim kaldim mesela.anakart sb750 olsa 3.6 demez cunku isi problemi olmasa zaten carpan yukseltip sb600'de de 3.6 yapilir benim demek istedigim bu.senin dedigin ozellik fsb'den oc icin guzel bir seydir eminim.sb700 kullaniyorum bu arada sb600 savundugumdan degil ama carpani acik alette gerek yok calibrationa filan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Promity

Bu arada neden Amd ye geçicen bende İntel düşünürken sana sorayım anlatırmısın sakıncası yoksa. Sana amd ci:) olarak tavsiyem Gigabyte ın DQ6 sı yerine MA790GP-DS4H AM2+ 790GX SB750 DDR2+ 1066MHZ VGA ANAKART bunu öneririm daha performanlıdır bence cfx yapmıcaksan sb750 hızlı imiş baya ben quad ları benimsesem kesinlikle bunu alırdım kime sorsan SB-750 der zaten karar senin. Ekran kartın bencede seni crysis3 çıkana kadar götürür yani 2sene minimum mediumda herşey açık kasarsın

İntel den AMD ye gecmek istememin sebebi oyun ve multimedya uygulamalarda AMD nin daha hızlı calısmasıdır kesinlikle kendim test ettim ve kararımı oyle verdim,intelden AMD ye gecen arkadaslarım gercekten cok memnun kaldılar birazda onların etkisi oldu AMD ye gecmek istememde.
  • arkadaşlar ben bi soru sormuştum cevabını alamadım anakart MA790GP-DS4H ve 9950 işlemci 4850 yle kullanıcam fsp marka 500 w kaldırırmı.ekran kartı 110 w.nasıl hasap edicem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercyofgod

arkadaşlar ben bi soru sormuştum cevabını alamadım anakart MA790GP-DS4H ve 9950 işlemci 4850 yle kullanıcam fsp marka 500 w kaldırırmı.ekran kartı 110 w.nasıl hasap edicem.

Arkadaşım ben Phenom 9750(125W) + 4850 'yi 500 W thermal take ile kullanıyorum, 3-4 aydır sorun yaşamadım. 9850 nin full loadda +25W fazlası olur ama sorun çıkaracağını sanmam, eğer OC yapmayacaksan.
  • çok şükür cevap veren oldu.evet oc yapmıcam işlemci ve ekran kartı 250w yiyor zaten anakartta sanırım 100 w ı geçmez(mi) şu koşulda kaldıracağını düşünüyorum.kullanan varsa bu şekilde bi cevap yazsın lütfen.sistemim aşağıdaki gibi olacak

MA790GP-DS4H
    gecube 1 gb 4850
    amd 9950
    2x2 kingston hyper
    500w fsp PSU
  • Halen bi anakart secebilmis degilim,bana gerekli olan anakartta tümlesik ekran kartı veya ses gibi ozellikler onemli degil onlar olmasada olur bunları zaten harici kullanıyorum,yeterki uyumlu ve kaliteli bi anakart olsun sıkıntı cıkarmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercyofgod

çok şükür cevap veren oldu.evet oc yapmıcam işlemci ve ekran kartı 250w yiyor zaten anakartta sanırım 100 w ı geçmez(mi) şu koşulda kaldıracağını düşünüyorum.kullanan varsa bu şekilde bi cevap yazsın lütfen.sistemim aşağıdaki gibi olacak

MA790GP-DS4H
    gecube 1 gb 4850
    amd 9950
    2x2 kingston hyper
    500w fsp PSU

Ben 400w dandik işlemciyle imzadaki sistemi kullanıyom 500w verimide yüksek Highpower ve dengi bi psu sana rahat yer için rahat olsun

quote:

Orjinalden alıntı: getaway

Halen bi anakart secebilmis degilim,bana gerekli olan anakartta tümlesik ekran kartı veya ses gibi ozellikler onemli degil onlar olmasada olur bunları zaten harici kullanıyorum,yeterki uyumlu ve kaliteli bi anakart olsun sıkıntı cıkarmasın.

Demek o kadar test yalanmış ama bizim x2 lerde vasat kaldı söylemem gerekiyo Quad lara geçme ihtimalim büyük beklemedeyim Anakart için gigabyte 790GX şuan en iyi çözüm dahada düşünme bence

• quote:

Orjinalden alıntı: getaway

Halen bi anakart secebilmis degilim,bana gerekli olan anakartta tümlesik ekran kartı veya ses gibi ozellikler onemli degil onlar olmasada olur bunları zaten harici kullanıyorum,yeterki uyumlu ve kaliteli bi anakart olsun sıkıntı cıkarmasın.

Promity de zaten size en güzel cevabı vermiş. Phenom işlemci alacaklar için en iyi seçim şu an itibariyle GIGABYTE GA-MA790GP 790GX. Sebebi SB750 Güney Köprüsüne sahip ender kartlardan olması. Yapılan incelemelerde dizayn ve kullanılan malzeme olarak çok beğeniliyor. ABD fiyatı da DQ6'dan yaklaşık olarak 120 Dolar daha ucuz. Foxconn A7DA-S 790GX de SB750 kullanan güzel bir kart ve Gigabyte'ın kartından biraz daha ucuz. Hakkında çok güzel yorumlar okudum. Ancak aşağıda verdiğim linkte de görüleceği üzere GIGABYTE GA-MA790GP daha güzel hızaşırma kabiliyetine sahip. Bu iki anakart da Phenom için düşünülebilir. DQ6'ya verilen paraya yazık. Yine de para sizin, siz bilirsiniz.

Test Results Gigabyte GA-MA790GP-DS4H Foxconn A7DA-S
    Sandra 2008 Memory Bandwith Int/FP 10.107 / 10.160 MB/s 9.748 / 9.770 MB/s
    Max. overklok CPU / FSB 3,36 Ghz / 280 Mhz 3 Ghz / 250 Mhz

Test Configuration: AMD Triple-Core X3 8750, 2x1GB Kingston HyperX 1066 DDR2 4-5-5-15-2T, ATi HD3850, Win XP PRO SP2

Gigabyte Foxconn karşılaştırma

• peki bu foxconnun kartını nerden satın alabiliriz ?
  • Çok merak ediyodum,AMd işlemciyle ilgili yorum isteyen bi arkadaşa.Nasıl olurda q6600 önerilmez diye.Yanılmadım..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.