Bildirim
AMD Phenom X4 9950 QuadCore nasıl bir işlemci? almayı düsünüyorum
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: getaway
AMD Phenom X4 9950 QuadCore almayı düsünüyorum , kullananların yorumunu alabilirmiyim.
bu CPU icin düşündügüm anakart modelide GIGABYTE MA790FX-DQ6 modeli.
ne için kullanacağınıza başlı -
arkadaslar aynı işlemciyi bende düşünüorum ve hakkında bilgisi olanlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim..bu işlemciye alternatif de core2quad q6600..hangisi daha iyidir sizce??genelde oyun için düşünüorum.. -
Hız aşırtma yapacaksanız Q6600 tercih edilebilir. Default kullanacaksanız 9950 daha iyi bir seçim. -
quote:
Orjinalden alıntı: Gunwane
dellino ya katılıyorum O.C. ile ilgilenmem diyorsanız AMD harika bir seçim sunuyor 9950 ile..Kaldıki oyun için ise zaten işlemcinin performansa katkısı çok fazla değil..Ekran kartına yüklen 4870x2 al derim her oyunu çok rahat açabilirsin..Hem AMD oldukçada ucuz yanılmıyorsam yurtdışında 180 dolarlardan satılıyor ki saat hızıda 3.0 sanırım 9950 nin..Hemde gerçek 4 çekirdek..Almakla güzel bir iş yapabilirsin ben Q9450 aldım ama şahsen acaba o kadar parayı boşuna mı verdim diyorum..
ya ne bilim bi cok foruma baktım fakat kimse amd yi övmüyor o yüzden pek sıcak bakmıorum amd ye fakat,bi arkadasımda bu cpu yu bana tavsiye etti bende size sorim dedim..şimdi arkadaslar ben sadece kasa toplıcam ve genelde oyun oynıcam 4870 x2 piyasada bayağı pahalı ve benim bütcem 1200 ytl (sadece kasa için)mesela bana işlemci ve ona en iyi uyacak anakart soler misiniz ona göre bende 4870x2yi alim..yani eğer GUNWANE arkadasın dediğin gibi işlemci o kadarda önemli diilse bana 4870 x2de iyi performans vericek cok üst düzey olmayan ve fiyat konusunda biraz daha cüzzi olan bi tavsiyede bulunabilir misiniz..3 gün sonra alıcam kasayı ve yardımlarınızı bekliorum..
-
AMD fiyat performans bakımından daha ekonomik olur (anakart fiyatlarını da dikkate alaraktan..)
Phenom güzel bir işlemci... -
intel :
e8500
asus p5q
kingston 2x1gb 800mhz
seagate 250gb 16mb
4850 iceq4
tt armor+ mx
recom 600w
... dvd rw
toplam : 1300 ytl
amd :
Gigabyte MA-790X DS4
x4 9950
kingston 2x1gb 800mhz
seagate 250gb 16mb
4850 iceq4
tt armor+ mx
recom 600w
... dvd rw
toplam : 1300 ytl
hayırlı olsun -
Sorun çıkartır mı bilmiyorum ama Gigabyte 790X yongalı anakartları da var. Bence gayet de güzel. Dörtlü CrossFire düşünmüyorsan 790FX abartı olabilir. (790X CrossFire destekli)...
Ekran kartı olarak da X2'ye yönelmek çok gerekli değil. Tek işlemcili modeller nispeten daha tercih edilebilir. Güç tüketimleri daha düşüktür. Zira X2 modeller (ATI nVidia fark etmez) gayet yüksek güç tüketir.
İşlemci iyidir. Oyun performansı için bir çok test yayınlandı onlara bakıp karar vermen daha doğru olacaktır. -
790 çok para. 300 ytl civarı. onun yerine crosfire olmayan onboard lı 780 falan al. arada 150-200 ytl sana kalır o farkıda 4870 veya az daha kıyıp 4870X2 al tam oyun canavarı olsun. ilerde board işlemciyide değiştirecek olursan onboard vga lı olduğu için elinden çıkarmasıda ii olur. ama bence phenom kesin al -
Bence çok iyi işlemci.Ama imkanın varsa asus un crosshair II formula anakartını almanı tavsiye ederim... -
GIGABYTE MA790X-DS4 şu anda 115$+KDV görünüyor. Eğer sorun çıkarmıyorsa tercih edebilirsin... -
Ekran kartı olarak 4870 gayet iyi fiyatı düşerse gtx260 da çok iyi fazla para verme. İşlemci olarak OC siz herkes Amd der çünkü İntelin saat hızları parayla satılıyor milletde OC yaparak performan alıyormuşş. q9950 çok yerinde bir seçim en kral AMD birde bunun üstüne 4çekirdek oyun desteği geldimi 3-4 sene götürür seni. Anakart ise yeni gigabyte gx780-sb750 li olanı seç performans için. fx790-sb600e verme o kadar para. OC siz en iyi F/P sistemi toplamış olursun.
Unutmadan Ram lerinde iyi olsun o sistemin hakkı 1000mhz ve üstü cl5 crucial , gschock gibi ramler kullan bence güç kaynağı nı araştır derim -
ben sadece işlemci +anakart+ram degistirmeyi düsünüyorum geri kalanlar su anki sistemimde mevcut ,intel almayıda kesinlikle düsünmedigimden AMD 9950 modelini düsündüm,ekran kartımda su anki oyunlar icin fazlasıyla yeterli,sistemi oyun ve multimedya agırlıklı kullanacagım.fakat anakart icin DQ6 da tam olarak karar vermis degilim anakart tercihimi asustan yanamı kullansam bilmiyorum. -
Amd için Asus pek tercih edilmiyor. Çok çeşitli modellerinde sorun yaşanıyor ve performansı da hiç beğenilmiyor.
MSI ya da Gigabyte tercih edebilirsin.
Biostar 690G nin phenom desteği olsaydı kesinlikle onu al derdim. T770 ve T780 ile aynı başarıyı yakalayamadılar. -
oyle gorunuyorki 9950 icin en iyi secenek DQ6 kalıyor -
quote:
oyle gorunuyorki 9950 icin en iyi secenek DQ6 kalıyor
AMD nin sitesinden bu işlemci için tavsiye edilen anakartlar arasından seçin, DQ6 kart listede mi bilmiyorum ama mutlaka kontrol edin. -
quote:
oyle gorunuyorki 9950 icin en iyi secenek DQ6 kalıyor
Bu anakartı beklemenizi öneririm.
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=789&l4=0&model=2503&modelmenu=1
Asus M3A79-T DELUXE Socket AM2+, satışa sunulmuş 187$ ; 790FX ve SB750 yongaseti ikilisini kullanan ASUS M3A79-T DELUXE, AM2+ sokete sahip ve güncel Athlon ve Phenom işlemcilere destek veriyor.140W desteği bulunmakta ;Ayrıca SB600 ve SB700 güney köprüsü kullanan anakartlara göre 300-400MHz civarında daha fazla overclock olabilmekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZooZ -- 15 Eylül 2008; 21:44:45 >
-
quote:
Ayrıca SB600 ve SB700 güney köprüsü kullanan anakartlara göre 300-400MHz civarında daha fazla overclock olabilmekte.
phenom 9850 ve 9950'nin carpani acik zaten oc konusunda anakart engellemiyor isi engelliyor adamlar 45nm yapacaz diye ugrasiyor.3 ghz uzerine guzel sogutma istiyor hani su sogutma filan kullaniyorlar.senin soyledigin fsb ile oc yapan islemcilerdedir bu ikisi carpandan oc yapiyor ve o cip islemcinin uzerine uflemiyorsa 300-400 mhz filan daha iyi yapamaz 9850 ve 9950'yi. -
Bu arada neden Amd ye geçicen bende İntel düşünürken sana sorayım anlatırmısın sakıncası yoksa. Sana amd ci:) olarak tavsiyem Gigabyte ın DQ6 sı yerine MA790GP-DS4H AM2+ 790GX SB750 DDR2+ 1066MHZ VGA ANAKART bunu öneririm daha performanlıdır bence cfx yapmıcaksan sb750 hızlı imiş baya ben quad ları benimsesem kesinlikle bunu alırdım kime sorsan SB-750 der zaten karar senin. Ekran kartın bencede seni crysis3 çıkana kadar götürür yani 2sene minimum mediumda herşey açık kasarsın -
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
Ayrıca SB600 ve SB700 güney köprüsü kullanan anakartlara göre 300-400MHz civarında daha fazla overclock olabilmekte.
phenom 9850 ve 9950'nin carpani acik zaten oc konusunda anakart engellemiyor isi engelliyor adamlar 45nm yapacaz diye ugrasiyor.3 ghz uzerine guzel sogutma istiyor hani su sogutma filan kullaniyorlar.senin soyledigin fsb ile oc yapan islemcilerdedir bu ikisi carpandan oc yapiyor ve o cip islemcinin uzerine uflemiyorsa 300-400 mhz filan daha iyi yapamaz 9850 ve 9950'yi.
SB750 güney köprüsünde bulunan "Advanced Clock Calibration" (ACC) özelliği, SB700 ve SB600'lere nazaran 300-400 MHz. daha fazla hız aşırma yapılmasını sağlıyor. Bu konuda birçok inceleme yapıldı. AMD bu özelliğin tam olarak nasıl yapıldığını açıklamıyor. Ama ACC'nin çalıştığı bir gerçek. Üstelik ACC özelliğinden en iyi istifade eden işlemciler çarpan kilidi açık olan BE işlemciler. İncelemelerden anladığım kadarıyla en iyi hızaşırma yapılabilen Phenomlar X4 9850 BE ile X3 8750. SB750 güney köprüsü, 790GX çipsetli ananakartlarda var. Bu konu ile ilgili bir linki aşağıda sunuyorum. Gigabyte GA-MA790GP-DS4H 790GX anakart, şu an Phenom işlemci alacaklar için çok iyi bir seçim olabilir.
790GX Chipset
ACC özelliği Nvidia çipsetlerde de kullanılacak gibi görünüyor. Bu haberle ilgili link te aşağıda.
Nvidia ACC'yi destekliyor
Benzer içerikler
- vt-d nedir
- işlemci ghz arttırma
- i5 mi i7 mi
- intel speed shift technology nedir
- 8700f vs 7500f
- cpu nedir
- i7 860 kaçıncı nesil
- antutu testi
- snapdragon 8 elite
- hx işlemci nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X