Şimdi Ara

AMD Phenom X4 için anakart ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar AMD Phenom 4 Çekirdekli işlemci almayı düşünüyorum 940pin,

Buna uygun olarak nasıl bir anakart almam gerekli? Ayrıca Anakartta SATA2 desteği olması gerekli..

DDR2 Ramlerin örneğin 800Mhz ile 1066Mhz arasında ne gibi farklar var, 4 GB ram almayı düşünüyorum. Eğer çok bir fark yoksa 1066Mhz lik almam gereksiz mi ?

Bir kaç anakart buldum bunlar sizce nasıldır görüşlerinizi almak isterim?

1- Asus M3A AMD770 Quad Core DDR2 (AMD940)
    2- Asus M2A-MX

Bunlar haricinde sizlerin de tavsiyelerinizi almak isterim, teşekkürler.

• Kardeşim istersen şöyle yap ocak ayını bekle ozaman phenom2 ler 920-940 lar çıkacak şuan alma derim Geleceğe Dönük olarak sistem güncellme yaparsanda anakart olarak Asus M3N-HT DELUXE/HDMI ı tafsiye ederim hemde yeni pehom larıda destekliyor hemde Am3 ddr3 ü saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: CheckYourAss

Kardeşim istersen şöyle yap ocak ayını bekle ozaman phenom2 ler 920-940 lar çıkacak şuan alma derim Geleceğe Dönük olarak sistem güncellme yaparsanda anakart olarak Asus M3N-HT DELUXE/HDMI ı tafsiye ederim hemde yeni pehom larıda destekliyor hemde Am3 ddr3 ü saygılarımla

bahsedilen anakart ddr3 desteklemez.

4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066/800/667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2097&l1=3&l2=149&l3=646&l4=0

phenom icin foxconn 790gx anakart tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orjinalden alıntı: CheckYourAss

Kardeşim istersen şöyle yap ocak ayını bekle ozaman phenom2 ler 920-940 lar çıkacak şuan alma derim Geleceğe Dönük olarak sistem güncellme yaparsanda anakart olarak Asus M3N-HT DELUXE/HDMI ı tafsiye ederim hemde yeni pehom larıda destekliyor hemde Am3 ddr3 ü saygılarımla

bahsedilen anakart ddr3 desteklemez.

4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066/800/667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2097&l1=3&l2=149&l3=646&l4=0

phenom icin foxconn 790gx anakart tavsiye ederim.

Ben 45nm phenomlar gelince demek istemiştim bios update ile yani AM3 olayı ddr 3 sanıyordum ben yanlışım var ise afola
    http://event.asus.com/mb/AM3_CPU_Support/

The most distinguishing feature of the AM3 CPUs is the fact that they will support DDR3 RAM. In order to meet user demands for top-of-the-line CPUs that deliver advanced performance, the ASUS M3/M2 Series motherboards will offer the most completed product lines to fully support the upcoming AM3 CPUs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 3 Aralık 2008; 18:18:23 >

• 790FX yada 790GX ( bütünleşik ekran kartlı , harici adam gibi bir kartla Hybrid CrossFire mümkün ) çipsetli bir kart bak derim . Zira bu çipsetler Spider platformu düzmek istiyorsan gerekli ve güzel OC imkanları sunuyor. Ayrıca yeni gelecek Dragon platformu için de yine bu çipsetlere ihtiyacın var. sistemi parça parça değil, platform olarak bir bütün şeklinde düşünmelisin. Unutmaki; bütün, parçaların toplamından fazla birşeydir. Marka olarak da Gigabyte , MSI veya para bolsa Asus önerebilirim
  • quote:

Ben 45nm phenomlar gelince demek istemiştim bios update ile yani AM3 olayı ddr 3 sanıyordum ben yanlışım var ise afola
    http://event.asus.com/mb/AM3_CPU_Support/

The most distinguishing feature of the AM3 CPUs is the fact that they will support DDR3 RAM. In order to meet user demands for top-of-the-line CPUs that deliver advanced performance....

ddr3 ramleri am3 islemciler destekleyecek dahili ram kontrolcusu islemcide oldugu icin.peki ddr2 slotlari olan anakarta nasil ddr3 ram takmayi dusunuyorsun?ddr3 takabilmek icin ilk once 790fx am3 sonra 890 anakartlar cikacak.ilk cikacak 45nm phenom 920-940 am2+ bu arada.

quote:

ASUS M3/M2 Series motherboards will offer the most completed product lines to fully support the upcoming AM3 CPUs.

am3 islemcileri o anakartta ddr2 ram ile kullandiktan sonra full support dedikleri komple tras.am3 islemciler butun am2+ anakartlarda calisacak bu anakartin marifeti degil islemcinin geriye donuk uyumu.am2+ islemciler ise am3 anakartlarda calismayacak cunku o anakartlarda ddr3 slotlari olacak am2+ islemciler ddr2 destekler.

• quote:

Orjinalden alıntı: strafor

790FX yada 790GX ( bütünleşik ekran kartlı , harici adam gibi bir kartla Hybrid CrossFire mümkün ) çipsetli bir kart bak derim . Zira bu çipsetler Spider platformu düzmek istiyorsan gerekli ve güzel OC imkanları sunuyor. Ayrıca yeni gelecek Dragon platformu için de yine bu çipsetlere ihtiyacın var. sistemi parça parça değil, platform olarak bir bütün şeklinde düşünmelisin. Unutmaki; bütün, parçaların toplamından fazla birşeydir. Marka olarak da Gigabyte , MSI veya para bolsa Asus önerebilirim

katılıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: strafor

790FX yada 790GX ( bütünleşik ekran kartlı , harici adam gibi bir kartla Hybrid CrossFire mümkün ) çipsetli bir kart bak derim . Zira bu çipsetler Spider platformu düzmek istiyorsan gerekli ve güzel OC imkanları sunuyor. Ayrıca yeni gelecek Dragon platformu için de yine bu çipsetlere ihtiyacın var. sistemi parça parça değil, platform olarak bir bütün şeklinde düşünmelisin. Unutmaki; bütün, parçaların toplamından fazla birşeydir. Marka olarak da Gigabyte , MSI veya para bolsa Asus önerebilirim

bundan daha iyi bir açıklama olamazdı
  • Ya arkadaşlar 780 g ve 790 fx arasında crossfire bütüleşik vga dışında bir fark varmı?
  • 780g-790gx diyorsan sb700-sb750 farki var ayrica ama 790fx'de simdilik sb750 yok sb600 olmasi lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Aralık 2008; 15:21:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

780g-790gx diyorsan sb700-sb750 farki var ayrica ama 790fx'de simdilik sb750 yok sb600 olmasi lazim.

DFI ve Asus'ta SB750 790FX mevcut, ayrıca DFI TR'de bulunabiliyor.

Bunların dışında uygun fiyatlı ve yeni phenom II'leri destekleyen Gigabyte 790X-DS4 modeline de bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 4 Aralık 2008; 16:05:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.