Şimdi Ara

AMD Phenom x6 1100T aldım bakarmısınız ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

quote:

ben uzun zamandır phenom görmüyorum vatanda. neredeyse her gün giriyorum. bir hafta önce de var olduğuna pek emin değilim açıkçası. zaten tüm türkiye'deki vatanlarda sadece bostancı mağazasında kalmış sözkonusu işlemci.
    aynı seviyeye gelmeyebilir ama gidip paran yoksa ucuz z68 alabilirsin aynı paraya intel almak istiyorsan. yine aynı fiyata daha iyi sistem kurmuş olursun. sonuçta burda önemli olan chipset.
    ben de dedim zaten amd ucuz ama abartmayın arkadaş. toplamda 50 liralık bir fark oluşur normalde. onu da daha ucuz anakart alarak kapatabilirsin. performans istiyorsan bu fiyatlar engel değil.

Aldığın ucuz anakartla i5-2500K 4.0 ghz'in üstüne çıkarabilecekmisin o davar. Arada 50 Tl fark yok hiç de olmadı . Lütfen. Yanlış bilgilendirmeyelim.
    Aynı kalitede anakartla değil 50 , 150 TL lik fark olur. Bu tezimi de her zaman savunurum.

şimdi dedin de hesapliyim dedim.

i5 2500k
    460 tl
    z68 ud3
    290 tl

toplam: 750 tl

phenom x6 1100t
    440 tl
    990xa ud3
    250 tl

toplam: 690 tl

fiyatlar piyasadaki en ucuz fiyatlardır.

60 tl fark var. he 1090t dersen, onla da 100 tl fark var. ama ben de o zaman 2400 ile, 2500 ile karşılaştır falan derim.(1090t hiçbir yerde stokta yok nerdeyse bu arada)
    illa ki amd ucuz ama fiyat farkına değecek bir işlemci var sonuçta.
    ayrıca diğer 240 liralık dediğim anakartla da çıkarsın 4'ün üstüne. o 50 liralık farkın asıl sebebi crossfire yapabilme imkanı.
    990x'li daha ucuz anakart yok ama. crossfire yapmıcaksan da bu özelliklere sahip bi anakart almak zorundasın.

hocam ben 2500k siparişi vermiştim yanında da g43 anakart, ncak nakart kafama takıldığı icin geri iade ettim, o işlemciyi o anakartla kullanmak istemedim.ha cok mu kötü kart hayır değil ama 2500k almak isteyen egom yanına o anakartı kullanmak istemedi.
    digi vrm tpu epu özelliklere sahip bir anakart 450-500 liradan satılıyor ben bu anakartın amd versiyonunu ise indirimle 290 na alabiliyorum.bu bir gercek, intelin anakartları cok pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

quote:

quote:

quote:

ben uzun zamandır phenom görmüyorum vatanda. neredeyse her gün giriyorum. bir hafta önce de var olduğuna pek emin değilim açıkçası. zaten tüm türkiye'deki vatanlarda sadece bostancı mağazasında kalmış sözkonusu işlemci.
    aynı seviyeye gelmeyebilir ama gidip paran yoksa ucuz z68 alabilirsin aynı paraya intel almak istiyorsan. yine aynı fiyata daha iyi sistem kurmuş olursun. sonuçta burda önemli olan chipset.
    ben de dedim zaten amd ucuz ama abartmayın arkadaş. toplamda 50 liralık bir fark oluşur normalde. onu da daha ucuz anakart alarak kapatabilirsin. performans istiyorsan bu fiyatlar engel değil.

Aldığın ucuz anakartla i5-2500K 4.0 ghz'in üstüne çıkarabilecekmisin o davar. Arada 50 Tl fark yok hiç de olmadı . Lütfen. Yanlış bilgilendirmeyelim.
    Aynı kalitede anakartla değil 50 , 150 TL lik fark olur. Bu tezimi de her zaman savunurum.

şimdi dedin de hesapliyim dedim.

i5 2500k
    460 tl
    z68 ud3
    290 tl

toplam: 750 tl

phenom x6 1100t
    440 tl
    990xa ud3
    250 tl

toplam: 690 tl

fiyatlar piyasadaki en ucuz fiyatlardır.

60 tl fark var. he 1090t dersen, onla da 100 tl fark var. ama ben de o zaman 2400 ile, 2500 ile karşılaştır falan derim.(1090t hiçbir yerde stokta yok nerdeyse bu arada)
    illa ki amd ucuz ama fiyat farkına değecek bir işlemci var sonuçta.
    ayrıca diğer 240 liralık dediğim anakartla da çıkarsın 4'ün üstüne. o 50 liralık farkın asıl sebebi crossfire yapabilme imkanı.
    990x'li daha ucuz anakart yok ama. crossfire yapmıcaksan da bu özelliklere sahip bi anakart almak zorundasın.

hocam ben 2500k siparişi vermiştim yanında da g43 anakart, ncak nakart kafama takıldığı icin geri iade ettim, o işlemciyi o anakartla kullanmak istemedim.ha cok mu kötü kart hayır değil ama 2500k almak isteyen egom yanına o anakartı kullanmak istemedi.
    digi vrm tpu epu özelliklere sahip bir anakart 450-500 liradan satılıyor ben bu anakartın amd versiyonunu ise indirimle 290 na alabiliyorum.bu bir gercek, intelin anakartları cok pahalı.

orası öyle. yüksek özellikli anakartlar konusunda amd çözümleri çok daha iyi durumda inkar etmiyorum. ama en ucuz iyi çipsetli anakartlar konusunda o kadar da büyük fark yok. ben de sırf bu yüzden amd sistem toplamaya kalmıştım, sonra vaz geçtim. ama arkadaşın verdiği fiyatlar bana çok abartılı geldi. vatanda o işlemcilerin olmadığını da bildiğim için yorum yapma gereği duydum.

ama şu da bir gerçek, belli bir seviyeden sonra intel'in amd alternatifi kalmıyor. o yüzden biraz da bunlar.

• quote:

Bırak aga @asterisk* nickli arkadaş hala 50 TL'lik fark olduğunu ispat etmeye çalışıyor. sen 440 Tl demişsin x6 1100T ye. 400 Tl ye de alınabilir.
    İntel pahalı ve en az 150 Tl oynar . O kadar.

• quote:

quote:

Bırak aga @asterisk* nickli arkadaş hala 50 TL'lik fark olduğunu ispat etmeye çalışıyor. sen 440 Tl demişsin x6 1100T ye. 400 Tl ye de alınabilir.
    İntel pahalı ve en az 150 Tl oynar . O kadar.

valla teknofiyattan baktım. zaten zor bulunuyor. hiçbir yerde yok nerdeyse.
    en düşük çözümlerde o kadar bi fiyat farkı yok. belli bi yerden sonra fiyat farkı ortaya çıkıyor.
    fiyatlarını karşılaştırmak da anlamsız. 2500k daha iyi bir işlemci. nesil olarak muadili 8120 falan olması lazım.

• quote:

en düşük çözümlerde o kadar bi fiyat farkı yok. belli bi yerden sonra fiyat farkı ortaya çıkıyor.
    fiyatlarını karşılaştırmak da anlamsız. 2500k daha iyi bir işlemci. nesil olarak muadili 8120 falan olması lazım.

Ben i5-2500K ya kötü demedim hiçbir zaman. Hatta İntel'in F/p işlemcisi. Ama AMD'ye göre pahalı. Ben bunu söyledim her zaman da söylerim.
    Aradaki 100 dolarlık farka ev kullanıcıları için değmez dedim.Başka bir parçaya harcanır o para.
  • quote:

quote:

Ben i5-2500K ya kötü demedim hiçbir zaman. Hatta İntel'in F/p işlemcisi. Ama AMD'ye göre pahalı. Ben bunu söyledim her zaman da söylerim.
    Aradaki 100 dolarlık farka ev kullanıcıları için değmez dedim.Başka bir parçaya harcanır o para.

Doğru yorumlamışsın,aradaki farka değmez.100 dolar fark az değil.
    O farki ekran karti veya başka bir donanima harca

• sen doğruyu bulmuşsun haklısın fiyat performans farkı var ama konuyu açan intele kafa tutuyo ben intelci falan değilim
    neyim biliyomusun gerçekçiyim))))
    şimdi alayı intel derken aldığı işlemcinin belki sorunundan değiştirmiş
    amd almış vicdanını rahatlatıp kendi tarafına okey diyenşlere eyvallah
    hayır diyenlere caka satmaya çalışıyo.
    kardeşim işlemcin hayırlı olsun tepe tepe kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

sen doğruyu bulmuşsun haklısın fiyat performans farkı var ama konuyu açan intele kafa tutuyo ben intelci falan değilim
    neyim biliyomusun gerçekçiyim))))
    şimdi alayı intel derken aldığı işlemcinin belki sorunundan değiştirmiş
    amd almış vicdanını rahatlatıp kendi tarafına okey diyenşlere eyvallah
    hayır diyenlere caka satmaya çalışıyo.
    kardeşim işlemcin hayırlı olsun tepe tepe kullan

Sağol kardeşim amacım vicdan rahatlatmak değil size danışmaktı ama ne biliyim kötülemekmi istiyorsunuz ezmekmi anlamadım
  • Ya arkadaslar adam ne yapmaya calisiyor belli degil ama siz sürekli islemciler ile ilgili yorum yapiyorsunuzAdam diyor ki ben 2500K alacak kadar zengin degilim, zengin görmeyin bizi falan acitasyon yapiyor ama konuyu actigi mesajda acaba intel mi alsam diye yaziyorYani diger bir arkadasin dedigi gibi sadece aldigi islemcinin iyi oldugunu ve iyiki bu islemciyi almissin gibi laflar duymak icin konu acmisYeterince duymus zaten, birakin uzamasin konu

• aynen uzamasın artık gerçekten performansı intelden fazla olması dileğiyle deyip hayırlı kullanımlar
  • AMD fanatiği veya sempatizanı olduğu belli, i5 2500k ile neden karşılaştırmak istediğini de anlamadım. Performans isteyen intel i5 2500k alır, f/p isteyen de 1055t alır oc yapar kullanır. Bence her iki yönden de yanlış yapmışsın biraz arkadaş. Eğer ucuz olmasını isteseydin x6 1055t alırdın aynı işlemci frekansı düşük ve carpan kilidi yok. Onu da 4ghz de kullanırdın. i5 2500k ile x6 1100t arasında uçurum yok 60tl fark var vatan indiriminde. Ha dersin ki anakart ile anca o kadar param yetiyordu bunu aldım. O zaman konu açmana bile gerek yoktu derim. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die4WiN

AMD fanatiği veya sempatizanı olduğu belli, i5 2500k ile neden karşılaştırmak istediğini de anlamadım. Performans isteyen intel i5 2500k alır, f/p isteyen de 1055t alır oc yapar kullanır. Bence her iki yönden de yanlış yapmışsın biraz arkadaş. Eğer ucuz olmasını isteseydin x6 1055t alırdın aynı işlemci frekansı düşük ve carpan kilidi yok. Onu da 4ghz de kullanırdın. i5 2500k ile x6 1100t arasında uçurum yok 60tl fark var vatan indiriminde. Ha dersin ki anakart ile anca o kadar param yetiyordu bunu aldım. O zaman konu açmana bile gerek yoktu derim. Hayırlı olsun.

Sağolda millet lafı başka bitarafından anlıyor sanırım şu ergenlerin laflarına bakarmısın

• İsteyen herkes istediği konuyu açar, ben istersem sırf kendimi tatmin etmek için bütün sistemimle ilgili konu açarım, bu yalnız beni ilgilendirir, isteyen yorum yazar isteyen yazmaz. Intel fanboyları her konunun içine ettikleri gibi bununda içine etmişler.
  • Hayırlı Olsun Kardeşim . Benimde Aklımda 1055T Veya 1100t Alacağım . E Malum Öğrenciyiz (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die4WiN

AMD fanatiği veya sempatizanı olduğu belli, i5 2500k ile neden karşılaştırmak istediğini de anlamadım. Performans isteyen intel i5 2500k alır, f/p isteyen de 1055t alır oc yapar kullanır. Bence her iki yönden de yanlış yapmışsın biraz arkadaş. Eğer ucuz olmasını isteseydin x6 1055t alırdın aynı işlemci frekansı düşük ve carpan kilidi yok. Onu da 4ghz de kullanırdın. i5 2500k ile x6 1100t arasında uçurum yok 60tl fark var vatan indiriminde. Ha dersin ki anakart ile anca o kadar param yetiyordu bunu aldım. O zaman konu açmana bile gerek yoktu derim. Hayırlı olsun.

1055t nin 4 ghz olması daha fazla bir şansı gerektirir, sunu unutmamak gerekirki üst seviyelerde satılanların çoğu daha iyi oc olurlar. misal 1.5v ile değilde 1.4 v ile 4ghz olur.dolayısıyla daha serin olur, daha az güc harcar vs vs.

o yüzden 1090t yada 1100t niye aldın diye soru mantıksızdır AMD kullananlar bilir, nasıl 2700k ların daha iyi oc oldukları gibi

• Karar verdim bende FX 8120 alıcam.
  • hocam işlemcin güzel. fiyat olarakta gayet uygun bir fiyata almışsın. güle güle kullan. bende 1090 var ama bu işlemcilerin fanlarından çok çekersin bilesin. cpu fanı alacağım felaket fan sesi var. ama hız konusunda diyecek sözüm yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geschichte

quote:

Orijinalden alıntı: John Soap

Vatanda indirim varken 370 tlye aldım ben 1100t'yi performans iyi fakat insanlar çok üstüme geldi niye aldın niye aldın amd kötü yapmasaydın bilmemne sizce intel mi almalıyım yoksa devammı etmeliyim

NEY
    İşlemciniz yeteri kadar iyi, güle güle kullanın.

Bence çok iyi seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinaydogan -- 2 Mart 2012; 14:44:24 >

• Guzel islemci arkadasim bos ver sen o amd bilmezleri.
  • Memnunum kardeşim ya iyiki 100TL daha fazla verip 2500k almamışım. Gerçi eskiden kullandım 2500k sorunluyduda verdik geri işte.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.