Beni rahatsız etmiyor hocam, şöyle söyleyeyim XFX 6800 XT daha sesliydi. |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (193. sayfa)
-
-
Fan tasarımı etkiliymiş demek ki. Benim eski Pulse 6700 XT kartı 2500 rpm gördüğü an uçak kaldırıyordu
-
ASUS TUF'ın fanları bu konuda çok iyi hocam, bu arada Zero fan'da bile GPU aşırı ısınmıyor. İstenirse bu şekilde de kullanılır, ama burada amaç oyuna başlarken düşük ısıyla başlamak, yüksek ısıyla başlanırsa yüksek ısıyla devam ediyor. Diğer oyunlar önemli değil de, BF2042'de sıcaklığı bu şekilde daha iyi dizginliyorum, özellikle sıcak yaz ayları için kışın sorun olmuyor zaten.
Uzun süre Zero fan'da bekleyiş sonucu hotspot 50C'ye ulaştı, bu yüzden disable etmekde yarar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Ekim 2024; 12:16:40 >
-
Nitro+ 7900 gre kullanıcısı olarak bende 4k'da tam yük kullanırken dahi kart 65-66 derecelerde hotspot ise 85-90 derecelerde oluyor en fazla, overclock yapılmış değerler ayrıca bunlar. Fan gürültüsü yok, %30-40 ların üzerine çıkmıyor fan hızı.
Aslında hellhound istiyordum bende aksine ama bu coil whine pump out vs problemlerşnden haberim yoktu, şans benden yana olmuş bu sefer.
Ne driver ne başka bir problem yaşamadım ,önceki amd serüvenim tatsız olmuştu ama f/p olarak çok iyi yere gelmiş şuanda kesinlikle tercih edilebilir. -
Zaten aylar öncesinde ilk örnekleri de gelmişti...
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159164273
wccftechIntel & AMD Testing 12V-2x6 Power Connectors For Next-Gen GPUs, Following NVIDIA's Footstepshttps://wccftech.com/intel-amd-testing-12v-2x6-power-connectors-for-next-gen-gpus/Alıntı
metni:Intel ve AMD, NVIDIA'nın Adımlarını Takip Ederek Yeni Nesil GPU'lar İçin 12V-2×6 Güç Konnektörlerini Test Ediyor Bilmeyenler için, 12V-2x6 konektörlerinin 12VHPWR'den çok daha üstün olduğu söyleniyor , çünkü 600W'a kadar güç sağladıkları söyleniyor ve voltajı izlemek için kullanılan standart özellikler "algılama pimleri" konektörün düzgün takılıp takılmadığını gerçekten anlayabiliyor ve eğer takılmamışsa PD çıkışını da kısıtlayabiliyor, böylece yanma sorunlarından kaçınılabiliyor. Özellikle daha yüksek TDP'lere sahip GPU'lar için daha güvenilir bir seçenek olarak görülüyorlar, bu yüzden NVIDIA yaklaşan GPU'larında 12V-2x6'ya geçmekte çok da gecikmedi. Bu konektörlerin Intel'in Arc Battlemage ve AMD'nin Radeon RX 8000 GPU'larında uygulanması muhtemel . AMD, GPU'larında 16 pinli konektörleri kullanma olasılığını dışlamadı , bunun yerine yeni konektördeki ilerlemenin nasıl gittiğini ve gelecekte kullanımının daha güvenli olup olmadığını göreceklerini söyledi. Şirket, Radeon PRO serisinde benzer bir arayüzden yararlandı ve Intel de aynısını yaptı. AMD veya Intel'in önümüzdeki GPU'larında 12V-2x6'yı kullanıp kullanmayacağından henüz çok emin değiliz, ancak NVIDIA'nın bu hamleyi yapması, pazar rekabetini sürdürmek için rakiplerinin de bu trene binmesine neden olacaktır.
-
Hocam asus tuf 3070 ti ım vardı 2k da çalıştırıyorum hep 78 80 den aşağı inmiyordu. Sonra 3090 evga ftw3 aldım 85 90 arasında geziyordu. Hotspot 110 larda. Ne yaptıysam inmedi. Macun bakımı bile yaptırdım. Ne video açsam millet 2 kart içinde 60 dereceyi geçmiyor falan yazıyor. Gerçekten garip geliyor bana. İmkan vermiyorum ben nvidia kartların 60 - 65 derece çalışmasına. Kaldı ki önceki kartım 2070 super öncekide 1070 di. Isınınca o performans parametreleri falanda yalan oluyor tabi. istediği kadar güçlü olsun kart ısındığı an hikaye bitiyor. hemen performans törpülemeye başlıyor. ben 7900xt nin en basic modelini kullanıyorum. pulse yi o bile 65 i geçmiyor. bu işi bilenler neyi nasıl değerlendiriyor bilmiyorum ama evdeki gerçek kullanıcı olarak nvidia amd konusunda alenen yalan söyleniyor. ben her oyunu ultra grafiklerde oynamayı seven biri olarak ray tracing olayınında boş bir balon olduğunu düşünüyorum. 2 gram ışık dengesi yapıp performansı 3 de 1 ne düşürüyor sonra dlss ile görüntüyü detayda boğuklaştırarak fps artışı yapmaya çalışıyor. ne anladım bu işten. bu nedenlerle nvidia fiyat dengesine gelene kadar tek mantıklı kart amd benim için.
-
Ben fazla oyun oynayan birisi değilim, daha çok Battlefield oyunları oynarım, rekabetçi oyunlarda aldığım FPS fazlasıyla yetiyor. AMD kartların fiyat performansı yüksek olduğundan, 7900 XT kullanıyorun şu anda, bana maliyeti sadece 25K. İstesem ikinci elden 4090 da alırım, ama bana 1440p'de kazandıracağı FPS oranı maliyetimi karşılayacak düzeyde olmayacağından, mantıklı gelmiyor şu anda. Aslında 4K'da oyun oynasam bile 4090'ı almazdım, 6000 serisini beklerdim. 5000 Blackwell serisi yine 4 nm üretim ve güçlenen çip ile daha fazla ısınan bir seri olacak.
RT'deki ışıklandırma ve yansımalara yakın efektler zaten reflection ile yapılabiliyor, ayrıca gerçek hayatta oyunlardaki gibi abartılı RT görselliği olmaz hiçbir zaman. Objektif olarak RT'in gereksiz olduğunu düşünüyorum ben de, DLSS upscaling teknolojisini geliştirdiği için ise NVIDIA'yı takdir ediyorum, AMD NVIDIA'dan bu teknolojileri örnek alıp uyguladı her zaman. Marka fanlığı bir yere kadar, 4070 ile 7900 XT'nin bir tutulması ilginç geliyor bana, Rasterization'da yerden yere vurur 4070'i.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Ekim 2024; 11:6:0 >
-
Boşta iyi artmış benim zero fanda bile 38 derecelerde geziyor -
PC açlışından sonra anlık bakılırsa bende de düşük çıkıyor hocam, en az 20 dakika Zero fan'da bırakıp bakmak lazım.
-
Yok onu dedim zaten. Pek kullanmıyor kartı. Bu sırada yaptıklarım sosyal medya, youtube vs takılmak oluyor. Arka planda da steam oluyor açık olarak. Kasa fanlarınız düşük rpm'de çalışıyor olabilir mi? Benim mesela minimum 800 devire ayarlı kasa fanları -
Kasa fanları bios default şekilde ayarlı.
-
Belki o hız düşüktür. Yani boşta 50 derece de sorun değil zaten de muhtemelen kasa fanı da etkili oluyordur.
Hatta mikroişlemcilerin sıcak çalışması daha iyi. Soğuk sıcak dengesi olmazsa ya da çok soğuk çalışırsa macunda hava oluşabiliyor genleşme ve sıklaşma hızından dolayı. -
-
asus tuf 7800xt oc 'nin coil whine hellhound 7900gre'den de beter çıktı. rm850x ve fsp hydro gt 850w güç kaynaklarıyla denedim. ama ikisinin de soğutma süper asus maksimum 60 derece gördü oyunlarda çoğu zaman fanı bile çalışmıyor, 7900gre de aynı.
-
Arkadaşım yeni pc toplayacak. İşlemci olarak 7700 düşündüm, kasası micro-atx olduğu için asus tuf b650m plus alacağız. Kasayı büyütmek için masraf yapmasın dedik. Bize ram önerebilir misiniz ya da kullanıp memnun kaldığınız ramler var mı? -
Bende 7500f ve asus b650-plus var GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar kullanıyorum. Hiç sorunsuz sadece biostan amd expo aktif ederek 6000mhz'de çalışıyor. F5-6000J3038F16GX2-FX5 - QVL - G.SKILL International Enterprise Co., Ltd. (gskill.com) kendi sitesinde de sizin anakartla uyumlu olduğu yazıyor bir sorun çıkarmaz. Ben 4000tl'ye almıştım %20 indirimle fiyat uçmuş tabi biraz.
-
Hocam çok teşekkür ederim, allah razı olsun. Expodan aktif olan ram bulmak acayip zor. Bir de arkadaşıma alacağım için mahcup olmak ve uğraştırmak da istemiyorum. Çok sağ olun.
-
Arkadaşlar merhaba bu 7900xtx'te pinler gerçekten çok çirkin duruyor alternatif bir kablo önerisi yapabilir misiniz? Rbgli olur beyaz olur yada daha az pinli olma ihtimali var mıdır?
-
valla hiç çirkin durmuyor onları güç kaynaklarının cırt cırtlı yapışkanlarına sarıp sabitle bence yan yana olacak şekilde. güç kaynağının orjinali dışında ek kablo kullanma.
-
Aynı Kasanın siyah modeli bende mevcut. biraz yanlış seçim gibi olmuş. kabloları kıvırıp yandan bir bütün olarak çekebilirsiniz. ben öyle yaptım daha temiz duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X