Şimdi Ara

AMD Radeon RX 9070 ve 9070 XT'nin özellikleri belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    AMD Radeon RX 9070 ve 9070 XT'nin özellikleri belli oldu
  • Benim her şey değişti. 9800x3D filan geçtim. RX6800 kullanıyorum hala canavar gibi. Online rekabetçi lig kasmıyorsak zaten son kullanıcı için yeni bir şey gelmedi. 599 USD olarak belirlenmiş bu arada rakam. 699 değil. En azından yabancı kaynaklar öyle yorumlamış. Bence çok iyi fiyat.

• Arkadaşlar 24 gb vram li 7900 xtx mi bu mu. Bilen biri cevaplayabilir mi..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

hocam yol haritasını bilmiyorum intelin ama 2026 yılını beklemeye tahamülüm olmazsa B580 alır geçerim; rtx 3050 kart sahibiyim bir adım ileri taşırım en azından ekran çözünürlüğümü, B770 çıkmazsa eğer...

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası FSR DLSS bu işler düşük kartlar için yapılan birşey. Adam 5090 alıp 5080 alıp bununla görüntüsünü yapay bir görüntüyle mi değişecek. Çok saçma. Ben hiç ayarları kurcalamadan oynuyorum 6750 XT var. Oyun ayarları otomatik kendisi yapıyor zaten oyunlar karta göre. Kaldı ki 9070 ler de saf kas gücü ile çatır çatır çalışıyor.

FPS fetişlerinin eğlencesi bence bu FSR DLSS

• kraix kullanıcısına yanıt

Tam olarak öyle değil Artık yeni nesil birçok oyun TAA(temporal antialiasing) gömülü geliyor ve kapatılamıyor bu yumuşatma

Oyunlar oldukça bulanık oluyor tüm ekranı yumuşatıyor bu dandik bir antialiasing metodu.

En son çıkan Monster hunter wilds gibi oyunlar mesela. FSR yada DLSS DLAA açmazsan çamur gibi keskin olmayan bulanık bir görüntü sunuyor özellikle 1080pde. Hatta 2k :)

DLSS 3.5 -4 -DLAA yada FSR 3.1 Native AA yada FSR 4 açtıgında oyunun sana dayattıgı bu TAA yumuşatmanın yerini daha net keskin canlı görüntü veren yumuşatma ekliyor. Oyunun sana dayatmış oldugu kenar yumuşatmayı yani TAAyı devre dışı bırakıyor.

Ha senin 4k monitörün vardır (ki bence hala 4k monitörler çok pahalı çok az insanda mevcut) o zmn TAA göze batmıyor görüntü gayet keskin ve canlı oluyor 4k da :) Bu çözünürlükde DLSS DLAA FSR gibi teknolojilere ihtiyaç yok :)

Ama 1080p ve 2k da bu yazılımlar hayat kurtarıyor olay fps değil Netlik ve canlılık daha iyi image quality.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 7 Mart 2025; 17:23:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.