Şimdi Ara

AMD Radeon RX 9070 ve 9070 XT'nin özellikleri belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Radeon RX 9070 ve 9070 XT'nin özellikleri belli oldu
    AMD, RDNA 4 mimarisine sahip yeni kartları Radeon RX 9070 ve RX 9070 XT için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Bu bağlamda yakın tarihte, ekran kartlarının resmi tanıtımı yapılacak. Şimdi bu bekleyiş sürerken, Radeon RX 9070 ve XT'nin detaylı özellikleri paylaşıldı.

AMD Radeon RX 9070 ve 9070 XT neler sunacak?

AMD, Radeon RX 9070 serisinin teknik detaylarını resmen doğruladı. RDNA 4 mimarisine dayanan RX 9070 XT ve RX 9070 modelleri, Navi 48 GPU'yu temel alıyor ve 53.9 milyar transistöre sahip 357 mm² boyutunda bir kalıpla sunulacak. Ancak iki model arasında önemli teknik farklar bulunuyor.

Buna göre RX 9070 XT modeli, tam yapılandırılmış 64 CU (Compute Unit), 64 Ray Hızlandırıcı ve 128 AI Çekirdeği ile geliyor. Kart, 4096 Stream Processor barındırıyor ve 2400 MHz oyun saat hızına, 2970 MHz boost saat hızına ulaşabiliyor. AMD'ye göre tek duyarlıklı hesaplama (FP32) performansı ise 48.7 TFLOPS seviyesinde.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 9070 serisinin fiyat aralığı açıkladı: Ne kadar olacak?

RX 9070 modeli ise 56 Compute Unit, 56 Ray Hızlandırıcı, 112 AI Çekirdeği ve 3584 Stream Processor sunuyor. Saat hızı 2070 MHz olarak belirlenirken, boost saat hızı 2540 MHz seviyesinde. Bellek tarafında her iki model de 16GB GDDR6 bellekle geliyor ve 20 Gbps saat hızında çalışıyor. 256-bit bellek veri yolu sayesinde 640 GB/sn bant genişliği sunuluyor.

Fiyat aralığı netleşti

Ayrıca, her iki modelde de 64MB 3. nesil Infinity Cache ve PCIe 5.0 x16 bağlantı desteği ile geliyor. Son olarak güç tüketimi açısından RX 9070 XT modeli 304W TBP değerine sahipken, RX 9070 modeli 220W TBP 'ye sahip olacak. Şu an için AMD'nin Şubat sonunda düzenleyeceği lansmanda fiyatları resmi olarak duyurması bekleniyor ve RX 9070 serisinin 700 doların altında konumlandırılacağını resmileşti.

Özellik AMD Radeon RX 9070 XT AMD Radeon RX 9070
    GPU Navi 48 Navi 48
    Çekirdek Sayısı 4096 3584
    Boost Clock 2.97 GHz 2.52 GHz
    AI Çekirdeği 128 112
    Stream Processor 4.096 3.584
    Ray Hızlandırıcı 64 56
    Compute Unit 64 56
    Bellek 16 GB GDDR6 16 GB GDDR6
    Bellek Veri Yolu 256-bit 256-bit
    Maksimum Güç Tüketimi (TBP) 304W 220W
    Çıkış Tarihi 6 Mart 6 Mart

Kaynak:https://videocardz.com/newz/final-specifications-of-amd-radeon-rx-9070-xt-and-rx-9070-gpus-leaked

• Fanatikler ölümüne savunup başkalarını da kandırdığı için Nvidia'nın işleri tıkırında, bozuk görüntüleri öve öve bitiremediler, birkaç dürüst yabancı kanal söyleyene kadar kimse ağzını açıp kral çıplak diyemedi, bizim yerli ve milli inceleyici youtuberlar. Sahte frame "teknolojisi" görüntüyü bozuyor, lag yapıyor, online oyunlarda işe yaramıyor.

Ama fanatiklerine bakarsanız Nvidia çok gosol yopoyo konko.

• Fiyata 700 dolardan ucuz olacak yazmışlar. şaka gibi Amd 😂 Demekki 9070xt icin 699 dolar düşünüyor ki b.k satar eger nvidia msrpye gerilerse.

Benim umudum ise 9070xt =550 dolar
    9070= 420 dolar civari idi. Yoksa intel beklenir zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erwinsmith06 kullanıcısına yanıt
    yok daha neler 420 dolara satması imkansız :D

• Nvidia kart alacak için kötü haber. Fiyatı rekabetçi olsaydı, 5xxx serisi daha alınası fiyatlar görebilirdik.

• berat0398 kullanıcısına yanıt
    Rtx 5070 zaten 550 dolar dlss teknolojisi daha üstün ve Gddr7. Tutup da 500 dolar derse, niye alsın millet 9070i . İmkansız mi değil mi bilmem ama pazar payı istiyorsa bu fiyatlara satmali.

5070 msrp 550 dolar ama çıkacağı fiyat minimum 650 dolar.

• Milleti nasıl kandırıyorlar ama dlss bilmem ne vs diye. Yapay görüntü oluşturucularla saf oyun dışı görüntü hilesiyle. Hey gidi hey. Eski kartlara yazılım vermeyerek artık yazılım satarak yollarını buluyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kraix kullanıcısına yanıt

Fanatikler ölümüne savunup başkalarını da kandırdığı için Nvidia'nın işleri tıkırında, bozuk görüntüleri öve öve bitiremediler, birkaç dürüst yabancı kanal söyleyene kadar kimse ağzını açıp kral çıplak diyemedi, bizim yerli ve milli inceleyici youtuberlar. Sahte frame "teknolojisi" görüntüyü bozuyor, lag yapıyor, online oyunlarda işe yaramıyor.

Ama fanatiklerine bakarsanız Nvidia çok gosol yopoyo konko.

• Selamahali kullanıcısına yanıt
    Valla hocam fanı manı kalmadı bu işin saçma bir hal almaya gidiyor git gide... Fanlık yapan varsa hala diyecek birşeyim yok onlara kolay gelsin :D

Ben ilk çıktığı günden bu güne RX 6750 XT kullanıyorum XFX in. Kart ilk zamanlarından daha performanslı çalışıyor şuan valla...

AMD'nin sevdiğim yanı güncelleme geldikçe kartın iyileşmesi. Artık bıraktım ben kart mart alma işlerini bozulana kadar böyle giderim. Çok anlamsız geliyor artık ya da hevesim kaçtı bilemiyorum

• kraix kullanıcısına yanıt

AMD de nvidia gibi yapabilir FSR 4 desteği sadece 9000 serisinde mesela:D Ne tatlı olur.

• berat0398 kullanıcısına yanıt
    Babasıdır ya o yüzden öyle istiyor. Ben 650 dolara bile çıkmasına razıyım çünkü kendisinden kötü performansı olan rakibi 1500 dolar. 9070 ise 4070 super ve 5070 veya ondan daha güçlü olacak. Oda 500 dolara satılırsa okeyim. Eminim ki 5070'de 1000 dolara satılır.

9070 xt 650 dolar gelecektir. 5070ti'dan 100 dolar daha ucuz.

9070 ise 550 dolar gelecektir..Daha fazla bellekli ve 5070den daha güçlü olacağını düşünüyorum.

Tabi 9070xt 600, 9070 500 dolardan çıkarsa çok daha rekabetçi olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Az önce blender benchmark sonuçlarına baktım. 5070, 4070 super'in performansını veriyor. Ama unutmayın güç ve bellek opsiyonu var. Ben bu benchmarklarda bellek frekansını artırdığımda sonuç bir hayli artıyor. Yani 5070'in alabileceği 6100 iken 4070 super o.c ile 6800 puan alabiliyor. Bellek opsiyonu bu kadar önemli baş başa iken o hızlara çıkabiliyor. Yeni seri kartlara o.c işlevsiz kalıyor veya riskli oluyor. Kısacası önümüze 4070superden güçsüz ama ondan daha pahalı bir kart çıkarmışlar. Sizde amd'ye kendi önceki tepe model kartını ezip geçen bir kartı 400 dolar daha ucuza verecek diye eleştirilerde bulunadurun. Ben blender ile ilgileniyorum umarım amd al core ile hip motoruna destek olur bu nvida saçmalığını yerle yeksan eder.

• Periah kullanıcısına yanıt

100 dolar için dlss4 ile fsr3.1 arasındaki fark görüntü olarak çok, tercih edilme oranı düşük olabilir o yüzden 600 civarı gelmesi lazım.Fsr4 dlss4'e ne kadar yaklaşır bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 27 Şubat 2025; 18:0:35 >
  • Eğitim yapmiyorsaniz kart gücünün o kadar önemi yok, var da, elinizde model varsa o kadar elzem bir konu degil. Kullanici tarafinda esas sıkıntı ram. Bu nedenle amd ai max serisi daha f/p duruyor. Bu konuda yanlışım olabilir emin değilim

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Fsr 4 , Dlss 4ü yskalayamasa bile Dlss 3 seviyesine çıkacaktır. Ote yandan Amd bu seri ile beraber ışın izleme konusunda Nvidia'yi yakalayacak. Yani evet Hala bir Nvidia seviyesinde değiller ancak ara kapanıyor diye düşünüyorum.

En azından Amd 9000 serisi ile beraber RT işi Amd kartlar için zayıf nokta olmaktan çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

9070 xt 650 dolar gelecektir. 5070ti'dan 100 dolar daha ucuz.

9070 ise 550 dolar gelecektir..Daha fazla bellekli ve 5070den daha güçlü olacağını düşünüyorum.

Tabi 9070xt 600, 9070 500 dolardan çıkarsa çok daha rekabetçi olurlar.

TDP değerlerine gore aşağı yukarı rakipleri zaten belli.

5070 ti 9070 Xt
    5070 ise 9070 rakibi. Bu bakımdan amd fiyatlarun arasini en az 100 dolar açmalı .

Size lafım yok ama bazi anlamazlar yok 1500 dolar kart rakibi vs demis, ne içiyorlarsa.
    Bir de gene MSRP olayını yanlis anlayanlar var. Su anda stok sorunu var ama Palit ve MSI gibi markalar giriş segment versiyonlarındaki fiyati nvidia için msrp ile aynı normalde.

Dediğim gibi 9070 550 dolardan gelirse şansı yok fazla tek avantaji +4 Gb Vram oluyor. 450dolar ve altı civarı olursa iyi alternatif.
    Ben satmalari gereken fiyati yazdım. Ama benim de beklentim muhtemelen 650 ve 500 dolar olacak sırasıyla.

• kimse intelin esamesini anmıyor ama B580 ile güzel bir çıkış yaptı, B770 ile bu çıkışını bir adım ileri taşıyabilirse amd o tahminlerin aksine daha da ucuza satmak zorunda kalabilir...

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

İntel 2026 yılında Celestial mimarisine dayanan kartlarını çıkartacak. Dolayısıyla ben B770 değil 2026 ilk çeyrekte C770 bekliyorum.

AMD ve Nvidia yerinde saydıgını için İntel'in gercekten bir şansı var.

• AMD 400$ kart satarsa olacakları yazıyorum: Nvidia hepsini satın alıp 1000$ veya üstünde satar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.