Şimdi Ara

AMD Radeon RX 9070 XT ve 9070 serisinin çıkış tarihi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Radeon RX 9070 XT ve 9070 serisinin çıkış tarihi ortaya çıktı
    AMD, bidildiğiniz gibi CES 2025 kapsamında merakla beklenen Radeon RX 9070 XT ve 9070 ekran kartlarını duyurdu ancak herhangi bir özellik, performans veya fiyatlandırma gibi detaylara değinmedi. Tek paylaşılan bilgi ise bu iki kartın 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağı oldu. Şimdi ise bu tarih netleşmiş olabilir. Chiphell forumlarında Radeon RX 9070 XT ve 9070 için ilk tarih bilgisi paylaşıldı.

AMD Radeon RX 9070 XT ve 9070 serisinin çıkış tarihi ortaya çıktı

Başlangıçta CES'te tanıtılması beklenen AMD'nin RDNA 4 GPU serisinin artık 22 Ocak'ta sergileneceği söyleniyor. İlk tanıtılan modeller ise, CES 2025'te olduğu gibi Radeon RX 9070 XT ve 9070 olacak. Ayrıca lansman sürecindeki ambargonun sadece iki gün sonra, yani 24 Ocak'ta kaldırılacağı belirtiliyor. Bu bağlamda bekleyiş uzun sürmeyecek.

Başka bir sızıntıda ise, AMD RX 9070 XT'nin 479 dolar fiyatla tanıtılacağı söyleniyor. Ancak özel sürümlerde bu fiyat GeForce RTX 5070 Founders Edition'a benzer 549 dolara kadar çıkacak. Dolayısıyla bu bilgi doğruysa rekabete iddialı bir giriş yapabilir. Ancak tüm bunlar için performans değerlerini görmemiz gerekecek. 

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 9070’in merak edilen performansı ortaya çıktı

Üstelik, AMD’nin yeni FSR4 yükseltme teknolojisinin Nvidia’nın DLSS 4 ve Intel’in XeSS teknolojileriyle nasıl rekabet edeceği de merak konusu. Ancak biliyoruz ki bu yılki modellerde nihayet AI yükseltme desteği olacak. 

Kaynak:https://wccftech.com/amd-radeon-rx-9070-gpus-debut-24th-january-launch-rumor/

• 400 altina gelmedigi surece hic sansi yok.
    Olmamali da.bu kadar sure milleti soydur.cikardigin orta seviye karta 500 iste..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra amd nin benzer segmentteki tüm kartlarını nvidia dan en az 150 dolar ucuza satması lazım zaten alan yoktu şimdi fsr4 geriye uyumlu da değil kimse almaz

• O fiyatlardan çıkarsa anca avucunu yalar. Nvidia'nın karşısında bırak Intel karşısında bile hiç şansı olmaz. Zaten bu gidişle kalan pazar payını da Intel'e kaptıracak.

• Performans ve fiyat cok onemli olacak.Umarim iyi bir fiyatla cikar. Duz versiyon tahminimce 399$ , XT ise 499$ olarak cikacak diye dusunuyorum.

• Avantayı Yedirtmezler...

50Kya Satarlarsa Kimse Şaşırmasın 9070xt Modeli İsterse Amd 100 Dolar Desin

50Kdan Listeleme Başlarlar İlerde 9070leri

• 8XXX serisi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gıcıklığına mı yapıyorsunuz para mı veriyorlar yoksa google translate ile bu kadar mı oluyor ne demek sonunda ai desteği verecek? Amd’nin 9000 tanıtım resminde ÜÇÜNCÜ (3) (III) nesil RT cores diyor. Bu ai değilse nvidia bizi neyle yiyor? Çeviri kurbanısınız FSR3 nvidia ai çekirdekleri de bak de diyorum desteklesin diye yazılmış bir şey ama FSR4 o üçüncü nesil ai cores için özel olacak diyorlar yoksa ai cores olmayan kartta FSR FG açın oynatacağı varsa bile oynatamaz yamulur ben 1050ti’de denedim. yazılımsal falan değil yani bu FSR ve DLSS donanım gerektiriyor. Nvidia bir nesil önde bu ai cores olayında. Bul o resmi at 3. Nesil RT Coers diye buraya yalansa anıracam siz daha RT ne demek tensor cores ne demek bilmiyorsunuz. Nvidia ai çekirdeklerine tensor cores diye isim verdiyse amd de mi tensor cores desin işte RT cores diye kaldı onun ismi. 6000 serisi 1. 7000 serisi 2. nesil ai cores o yüzden o AFMF’yi beğenmryenler hep 6000 serisi kullanıcıları. Daha yeni nesil daha iyi tabi ama nvidia 3000 serisine pislik olsun diye vermedi gayet de başarılı çalışıyor FG 3080’de denedim. Nasıl denedim en başta dediğim gibi amd FSR3’ü nvidia’da da çalışacak şekilde yazıp açık kaynak yaptı gerisini modcular halletti basit bir exe yani tek gereken öyle paralı ve zor mod’a da gerek yıok. İşte FSR4’te bunu yapmayacak açık kaynak işini ve en azından 7000 serisine vermezse ayıp eder çünkü ilk nesil ai cores yani 6000 serisinde güzel olmuyor gerçekten. 9000 serisi ai cores %45 daha iyi dendi dedikodu bakalım. Sanal fps seviyorsanız alın size kralı yapabilirler ama nvidia bu sefer 4000 serisine verdi dlss4’ü mfg hariç o yüzden nvidia’da DA çalışan bir şeyler yapmayacaktır bence. BMW’sin ama Mercedes’te de çalışan turbo parça yapıyorsun sırf mercedes bu turbo e serisi için c serisinde çalışmaz dedi diye al o zaman bu uyar diye vermesi gibi BMW’nin bu yazılımsal olarak o kadar zor bir şey ki bir de amd yazılımdan anlamaz diyorlar esas kendileri anlamıyor. Amd sağlam parayla bir firma aldı ne biilen var mı yoksa nasıl yapacaktı bunu? Nvidia ai cores firması oldu. çip olarak 5090 hariç geliştirmedi 5080 4080s’nin gddr7’lisi sadece %20 vram farkı olacak nm küçülmesi de yok ve son bütün sürücüleri problemli. Vram verme ve pahalı derken bindikleri tek dal olan multi fg bu ay sonunda inceleme ambargoları kalkınca patlayacak çünkü 4080s de var bende bi artı kas gücü isterdim ne yapayım multi fg’yi 2k’da ben normalini bile açmamaya çalışıyorum. vram bana dert değil 7900xtx sistem de var ama inanmıyorum benim kartı model alıp bu paralara verebileceklerine yani bi bakın netten aletin boyut ve soğutmasına mümkün değil. 7800xt red devildir o yoksa duramazsın.haha

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• AMD'nin sürücü durumunu iyileştirmesi lazım. her yeni nesil kart çıktığında ya ısınma yada sürücü sorunları okuyoruz, geç gelen düzeltme durumu idare etme çalışmaları da satışlara tuz biber ekiyor.
    Hazır bir kitle nvidia 'yı pas geçmeyi düşünürken şu kartları doğru dürüst bir şekilde piyasaya sokarlarsa iyi olur.
    Fiyat olarak nerede durduğu değil performansına bakarak yorum yapmak lazım. çıkarsınlar incelemelere bakar ne olduğunu anlarız.

• Özellikle sadece algıdan kaynaklı, Nvidia yerine AMD ekran kartı tercih etmek için bu saatten sonra ciddi bir fiyat farkı olmalı aralarında ki öyle AMD tercih edilsin.

İşlemcide aldı başını yürüdü AMD ona lafımız yok hatta korkum var rakibi kalmazsa, Nvidia'nın yaptığını işlemci tarafında da AMD yapabilir diye kara kara düşünmekteyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.