Şimdi Ara

AMD Radeon RX 9070 XT tanıtımdan önce görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Radeon RX 9070 XT tanıtımdan önce görüntülendi
    AMD'nin merakla bkelenen Radeon RX 9000 serisi, FSR 4.0 ve yeni Ryzen 9 9000X3D işlemcilerini CES 2025 kapsamında tanıtması bekleniyor. RDNA 4 mimarisinin amiral gemisi olacak Radeon RX 9070 XT ise, son dönemdeki sızıntılar sayesinde büyük oranda netleşti. Son olarak da Radeon RX 9070 XT modeline ait ilk teaser görüntüleri paylaşıldı.

PowerColor tarafından paylaşılan görüntülere göre RX 9070 XT, büyük oranda Red Devil RX 7900 XTX Limited Edition modelini temel alacak. Ancak yepyeni bir metal kaplama ve üçlü fanlı soğutma sistemi ile karşılaşacağız. Ayrıca, cihazın arka plakasında Nvidia Founders Edition serisini andıran bir hava akışı sistemi bulunuyor. 

Şimdilik, ekran kartının tasarımı hakkında bildiklerimiz bunlarla sınırlı. Teknik tarafta kartın 64 CU (32 WGP) içeren AMD'nin Navi 48 kalıbına sahip olması bekleniyor. Bu konfigürasyonda ise 330W'a kadar TDP, 2,8 GHz temel ve 3,0-3,1 GHz boost saat hızı, 256 bit bellek veri yolu, 16GB GDDR6 bellekle karşılaşacağız. 

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 9955HX ve Ryzen 9 9950X3D Geekbench'te listelendi

Bu özellikle kağıt üzerinde RTX 4080'e yakın olacağı anlamına geliyor. Ayrıca yakın tarihli 3DMark skorları da bu iddiaları doğruladı. Son olarak AMD, RDNA 4 tabanlı RX 9000 serisinde RTX serisine benzer bir isimlendirme stratejisi kullanmayı planlıyor. Seride RX 9070 XT, RX 9060 ve RX 9050 gibi modeller yer alacak. 

AMD Radeon RX 9070 XT beklenen özellikler

• VRAM: 16GB GDDR6

• Bellek arayüzü: 256-bit

• GPU: Navi 48

• Bellek bant genişliği: 693GB/s

• Bellek hızı: 20 Gbps

• TDP değeri: 260W-330W

• Akış işlemcileri: 4.096

• Hesaplama birimi: 64

• Mimari: RDNA 4

• FSR desteği: FSR 4.0

• Tahmini fiyat: 649 dolar

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/New-AMD-RX-9070-XT-RDNA-4-GPU-design-gets-teased-ahead-of-CES-2025-launch.940642.0.html

• 650 usd çok..

400 usd alti gelmedigi sürece rtx 4080 hikaye.

İslemci anakart ekran karti uretip en avantajli oldugun donemde bu fiyati belirliuorsan nvidia nin kucagina milleti itmekten baska bir sey yapmazsin..

250w la rtx 4090 a yakin performans sunsa eyvallah.

Amd bizimle degilsin..AMD Radeon RX 9070 XT tanıtımdan önce görüntülendi 

• 650 dolar gerçekten abartı bir fiyat 500 dolara çıkarsa eğer Nvidia ile rekabet eder (alt-orta segment) ki bizim ülkeye kim bilir kaç dolarla çıkacak 🥱

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyat ilk ciktiginda yuksek olur bu normal ama rtx5070 serisi piyasaya cikdiginda bu kartin performansina gore once 500$ sonrada 400$ bandina hizli bir sekilde dusecektir.Ama yinede ben ilk cikis fiyatinin 600$ olacagini dusunuyorum.

• AMD nin 48gb lik bir model ile gelerek, 32gb lik rtx 5090'a dokunduracağını düşünüyorum.

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    5090 ayarlarında büyük kart yapmayacağız dediler diye hatırlıyorum.

• intel üst seviye bir ekran kartı çıkarıp sizi bir güzel silkelese öyle bir sevinirim ki sanki ev, araba almış gibi olurum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lax_0 kullanıcısına yanıt

Su an 650 dolara anca 4070 Super bulunuyor, 4070 Super fiyatina RTX 4080'e yakin performans kart cikartma hedefleri varsa, fiyat nasil abarti oluyor anlamadim. Buyuk ihtimalle anca 4070 Ti Super ile kapisir bu kartta, fiyati uygun olursa tercih edilebilir, bekleyelim gorelim.

• Kabakdolması kullanıcısına yanıt
    vram olarak avantaj sağlayacaktır. belki ai işleri için bir süpriz ile gelir.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam 5070'in fiyatı 550 dolar, asıl rakip alacağı seri 50 serisi olması lazım

• Lax_0 kullanıcısına yanıt
    Bu tahmini fiyat ama aşağı yukarı 500 dolardan aşağı olmaz diye düşünüyorum o fiyata da zaten satılmaz kimse 50-60 dolar için nvidia'nın teknolojilerinden vazgeçmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.