Şimdi Ara

AMD havlu attı: Radeon RX 9070 XT çıkmadan test edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: erdiyurdakul Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD havlu attı: Radeon RX 9070 XT çıkmadan test edildi
    AMD'nin yaklaşmakta olan CES 2025 kapsamında Radeon RX 9000 serisi, FSR 4.0 ve yeni Ryzen 9 9000X3D işlemciler dahil olmak üzere yeni ürün ve teknolojilerini tanıtması bekleniyor. Şimdi heyecanlı bekleyiş sürerken, RX 9000 serisinin tepe modeli Radeon RX 9070 XT'ye ait kıyaslama sonuçları internete sızdırıldı. Ekran kartı, selefinden güçlü olsa da, RTX 4070 Ti gücünde.

Radeon RX 9070 XT çıkmadan test edildi

Şu ana kadar bildiklerimize göre 2025 yılının GPU dünyasında çok sayıda yeniliğe ev sahipliği yapması bekleniyor. Intel, Arc Battlemage GPU'lar rekabete katılırken, AMD cephesinde Radeon RX 9000, Nvidia'da ise GeForce RTX 5000 serisinin satışa çıktığını göreceğiz. Ancak bunun öncesinde yepyeni sızıntılar duymaya devam ediyoruz. Son olarak da Radeon RX 9070 serisine ait 3D Mark Time Spy sonuçları internete sızdı. 

AMD havlu attı: Radeon RX 9070 XT çıkmadan test edildi
    Sızdırılan görsele baktığımızda, platformda test edilen GPU'nun "AMD Radeon RX 9070 XT" olduğunu açıkça görebiliyoruz ve grafik testinde 22.894 puan alıyor. Bu da kartı RTX 4070 Ti modelinin karşısına konumlandırıyor ve RX 7900 GRE modelinden, neredeyse %2 daha hızlı. Ancak ilginç olan şu ki, bir önceki amiral gemisi Radeon RX 7900 XT'nin benzer testlerde 26.744 puan aldığını hatırlatalım

Daha önce RX 9070 XT'nin RTX 4080 ile aynı seviyede olacağı söylentisi vardı, ancak son söylentiler GPU'nun RX 7900 GRE'den daha hızlı olacağını ortaya koydu. Yeni sızıntı ise, bu iddiaları doğrular nitelikte. Tabii ki bunun sentetik bir kıyaslama olduğunu ve oyun performansının farklı olabileceğini unutmamak gerek. 

Ayrıca Bkz.Radeon RX 8000 değil RX 9000 geliyor: AMD Radeon RX 9070 XT ve RX 9070 ortaya çıktı

Kaçıranlar için AMD, RDNA 4 tabanlı RX 9000 serisinde RTX x0x0 serisine benzer bir isimlendirme stratejisi benimsemeyi planlıyor. Buna göre seride yer alacak GPU'lar şu şekilde olacak:

• AMD Radeon RX 9070 serisi

• AMD Radeon RX 9060 serisi

• AMD Radeon RX 9050 serisi

• AMD Radeon RX 9040 serisi

• AMD Radeon RX 9070 XT

• AMD Radeon RX 9070M XT

• AMD Radeon RX 9070

• AMD Radeon RX 9070M

• AMD Radeon RX 9070S

Kaynak:https://wccftech.com/amd-radeon-rx-9070-xt-gpu-benchmarked-time-spy-better-performance-rx-7900-gre/

• 40Kya Yakın Fiyatı OlurAMD havlu attı: Radeon RX 9070 XT çıkmadan test edildi  Alıcısına Hayırlı Olsun Şimdiden

• önceki serinin gerisinde bir kart çıkarmayı nasıl başarmışlar?

• shruikan kullanıcısına yanıt
    9070XT, 7800XT devamı. 7900 serisini devam ettirmiyorlar. %12,4lük bir performans kazancı ve RT'de 4080 ile eş değer performans gayet makul bir gelişme.
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt

400-450 USD olacak ise render ve RT olarak 4070Ti Super gücünde bir kart çok satar. Ama kalkıp da buna 600 USD isterse AMD çıkarmasına gerek yok gibi.

• 9000 serisinde rdna dan, cdna ve rdna nın birleşimi olan udna ya geçilecekti. ne oldu şimdi böyle birden bire ? şimdi buna 32gb vram ve udna mimarisi gelirse AMD bombayı patlatmış olur. resimlerde her yerde rdna 4 yazıyormuş. döneyim yönümü rtx 50xx serisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorGrandMaster -- 23 Aralık 2024; 19:15:23 >
  • Başlık biraz yanlış olmuş sanki. Sizin de haberde bahsettiğiniz gibi RX 7900 XT 26 bin puan almış. 9070 XT'nin yeni neslin en tepe kartı olmayacağı zaten hem performansından (puandan) hem de isimlendirmeden belli. 9080 ve 9090 için AMD sanki NVIDIA'yı bekliyor gibi. Ona göre fiyatlandırma izleyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 23 Aralık 2024; 19:31:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt

nasıl devamı?

7900 serisi ne? 7000 serisi değil mi o?

ray tracing'de 4080'e eş değer olduğu nerede yazıyor?

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    AMD üst sınıfta rekabet etmeyecek artık, nvidia'ya biat ettiler.

Arkadaş 7700 demek istemiş.

Ayrıyeten RT'de anca 4060'a filan denk geliyordur belki daha kötüdür, henüz bende bakmadım, ha rüya tabi ama rt 4070'e yaklaşsa bile olay olur zaten

• Adam 5000 serisini çıkarırken senin 4000 serisinin ortasını hedeflemenin mantığı ne olaki?
  • AMD'nin üst sınıfta bir hedefinin olmadığı daha önce birçok kez yazılmıştı haberler şaşkınlık ifadesinin ne manası var ki?

AMD'nin bir planı olduğu belli yada biz öyle olduğunu sanıyoruz diyelim. :)) RTX4000 serisine ciddi bir rakip çıkarmadıkları gibi 5000 serisini de en azından şuana kadar okuduklarımızdan pas geçebileceklerini biliyoruz, şahsi beklentim 4080'e denk bir sorunsuz bir AMD kartı olsaydı geçmeyi düşünürdüm ama öyle bir kart yok adamların yazılım tarafında bir aşama kaydettikleri de yok, tahminen 5000 serisinin tümü çıkana kadar ne yapacaklarını ne çıkaracaklarını bilmeyeceğiz, piyasadaki oyunlara bakılırsa henüz çıkmamış GTA6 dışında o derece kartı aldırtacak bir oyun da yok, 2026'ya kadar gelmeyeceği belli yeni nesil oyunlar için şimdiden kastırmanın manası yok.
    AMD'nin yazılım kanadındaki eksiklikleri ve çıkışında yaşatabileceği süpriz yumurta fiziki sıkıntıları aşmış olmasını bekliyorum hatta tüm beklentim bu :)

Bir kere olsun bari zamanında sorunsuz iş yapsınlar.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    AMD nin yazılımında ne sıkıntı var? Bu arada yazılım sıkıntısı kısmı dışındaki herşeye katılıyorum.

7900 kartları, tepe model gelmiyor. Gelen leakler öyle diyor. Önemli olan çıkacağı fiyatı bandı. 7800XT ayarında çıkarsa(şu andaki 7800XT fiyatından) gayet iyi duruyor.

Amd de yazılım sıkıntısı yok 4 senedir asus 6800xt kullanıyorum hiç arıza çıkarmadı. Yazılım sıkıntısı arıyorsan nvidia app performansı yüzde 15 düşürüyor haberini oku .geçen haftanın haberi

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Kardeşim acilen doktora git :) Amd ekran kartını ...ksen almam.. Rx 6700 Sapphire kullanıyorum iki yıldır. Tövbeler olsun.
  • daadsy D kullanıcısına yanıt

AMD'nin sittin senedir devam eden bir yazılım optimizasyonu sıkıntısı var, buna sebep olarak oyun firmalarıyla olmayan desteği mi dersiniz oyunlara optimizasyon eksikliği mi artık aklınıza ne gelirse AMD'de hepsi var, şuan Nvidia APP'de sıkıntı olması açıkçası AMD'i temize çıkarmaz önceden beri yaptıklarına bakacak olursak bu sorunu aşmaları sorun olmaz, bilgisayar başında çok oyun oynayanların hissetmemesi imkansız şeyler AMD kartlarda oluyor malesef.

Kendimden örnek vereyim arkadaş grubumla nerdeyse 8 senedir dönem dönem gta5 online, rdr2, pubg vb oyunlar için buluşup oynuyoruz, malum yaş grubumuz artık alanımızı da daraltıyor :)) yinede biz bize oyunuyoruz işte, AMD kartlar f/p yönüyle her zaman tercihim olmuştur fakat 7-8 yıl önce kısa bir süre GTX970 kullandıktan sonra AMD R9-280 olması lazım geçişim biraz sinir bozucu olmuştu pek dert etmedim, durum değişir zaman içinde farklı markaların RX580'ine RX590'ına geçiş yaptım anlık donmalar hep oldu, eksiklikleri dert etmedim kasadaki kartın performansını artırarak ilerledim geçişler sürdü gitti RX5700'e oradan RX6700XT'e geçtim hep benzer şeyler. antin kuntin online oynayan tanıdıklarım vardı onları AMD'e geçirdikten sonra beni çıldırttılar nerdeyse hepsi dönemin Nvidia kartına geçirerek belamı bitirmeyi başardım. sonunda sıra bana geldi önceki yıl RTX3080Ti'e geçtim zaten açtığım 4-5 oyun birden yağ gibi akmaya başladı hala daha öyle. o zamandan beri'de tüm tanıdıklarımı 2.el'den 3080Ti'e geçirerek piyasada hareketlilik oluşturduğumu düşünüyorum... :))) isteyen gidip AMD kart alabilir.

İşlemci tarafında beni dinlemeyip intel alan tanıdıklarım artık sözümden çıkmıyorlar 13-13 nesiller onların içinden geçti bir daha beni dinlemeden sistem yükseltmezler. :)) o başka tabiki

• jiletosman kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Yukarıda bir arkadaşın benzer sorusuna cevap yazdım size de aynısını yazacak enerjim yok malesef.

• SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt
    Bence farklı bir sorun vardır sisteminde. Veyahut sendeki üründe sıkıntı olabilir. Yani " tövbe " edecek kadar ne yaşıyorsunuz nasıl yaşıyorsunuz çok şaşırıyorum. 2 senedir 7900xtx kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım. kardeşim 6600xt kullanıyor 3.5 senedir mis gibi çalışıyor. Daha 6 ay önce 6700xt aldırdım arkadaşıma mis gibi çalışıyor en ufak sorunu yok her oyunu ultrada oynuyor. onlarca amd kart alan arkadaşımın 1 tanesi bile sıkıntı yaşamıyor. Hatta verdikleri paranın karşılığını aldıklarını düşünüyor..
    Çok çok enterasan bir yorum. Çok benzer sistemler kullanmışız. r9 280 bende kullandım. rx590 ve 6600xt oradanda 7900xtx e geçtim. Eğer bu yorumunuzu r9 dönemine dayandırıyorsanız hak veririm. Fakat 5000 serisi ile beraber yazılım kısmından tutun donanıma kadar AMD gayet stabil bir yol izledi. Bahsettiğiniz neyin takılması bilmiyorum ama en ufak takılma sorunu veya beni çileden çıkartan bire sorun yaşamadım. Yani bir ben mi bukadar şanslıyım diye soruyorum şuanda kendime. Eğer AMD ekran kartında sıkıntılı olsa bu çokça dillendirilen bir sorun haline gelirdi. Artık bu konular konuşulmuyor bile. Online oyunlara oldukça fazla vakit ayırırım. Eğer bu bahsettiklerinizden 1 tanesini yaşasaydım çoktan elimden çıkartırdım bu kartları. Yani bana bu yorumu 7 sene önce falan söyleseydiniz katılırdım. Ama şuanda AMD sorunlu bir ekrankartıdır sıkıntıları vardır demek pek gerçekçi değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.