Şimdi Ara

AMD Radeon RX 460 ve RX 470’e Tüm Detayları Ortaya Çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD’nin uygun fiyat, yüksek performans stratejisine uygun olarak ürettiği RX 480’den sonra daha uygun fiyatlı modeli RX 460’ın ve RX 470'in detayları belli oldu.

Nvidia GeForce GTX 10 serisi ile ortalığı tozu dumana katarken AMD’nin uygun fiyat yüksek performans stratejisiyle teknik olarak Nvidia’nın arkasında kalacak olsa da daha geniş kitleye hitap edebileceği Radeon RX 480, fazlasıyla beğenilmişti.

Şimdi ise daha uygun fiyat bandında olacak ancak performans noktasında pek de taviz vermeyen RX 460’ın detayları şimdiden ortaya çıktı. Aslında yarın tanıtılacak olan bu kartın ortaya çıkan detaylarına göre 2GB ve 4GB belleğe sahip 2 ayrı varyasyonu olacak olan RX 460, R7 260X’in performansını ikiye katlayacak kadar geliştirilmiş olarak geliyor.

2GB belleğinin 99 Dolar, 4GB bellekli versiyonunun ise 119 Dolar gibi oldukça uygun fiyatlara satılacağı ortaya çıkan AMD Radeon RX 460, Polaris 11 mimarisine sahip olacak ve 14nm’lik FinFET üretimine sahip olacak.

E-Spor’a özel olarak üretildiği vurgulanacak olan RX 460, League of Legends, DotA 2 ve Overwatch gibi oyunlarda HD olarak 60 FPS üzerinde performans gösterebilecek. Aynı zamanda dileyen kullanıcılar için stream konusunda da sıkıntı çıkarmayacak olan kart, uygun fiyatlı sistemlerde dikkat çekebilecek kadar iyi özellikler barındırıyor.

RX 470’e gelecek olursak 4GB ve 8GB belleğe sahip iki farklı varyasyonla geleceği, 4GB olanının 140 Dolar, 8GB olanının ise 179 Dolar gibi yine oldukça uygun fiyatlandırma ile geleceği belirtilmiş.

RX 460’a kıyasla Polaris 11 yerine Polaris 10 tabanlı olacak olan RX 470, 5TFLOP işlem gücüne sahip olacak. Yer olarak RX 460 HD oyunlarda ön plana çıkacakken RX 470’in oldağı ise 1080p Full HD oyun deneyimi olacağı belirtilirken, yüksek ayarlarda ve 1080p çözünürlükte GTA V, The Witcher 3, Rise of the Tomb Raider ve Far Cry Primal gibi birçok AAA oyunları akıcı bir şekilde oynatabileceğinden bahsediliyor.

Yarın, yani 28 Temmuz’da tanıtılacak RX 460’ın yanı sıra RX 470 ise 4 Ağustos’ta tanıtılacağı söyleniyor. Bakalım tanıtım sonrası bu kartlar için başka hangi detaylar duyacağız.

Aşağıdaki grafikten ise RX 480, RX 470 ve RX 460 modellerinin farklarına daha rahat bir şekilde bakabilirsiniz;

(ALINTIDIR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruven -- 27 Temmuz 2016; 22:52:57 >

• Bir RX460 bekleyen olarak hiç koşuma gitmedi. GTX750TI ile anca yarışabiliyor performans konusunda.

Eee 750TI zaten 500 TL altında bu RX460'ın ne esprisi olacak anlamadım.

Bizde seviniyorduk arada oyun oynayan kitle için 500 TL'ye GTX950-960 performansında ksrt geliyor diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydi tüm umutlar sende rx470 bizi hayal kırıklığına uğratma
  • @Kefelon

460, 750ti'dan hızlı olur. Ama ne ölçüde hızlı olur, ne kadar fark getirir, biraz tartışmalı. 950'nin çoğunlukla gerisinde olacağı belli. 480'e göre bakacak olursak, 460'tan yalnızca 370 ayarı bir performans beklenebilir. Bir de bazı yeni oyunlarda biraz daha düzgün bir performans görürüz, o kadar. Ama 100-120 dolar aralığında bu performansın artık albenisi olmaz.

@naak98

470, 150 dolara taş gibi kart olur. 380x'ten hızlı, Nvidia tarafında rakibi yok. Fiyatı uçuk değil, güç tüketimi sorunlu değil. Hem 480'le aynı gpu olduğu için daha rahat oc olur. Bellek tarafında da bir kısıtlama yok. Hem Amd'yi hem kullanıcıyı sevindirecek kart bu olur gibi görünüyor. Ta ki 1050(ti) gelene kadar.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Gtx 1050 Ti 2GB modeli rx470 4GB modelinin $15-20 altına konumlandırılırsa rekabet kızışır

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Gtx 1050 Ti 2GB modeli

2 gblık 1050ti?
    Gtx 1060'ın kırpılmış 3GB modeli çıktığına göre 1050 ti modelinin de sanıyorum 2gb versiyonu çıkar, nvidia da bunu fiyat politikasından dolayı rx460 fiyatına vermez rx460 ile rx470 arasında konumlandırılır. Nvidia bellekleri azar azar veren bir firma bunu geçmişten biliyoruz(768mb gtx560, 1.3gb, 896mb kartlar vb) bu nedenle tahminim bu yönde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Gtx 1060'ın kırpılmış 3GB modeli çıktığına göre...

3 gblık 1060?

Dostum ortada ne 2 gblık 1050ti var (olması da çok zor), ne de 3 gblık bir 1060 var. Bu forumda 1-2 salak böyle saçma sapan mesajlar attı, şimdi olmayan kartlar varmış muamelesi görüyor.

3 gblık 1060 denen kartın, 1050 olması bekleniyor. Bu saatten sonra bu seviyede 2 gb kart çıkmaz. 3 gb belleğe bile burun kıvırıyor millet ki haklı. 470 ile rekabete girecek kart 3 gb bellekli 1050 olacaktır büyük ihtimal. Fiyatı için de 150 dolar olabilir gibi ifadeler geçmişti. Eğer olursa baya bir satar. Ha ben almam şahsen. 3 gb bellek yeni nesil oyunlar için cidden sıkıntı çıkarabilir. En az 4 gb bellek gerekiyor. Hatta daha üstü daha güzel olur artık. Ama giriş seviyesi ucuz bir kart alayım mantığı ile 3 gb da olsa 1050 alınabilir. Tabi 150 dolara çıkarsa.

• Ağustosta tanıtacaklarsa eylülde satışa çıkarırlar stoklara da kasımda girer. Özel soğutmalı olanları da aralıkta satışa çıkar 2017 başında da doğru düzgün stok buluruz. Amdnin yeni stili bu anladığım kadarıyla. bknz : rx480

Evet dediğiniz gibi 3 hafta önce 3gb gtx1060 adı altında konuşuluyordu $150 olarak geçiyordu fiyatı eğer gtx 1050 ti 3gb $150 fiyattan satılırsa nvidia marka imajından satabilir ama aynı fiyata rx480 gpu'sunu kullanan rx470 4gb çıkarsa bilemiyorum durum ne olur, 1gb fazla belleği var üstelik 14nm. Ama 4gb belleğin tamamını kullanabilir mi bu kart bilmiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet dediğiniz gibi 3 hafta önce 3gb gtx1060 adı altında konuşuluyordu $150 olarak geçiyordu fiyatı eğer gtx 1050 ti 3gb $150 fiyattan satılırsa nvidia marka imajından satabilir ama aynı fiyata rx480 gpu'sunu kullanan rx470 4gb çıkarsa bilemiyorum durum ne olur, 1gb fazla belleği var üstelik 14nm. Ama 4gb belleğin tamamını kullanabilir mi bu kart bilmiyoruz.

Nvidia'nın marka imajı da etkili olur tabi ama 1050(ti) eğer 1060'ın biraz kırpılmışı olursa, zaten 470'ten hızlı olur muhtemelen. Nvidia da aynı fiyata rakibinden hızlı kart satarsa ortalığı siler süpürür. 470, 480'le aynı gpuyu kullanacak ama kırpılmış olacak. Her türlü daha yavaş olacak. Aralarında %15-20 civarında fark olacak. E 1060 da zaten 480'den %10-15 daha hızlı. 1060'ın kırpılmışı da muhtemelen 470'ten daha hızlı olacak. Tek sıkıntı 3 gb bellek olur. 14nm vs 16nm karşılaşmasında 14nm'nin bir avantajı olmadığını 480'le birlikte gördük. Ne saat hızı, ne güç tüketimi, ne zar boyutu, ne de oc potansiyeli olarak Amd'ye hiçbir noktada liderlik sağlamadı 14nm. Anca Nvidia'nın 28nm gpularıyla/kartlarıyla yarışıyor. 16nmlik 1060, 14nmlik 480'den daha az güç tüketiyor, daha az ısınıyor, daha sessiz çalışıyor, daha fazla oc oluyor, daha küçük gpuya sahip, yani daha düşük maliyeti var. E nerde kaldı 480'in 14nmsi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 28 Temmuz 2016; 1:45:55 >

Evet aradaki fark az olduğu için(14nm vs 16nm) gpu tasarımı ağır bastırıyor bu konuda da nvidia önde ayrıca physx özelliği var yeni bir kart aldığınızda da eski kart çöp olmuyor 2. slota takıp physx kartı yapılabiliyor ben bu özelliği çok beğeniyorum physx destekli oyunlarda fps düşmesini engelliyor, nvidia desteği de daha iyi gts450 bile dx12 desteği aldıysa gelecekte ne olacağını bilemeyiz ama bu kart dx13 desteği alır bence, gts450 nin rakibi olan hd5770 modeline amd dx12 desteği vermemişti. Nvidia pazara daha çok hakim olduğu için anlaştığı oyun sayısı da fazla tüm bunlara bakarsak 1gb bellek farkı göz ardı edilebilir aslında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 470 performansına bakıldığında aradaki fiyat farkının 460 için gerçekten değmeyecek gibi gözüküyor.

Ben kartın 950 yi geçeceğine yinede inanıyorum. özellikle dx12 performansını düşünürsek

• 470 bekleyenlere, bekleyecek olanlara daha cook beklemeleri gerektigini soylemek lazim yani ozel tasarimlarin piyasaya girmesi rahat 2-2,5 ayi bulacak. Bir ihtimal ref modeller 1 aya ortaliga dusebilir o da bir ihtimal.

• FX 6300 + 8 Ram 600 w psu sisteme hangisini beklemek daha uygun olur sizce ( 460 vs 470 ) darboğaz yaratmadan kullanabilmek için.Sistemde sadece World of warcraft oynanıyor r7 240 var medium üzeri 30 fps görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PendroZ -- 28 Temmuz 2016; 14:21:28 >
  • seneye gelir. Rx 480 bekliyorum hala. !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.