Şimdi Ara

Radeon RX 7900 XTX ve Ryzen 9 7950X3D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
8
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, geçen haftalarda eski bilgisayarımı güncelledim.

Ağırlıklı olarak eğlence amaçlı bir sistem, bu başlıkta fırsat buldukça deneyimlerimi ve çeşitli oyun ve uygulama testlerini paylaşacağım.

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

Yeni sistem bileşenleri şu şekilde:

Anakart: MSI MPG X670E Carbon Wi-fi

İşlemci: Ryzen 9 7950X3D

TV/Monitör: Samsung 65S95C

GPU: Saphire RX 7900 XTX Pulse

Bellek: Gskill Flare X5 DDR5-6000MHZ CL32 32GB

SSD: KIOXIA PCIe M2 2TB EXCERIA PRO NVMe

Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer II - 360

PSU: MSI PSU MEG AI1300P PCIE5 1300W

Kasa: TUF Gaming GT501

Bu süreçte inadı bırakıp Windows 11'e de geçtim.

Aynı sistemi geçici olarak RX 6900 XT ile kullandığımda çeşitli testler yapmıştım, yine fırsat buldukça oyun ve uygulama testleri paylaşacağım.

Önceki, oyun ve uygulama testleri şu mesajımdadır:

RX 6900XT testleri için: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156700514

Edit: Güç kaynağını da değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 12 Ekim 2023; 11:50:36 >

• Sürücünün kendi ayarlarında seçenek var ama ben de gerek görmedim, daha önce epey bir marka model kullandım, stabilite sorunarına sebep olabiliyor. Zamanında Radeon 9700 pro'ya bios'la undervolt yapıp bozmuştum

kartı, brick ettik yani. Bir tane de Geforce 8800 bozmuştum. Yaşlandık artık, maceraya gerek yok.  

• Starfield 4K Ultra:

• Hocam ekran kartına undervolt yapabilirsiniz yazık günah çok elektrik çekiyor.
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Varsayılan ayarlada çalışıyor, bu kart fabrika çıkışlı OC'lu geliyor, ileride ihtiyaç olursa bakarım şimdilik bu şekilde kullanırım, sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 11 Eylül 2023; 11:54:32 >
  • Varsayılan olduğunun farkındayım, kartınızın ömrü de artar siz bilirsiniz.
  • 7900xtx serisi genelde 355w/370w TDP olur. fazla falan çekmemiş, ömrüne de bir şey olmaz. rtx3080 fiks 300w çekti de ömrü mü bitti bilip bilmeden konuşmayın. en güzeli varsayılan gerisi macera resmen bu modelde.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Sürücünün kendi ayarlarında seçenek var ama ben de gerek görmedim, daha önce epey bir marka model kullandım, stabilite sorunarına sebep olabiliyor. Zamanında Radeon 9700 pro'ya bios'la undervolt yapıp bozmuştum

kartı, brick ettik yani. Bir tane de Geforce 8800 bozmuştum. Yaşlandık artık, maceraya gerek yok.  

• bence de üstadım yani şu işlemci bölümündeki starfield konumda burnumdan soludum yahu işte kaşınma mis gibi ram ne söküyorsun iş açtı başıma. 3. sistemi 2x8 olarak iteleyecem artık kuzenin birine. öyle düzgün makineler kurardım ki eskiden bu da eskiden kalma aralık öncesi hp dava açacaktı az kalsın aç kaldık senin yüzünden diye.Radeon RX 7900 XTX ve Ryzen 9 7950X3D  kuzenler hep benden sistem alır ama birinde hala athlon x2 5600 var dedim hiç mi yavaşlamadı? 64gb vertex2 varmış içinde 2010'dan kalma. oyun da oynamayınca adam hala kullanıyor ama atacam kafasına al şunu kalabalık yapmasın diye. 1 2 diye evleri diziyor pc'ye gelince gerek yok. pintilik de ayrı bir zanaat valla.Radeon RX 7900 XTX ve Ryzen 9 7950X3D 

• Hocam hayırlı olsun. Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT SE ekran kartına geçtim ben de biraz önce montajını yaparken farkettim kutu içeriğinden RGB kablosu çıkmadı. Acaba bu sorunu nasıl çözdünüz? Çıkmaması çok saçma geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 12 Eylül 2023; 0:28:53 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, sizin kart da hayırlı olsun, güle güle kullanın. Sapphire sitesinde Trixx isimli bir yazılım var, onunla bios yedekleme, fan kontrolü ve RGB ayarları da yaplabiliyor,

ayrı bir kabloya ihtiyaç olmaması lazım. Yanlış bilmiyorsam RGB de pci-e üzerinden alıyor enerjiyi.

Edit: Okla gösterilen sekmeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 12 Eylül 2023; 0:52:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

Teşekkür ederim, sizin kart da hayırlı olsun, güle güle kullanın. Sapphire sitesinde Trixx isimli bir yazılım var, onunla bios yedekleme, fan kontrolü ve RGB ayarları da yaplabiliyor,

ayrı bir kabloya ihtiyaç olmaması lazım. Yanlış bilmiyorsam RGB de pci-e üzerinden alıyor enerjiyi.

Edit: Okla gösterilen sekmeden

Çok teşekkür ederim hocam kutunun içinden çıkan kılavuzda ekran kartının arkasına takın diye gösteriyor ve gerçekten arkasında giriş var. Peki o zaman bu giriş ne işe yarıyor?

• Merhaba,

bende saphire 7900 xtx pulse aldım, ancak, işlemci konusunda kararsızım,

daha anakart ve işlemci seçimlerimi yapmadım,

daha çok 4k - 60 FPS oyun için kullanılacak bilgisayar , ekran kartına darboğaz yaptırmaması için işlemci serilerinde intel ve amd için minimum nereden başlanmalı,

Amd 7600x düşünüyordum, ancak sıcaklık sorunu olduğu yazılıyor, sıvı soğutucu almak istemiyorum, eski bir kule soğutucum var, ( markası arctic freezer 13) sanırm uyuyor am5 sokete araştıracağım

intel 13400f gücü ekran kartını beslemeye yeter mi, İntelde yeni seri geliyormuş, bu saatten sonra 1700 sokete para verilir mi,

Baya kararsızlık durumu var, işlemcide inteli her zaman daha iyi görüyorum, ancak soket konusu malum

Teşekkürler

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt

Benim kartda o giriş yok, sizinki nitro versiyon olduğundan RGB daha özel sanırım. Önceki kartım XFX 6900XT'ydi ondaki RGB enerjiyi karttan direkt alıyordu, ekstra kablo ihityacı yoktu.

Anakartlarla da RGB kabloları veriliyor, belki anakart kutunuzda işe yarayacak kablo vardır.

Bir de kutu içeriğine kablo dahil mi, onu kontrol edin. Unboxing videolarını seyredin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 12 Eylül 2023; 1:20:48 >
  • blackhorse_gt B kullanıcısına yanıt

Benim sistem biraz lüks oldu aslında. :) AMD için Ryzen 7600 veya 7800x3D de fazlasıyla yeterli olur. Intel tarafındaysa 13400f 4K'da yeterli gelmeyebilir, 13600 veya 13700K

gayet iyi seçimler. İleri dönük bir sistem için AMD daha uygun, CPU desteği konusunda çok daha esnekler.

AMD bir sistem özellikle ram konusunda Intel'e göre biraz daha nazlı olabiliyor, ben ayarla falan uğraşamam takayım çalışsın diyorsanız Intel tercih edin.

• Hayırlı uğurlu olsun hocam güle güle kullanın bize de nasip olur bir gün inşallah :)

Geçen sene RX6600 alırken uzun yıllar götürür herhalde diyordum ama bu sene bir anda işler değişti. AMD’nin bu GPU’yu piyasaya sürerken iddiası “1080P High’da oynatmayacağı oyun yok” diyordu ama bu sene çıkan bütün oyunlarda patladı bu kart
  • Farcry 6 Benchmark 4K Ultra:

• Cyberpunk 2077 Benchmark 4K Ultra

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. :) Daha güzelleri sizin olsun

• Hocam sorması ayıp total olarak ne kadara patladı bu sistem size?
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

75 000 TL. Kasa ve PSU eski sistemden geldi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.