Şimdi Ara

AMD RX 480 Bilgisayarıma uyarmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: naak98

Forumda herkes donanım profösörü cidden bunu okurken isteyen herkes üstüne alınabilir ama öyle yorumlar görüyorum ki cidden akıl mantık işi değil eminim aramızda 11 12 yaşında donanım uzmanlarıda (!) vardır. Örneğin üstteki eleman sırf yorum yapmak için yapılmış bir yorum adam 480e yeter mi diyor buda i7 geçerseniz çok iyi demiş lafa bakar mısın ağaçta yetişiyo para cidden bomboş yorum yapıyorsunuz fx8320 ilede gayet güzel kullanırsın arkadaşım biraz oc yaparsan sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum iyi forumlar

Abi teşekkür ederim bilgilendirdiğin için içim tekrardan ferahladı bazısı i7 falan al diyorduda zaten dediğin gibi para ağaçta yetişmiyor hallice bi şey alayım dedim ondada vazgeçiyordum az daha ismini vermek istemiyorum ama bazı sözde bilgili siteler var youtube kanalları bile var ama forumunda o kadar çoluk çocuk var ki birisi bi laf söyleyince herkez arkasından getiriyor. Neyse Beyler teşekkür ederim bilgi için ekran kartını alıyorum o zaman bide şu overclock yapma muhabbetini merak ettim şimdi arkadaşın verdiği videoyu izleyeceğim de ben bu ekran kartını aldığım zaman ekstradan bir soğutucu gibi fan almalımıyım? Çünkü şimdiki bilgisayarımın hali çok ısınıyor ve çok ses çıkarıyor artık ne sebepten bu sesin çıktığını bilmiyorum ama 2 dk beklediğim zaman bilgisayar çok ısınıyor seside zaten açar açmaz çıkıyor.

• Mellefromage kullanıcısına yanıt
    Kasanı güzelce temizle stok soğutucu kullanıyorsan yeni bir soğutucu almadan overclok yapmanı tavsiye etmiyorum çok ısınıyordan kastın kaç derece oda önemli tabii ayrıca masa arasında falansa kasa açık bir yere çıkarmanda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam arkadaşlar kısmen doğru söylemişler. Darboğaz mevzuusu oynadığınız oyuna göre değişecektir.İşlemciyi sömüren oyunlarda,1080p ve 2K çözünürlüklerinde bile problem yaşayacağınız kesin. İşlemciyi 4,5ghz ve üzerine hızaşırtırsanız sorunu kısmen çözersiniz.Ama garanti değil.Sadece ve sadece 4K çözünürlüğünde problem yaşamazsınız.Ucuz yollu 3.nesil anakart ve i5 işlemci alırsanız daha iyi olur.
    Örneğin Fallout 4:

http://www.techspot.com/review/1089-fallout-4-benchmarks/page5.html

Ya da:
    https://www.overclockers.ru/lab/68859_2/vedmak-3-dikaya-ohota-testirovanie-proizvoditelnosti.html#8

Degil 4.5ghz 5ghz de stabil bile kullansa yinede RX 480-Gtx 1060-970-980 bu ayardaki kartlarin Fx 83xx'ler icin uygun olmadigini dusunuyorum. MP'de falan 280x kullanan birisi bildiginiz kisitlama yasiyordu bu kartlarla daha da sıkıntı olacaktir. FX serisi cpu lar bildiginiz ölü doğmus cpu lardir tek cekirdek performansi cok cok kotudur oyunlarda tek cekirdege gore port edilir ve bu is saat hizi artirmayla falan cozulmez tamamen mimari, cekirdek gucu ve bir ton faktoru var bunun.

Anakart + cpu yu satip ikinci el 700-800 lira civarina 1155 soket p67-z68-z77 anakart + i7 2600-2700-3770 hangisinde bulunuyorsa kilidi acik olanlardan alip kullanmak ciddi fark ettirir. Hatta 600-650 lira civarina i5 3570k'li falanda set halinde bulunabiliyor.

Ayrica darbogaz oluyor diye kullanilamaz diye bir sey yok yine kullanirsiniz fakat tam performans almayi unutun.

• quote:

Kasanı güzelce temizle stok soğutucu kullanıyorsan yeni bir soğutucu almadan overclok yapmanı tavsiye etmiyorum çok ısınıyordan kastın kaç derece oda önemli tabii ayrıca masa arasında falansa kasa açık bir yere çıkarmanda fayda var.

Aynen kasa masa arasında falan hatta bacağımı üstüne koyuyorum falan ciddiyimde kasayı yana alsam bi faydası dokunurmu gerçekten belirgin ? yoksa kalsın daha iyide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mellefromage

quote:

Aynen kasa masa arasında falan hatta bacağımı üstüne koyuyorum falan ciddiyimde kasayı yana alsam bi faydası dokunurmu gerçekten belirgin ? yoksa kalsın daha iyide

Bi dene derim dışarda hava akışı açısından çokta etkilemeyebilir bi bak genede
  • Zen bekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.