Şimdi Ara

AMD RX 480 Bilgisayarıma uyarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler öncelikle geldiğiniz için teşekkür ederim 3 gün sonra vatandan rx 480 alıcam ama bazı arkadaşlarım bilgisayarına uymaz gibi şeyler diyip durdular altda bilgisayarımın herşeyini yazıcam bi bakarsanız sevinirim eğer uymazsada ne yapmam gerek onuda yazarsanız teşekkürler.

AMD FX X8 8320 soket AM3+ 3.5 GHz 16 MB Cache 125 W 32nm İŞLEMCİ
    MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+DDR3 2133 MHz (O.C) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Rem
    sandisk 128GB Standart Sata 3.0 SSD(okuma 475MB/yazma 375MB)
    WD 3.5 1TB Cavira Blue SATA 3.0 7200 Rpm 64MB Cache Harddisk
    COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX pencereli siyah kasa
    AOC 21.5 İ2269VwGENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR
    Sapphire R7 265 DUAL-X GDDR5 2GB 256 Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran kartı
    PINEER 24X DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI

Gerekli olan olmayan herşeyi yazdım ayın 15. inden önce bilgilenmem lazım beyler lütfen yardım edin. Tekrardan teşekkürler :)

• Uyar da darbogaz yapabilir.
    İntele gecip i7 alirsaniz cok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrawStyle

Uyar da darbogaz yapabilir.
    İntele gecip i7 alirsaniz cok iyi olur

Ya sistem böylede şu darboğaz olayı nedir abi? Çok ayrıntılı bilmiyorumda yani almamda sakınca yok değilmi sorunsuz gta 5 csgo rust gmod gibi oyunlarımı ultrada oynarım :D
  • İslemcinin ekran kartina tam verim verememesi gucu tam yetmemesine darbogaz deniliyor.
    Sizin islemci fx biraz eski oldugu icin az yapabilir.Ama 2 sene oncesine kadar super bir islemciydi.İntel islemci konusunda onde ve ben size onerim intele gecin
    Ama o oyunlarda ultrada-high oynarsiniz.

• Hiç sorun olmaz darbogazda olmaz lakin 480 i ozel sogutuculu modellerden tercih ediniz.
  • Beyler Allah razı olsun ikinizdende valla içimin suları eridi korkmuştum bir anda böyle bi şey olur diyede ben zaten alırken soğutucuda alıcam ona özel soğutucuların 1,2 tanesini yazabilirmisiniz? Birde abi biriniz darboğaz yapar diyor biriniz yapmaz diyor eminmisiniz? Az sonra bilişim işlemci bi arakadaşa daha sorucamda ginede emin olayım dedim. Tekrardan teşekkürler beyler
  • Mellefromage kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşlar kısmen doğru söylemişler. Darboğaz mevzuusu oynadığınız oyuna göre değişecektir.İşlemciyi sömüren oyunlarda,1080p ve 2K çözünürlüklerinde bile problem yaşayacağınız kesin. İşlemciyi 4,5ghz ve üzerine hızaşırtırsanız sorunu kısmen çözersiniz.Ama garanti değil.Sadece ve sadece 4K çözünürlüğünde problem yaşamazsınız.Ucuz yollu 3.nesil anakart ve i5 işlemci alırsanız daha iyi olur.
    Örneğin Fallout 4:

http://www.techspot.com/review/1089-fallout-4-benchmarks/page5.html

Ya da:
    https://www.overclockers.ru/lab/68859_2/vedmak-3-dikaya-ohota-testirovanie-proizvoditelnosti.html#8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Temmuz 2016; 16:57:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 480, 1080p ekran kartı oldugu icin 2K ve 4K konusmaya gerek yok bence.
    GTA V , Crysis, Witcher III harici oyunlarda 1080p de 8320 ekran kartının tam kulanımında sorun yaratmıyacaktır. Belirtilmiş olan oyunlarda sadece i5/i7 işlemcilere gore 10-15 fps daha dusuk olacaktır, buda gorus alanı kısıtlaması vs ile asılır yanı 1080p icin 8320 480 e darbogaz yapar demek gercekten haksızlık olur.
  • Herkeze teşekkür ediyorum beyler o zaman ben bu ekran kartını alayım yaklaşık bikaç ay sonrada i7 yada i5 alayım böylece sorun çözülmüş olur? Teşekkürler herkeze tekrardan
  • Bir sorun olmaz.Güle güle oynayın oyunlarınızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mellefromage

Herkeze teşekkür ediyorum beyler o zaman ben bu ekran kartını alayım yaklaşık bikaç ay sonrada i7 yada i5 alayım böylece sorun çözülmüş olur? Teşekkürler herkeze tekrardan

bence yeni nesil islemcilere kadar islemcini degistirme cannonlake midir nedir o ciksin amd zen ciksin belki ikinci revizyonu da cikar.bunu sunun icin soyluyorum elindeki islemci kotu degil ben de kullaniyorum r9 380'le ve bir sorun yok.niye cunku ben tek cekirdek dedikleri oyunlardan oynamiyorum a.creed bf gta tomb raider nerede bakkal oyun var onlari oynuyorum.sen de strateji arma 3 gibi oyunlar oynamiyorsan baya gider ve degistirmisken yeni nesil islemci ile degistirsen daha iyi olur.970 bile takiyorlar o islemciye.ha ne kadar performans aliyorlar benim gibi 4.5 ghz mi yapiyorlar orasini bilmem ama 480 cok gozde buyutulecek bir kart degil bas oc'yi kullan bisi olmaz.

• darboğazcilara inanma al kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

quote:

Orijinalden alıntı: Mellefromage

Herkeze teşekkür ediyorum beyler o zaman ben bu ekran kartını alayım yaklaşık bikaç ay sonrada i7 yada i5 alayım böylece sorun çözülmüş olur? Teşekkürler herkeze tekrardan

bence yeni nesil islemcilere kadar islemcini degistirme cannonlake midir nedir o ciksin amd zen ciksin belki ikinci revizyonu da cikar.bunu sunun icin soyluyorum elindeki islemci kotu degil ben de kullaniyorum r9 380'le ve bir sorun yok.niye cunku ben tek cekirdek dedikleri oyunlardan oynamiyorum a.creed bf gta tomb raider nerede bakkal oyun var onlari oynuyorum.sen de strateji arma 3 gibi oyunlar oynamiyorsan baya gider ve degistirmisken yeni nesil islemci ile degistirsen daha iyi olur.970 bile takiyorlar o islemciye.ha ne kadar performans aliyorlar benim gibi 4.5 ghz mi yapiyorlar orasini bilmem ama 480 cok gozde buyutulecek bir kart degil bas oc'yi kullan bisi olmaz.

O zaman o işlemcileri 1 yıl sonraya kadar alayım Teşekkürler uyarın için hepinize çok teşekkür ederim şu darboğaz işi içimi yiyip duruyorduda bide beyler soğutucu falan lazım su ekran kartını taktığım anda çalışacakmı gibi bu gibi şeylere nereden bakabilirim yada konu açılmıssa link atabilirmisiniz bulamadımda tam detaylısını pek anlamam tak sökden

• ben 2013'ten beri iki sistemimde de bu sogutucuyu kullaniyorum memnunum fazla para vermeye gerek yok ama takip sokmekten anlamiyorum dersen sana gore degil montaji zor.eger bu islerden anlayan bir arkadasin varsa ona yaptirabilirsin.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/silverstone-argon-serisi-ar-01-intel-775-115x-1366-amd-am2-am3-fm1-fm2-islemci-sogutucusu.html

ekran kartini taktigin zaman 6pin guc kablosunu psudan baglamayi unutmazsan ve bedevinin bahtsizi gibi fabrikasyon arizali karta dekgelmezsen evet taktigin zaman calisir surucusunu kurarsin kullanmaya baslarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrawStyle

İslemcinin ekran kartina tam verim verememesi gucu tam yetmemesine darbogaz deniliyor.
    Sizin islemci fx biraz eski oldugu icin az yapabilir.Ama 2 sene oncesine kadar super bir islemciydi.İntel islemci konusunda onde ve ben size onerim intele gecin
    Ama o oyunlarda ultrada-high oynarsiniz.

Hiç bir zaman süper olmadı fxler.Bunu yerine 5 senelik 2500kyı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

480, 1080p ekran kartı oldugu icin 2K ve 4K konusmaya gerek yok bence.
    GTA V , Crysis, Witcher III harici oyunlarda 1080p de 8320 ekran kartının tam kulanımında sorun yaratmıyacaktır. Belirtilmiş olan oyunlarda sadece i5/i7 işlemcilere gore 10-15 fps daha dusuk olacaktır, buda gorus alanı kısıtlaması vs ile asılır yanı 1080p icin 8320 480 e darbogaz yapar demek gercekten haksızlık olur.

2kda daha az sorun yaşatır.Çözünürlük düştükçe işlemci ön plana çıkmaya başlar zaten.15 fps de gayet büyük bir fark.40 fps aldığın yerde 25 fps alman demek.8320 darboğaz yapar 480e.
  • Hiçbir işlemci upgrade'ine değecek bir durum yok. İşlemcin gayet iyi. 100 oyunun ikisinde 3-5 FPS fark eder. Sıkıntı olmaz.

970 chipsetli anakartla sekiz çekirdek işlemciyi overclock etmeni kesinlikle önermiyorum. Yetersiz. Onun için soğutucuya da gerek yok. Etmeye kalkarsan da, 60 dereceyi geçme.

Yılbaşında doğru AMD Zen çıkacak. O zamana kadar upgrade düşünmeden oyunlarda keyfine bak. Hadi bakalım.

• https://www.youtube.com/watch?v=wMWBMVDqKt8 4.5 ghz yap keyfine bak her kezin lafinada bakma.
  • Forumda herkes donanım profösörü cidden bunu okurken isteyen herkes üstüne alınabilir ama öyle yorumlar görüyorum ki cidden akıl mantık işi değil eminim aramızda 11 12 yaşında donanım uzmanlarıda (!) vardır. Örneğin üstteki eleman sırf yorum yapmak için yapılmış bir yorum adam 480e yeter mi diyor buda i7 geçerseniz çok iyi demiş lafa bakar mısın ağaçta yetişiyo para cidden bomboş yorum yapıyorsunuz fx8320 ilede gayet güzel kullanırsın arkadaşım biraz oc yaparsan sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

ben 2013'ten beri iki sistemimde de bu sogutucuyu kullaniyorum memnunum fazla para vermeye gerek yok ama takip sokmekten anlamiyorum dersen sana gore degil montaji zor.eger bu islerden anlayan bir arkadasin varsa ona yaptirabilirsin.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/silverstone-argon-serisi-ar-01-intel-775-115x-1366-amd-am2-am3-fm1-fm2-islemci-sogutucusu.html

ekran kartini taktigin zaman 6pin guc kablosunu psudan baglamayi unutmazsan ve bedevinin bahtsizi gibi fabrikasyon arizali karta dekgelmezsen evet taktigin zaman calisir surucusunu kurarsin kullanmaya baslarsin.

Ya vallaha anlayan arkadaşımda yokta Vatanbilgisayar' dan almayı düsünüyorum eğer montajı falan yapıyorlarsa bile o dediğini alamam bütcem yetmiyor daha uygun bütceli bişey varmıdır? 60-70 tl arası yada altı gibi

Bu arada ben MSI 'ı almayı istiyorum sapphire yada asus'unkini pek önermiyorlar siz ne diyorsunuz?

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx-480-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.