Arkadaşlar merhaba, Sistem toplamak istiyorum ama malum fiyatlar uçtu gitti. İşlemci: i3 10100f anakart: MSI a320m Ekran kartı: gtx1050ti Kasa(psu dahil) 24" fhd 1ms monitör Bu bileşenler 4500 tl civarı yapıyor hemen hemen. SSD ve ram mevcut. Fakat amd apu işine bakacak olursak eğer işlemci: ryzen 3 2200g anakart: msi kasa ve aynı monitör bu şekilde 3000 civarı yapıyor. Oynanacak oyunlar GTA5, Starwars Battlefront, Battlefield gibi oyunlar. Apu sistem mutlaka harici ekran kartına göre daha geride kalacaktır ama malum bütçe sorunu var. Diğer bir seçenek ise apu ile idare edip sonradan bir ekran kartı takmak. O zaman da Ryzen 5 2400g daha mı iyi bir seçenek olur. Bana high ayarlarda 60 fps civarı yeterli şimdilik. Yarım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. |
AMD RYZEN 3 2200G APU SİSTEM ÖNERİSİ
-
-
Dediğin oyunlarda ve ayarlarda Ryzen 3 2200G ile yüksek fps alman pek mümkün değil kardeşim.. sonradan ekran kartı ekleyeceksen de, mesela RTX 2080 falan, Ryzen 3 2200G onun için yeterli gelmeyecek, işlemci de yenilemen gerekecektir.. minimum yeni nesil Ryzen 5 4650G alman lazım bunun için.. o da pahalı olduğu için pek mantıklı bir tercih değil..
-
Hocam ileride harici ekran kartı taksam da en fazla 1660 falan olabilir. daha yukarısı benim için hem bütçe hem de ihtiyaç açısından fazla. benim isteğim high ayarlarda 24" monitör full hd oyun oynayayım. yani 2k ultra vs. onları zaten geçtim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: poten_zaHocam ileride harici ekran kartı taksam da en fazla 1660 falan olabilir. daha yukarısı benim için hem bütçe hem de ihtiyaç açısından fazla. benim isteğim high ayarlarda 24" monitör full hd oyun oynayayım. yani 2k ultra vs. onları zaten geçtim :)
O zaman şöyle söyleyeyim.. GTX 1660 için bile yeteceği şüpheli o işlemcinin.. oynayacağın oyunlar çok işlemci kullanır.. beklentin de yüksek biraz.. GTA da stabil, yüksek ayarlarda 60 fps mümkün değil mesela.. oynayamazsın yani Full HD yüksek ayarda oyun o işlemci ile.. keyifle yani.. "benim isteğim high ayarlarda 24" monitör full hd oyun oynayayım." bu kısım zor..
-
Şuan ki i5 7400 işlemci olan laptop baz alarak söyleyeyim. düşük ayalarda 45-50 fps alıyor :) ben de düşündüm böyle gtx 1050ti ve i3 10100f işlemcili sistem işimi görür ama işte onda da bütçe sorunu yaşıyorum. 700 tl'lik kart 1500 tl oldu en son bıraktığımda öyle idi yani :) apu sistem ile idare edip ileride gtx1060 gibi mesela o da olabilir öyle bir kart takmak belki de daha mantıklı şuan
-
quote:
Orijinalden alıntı: poten_zaŞuan ki i5 7400 işlemci olan laptop baz alarak söyleyeyim. düşük ayalarda 45-50 fps alıyor :) ben de düşündüm böyle gtx 1050ti ve i3 10100f işlemcili sistem işimi görür ama işte onda da bütçe sorunu yaşıyorum. 700 tl'lik kart 1500 tl oldu en son bıraktığımda öyle idi yani :) apu sistem ile idare edip ileride gtx1060 gibi mesela o da olabilir öyle bir kart takmak belki de daha mantıklı şuan
Sen laptop taki görsel kalite ile PC deki kaliteyi bir tutuyorsan yapacak bir şey yok kardeşim.. ben söyledim söyleyeceğimi.. inşallah memnun kalırsın toplayacağın sistemden..
-
eyvallah hocam sağolasın :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X