Sana mı kaldı insanların cpu seçimine göre akıllanması akıllanmaması ? 3900X ten ben 5900X yada 5950X e , profesyonel platforma para vermeden ( xeon , threadripper ) , daha kolay ve hızlı para kazanabilmek için geçerim , başkası sırf keyfine geçer , parası vardır harcayacak yer arıyordur. Mantıklı da olabilir mantıksızda ama insanları yok akıllanmaz yok şöyle olmaz vs. diye yargılamaman lazım. |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (34. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
-
-
Normalden kastın nedir?
Amerika da yaşıyorsun. Asgari ücret 1500 birim olsun. Geçen sene aldığın işlemcinin performansını %25 daha fazla verecek ve bunun için senden 50 birim daha fazla alacaksın.
Fiyatını Türkiye göre tartışacaksak hesabım ban yer, o yüzden önceki nesil ile şimdiki nesil geçenin aklını sorgulamak kimsenin haddine değil.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Masaüstü İşlemci = "Sadece Oyun Oynatan" İşlemci
Masaüstü İşlemcinin Fiyatı = "Sadece Oyun Oynatan" İşlemcinin Fiyatı
Bilgisayar = "Sadece Oyun Oynatan" Makina
Oyun Konsolu = ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 10 Ekim 2020; 18:27:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEŞşşşşttt sarılı titrettin beni titrettin
Özel fiyatlandırma olmaz ise 3500 3700 tl ye 5600x satılacak yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sarılı iyidir...
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONESarılı iyidir...
4600(5600x) beklemek yerine 2170 tlye 10600kf almakla gayet iyi bir karar vermişim...
Pc ile para kazanmayanlar için bu fiyatlar korkunç seviyede..
Amd bu hamlesiyle F/P olma yolundan çıkmış parası olan alsına dönmüş.
Umarım 3000 serisindeki stok sorunları çözmüşlerdir de en azından tak kullan olmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amd yi tuttuğum yok ama bu fiyat artışının sebebi şu olabilir:
işlemci alcak adam bakıyo hangisi daha pahalı alıyo geçiyo, evet gerçekten böyle bir durum var yabancılarda. Biz inceleme vs bakaraktan biliyoruz ama kullanıcıların çoğu hiç bakmıyor bile. Mağazaya gidiyor ne var abi işlemci, şu var yolla bize bitane fln. Durum bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura074600(5600x) beklemek yerine 2170 tlye 10600kf almakla gayet iyi bir karar vermişim...
Pc ile para kazanmayanlar için bu fiyatlar korkunç seviyede..
Amd bu hamlesiyle F/P olma yolundan çıkmış parası olan alsına dönmüş.
Umarım 3000 serisindeki stok sorunları çözmüşlerdir de en azından tak kullan olmuştur.
Alıntıları GösterŞu aşamada AMD'nin eski INTEL olduğunu/olmaya başladığını görüyoruz. INTEL özellikle düşük nm üretim teknolojisi konusunda pek bir şey yapmadı veya çoğu zaman olduğu gibi 14nm ile gidebildiğim yere kadar gideyim politikasını sürdürdü. 11. Nesil'de de bunun son ve en olgun örneğini görüyor olacağız. Yüksek ihtimalle de (AMD fiyat hamlesi yapmazsa) INTEL tarafında daha uygun fiyatlı CPU'lar göreceğiz. Açıkçası en olgun durumuna ulaşmış 14nm'nin F/P oranı bakımından üzmeyeceğini düşünüyorum ki 10. Nesil de çoğu kampanya durumlarında öyle idi. Bunun sonrasında ise 10nm (duruma göre daha düşük olabilir) ile beraber INTEL tarafında da belli şeylerin adımları atılıyor olacaktır. Şahsen DDR5'in başlangıç safhasında Core Mimari'sinin değişeceğini düşünüyorum. Akabinde ilk DDR5 neslinde combo moboların gelme ihtimali de var. Hatta 2. nesilde de görülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 10 Ekim 2020; 20:4:21 >
-
amd geçirmeye başlamış
intel fanlığına başlama vaktimiz geldi galiba
-
ucuzdan 2020 üretim 3600 alınır
-
Doğru
Amerikalı olsam ne düşünücem fiyat performans vs vs
En pahalı kaç guruş ki?
Sar abicim ordan hemen
Almanya ve Amerikada saatlik para kazanabileceğin işler var , gir bi işe , parası çıkana kadar çalış...
Saat başı 15 birim olması lazım
Arkadaş bu fiyatlar ne yahu 10fps için 5800x'e vereceğim paraya şuan 12 çekirdek r9 3900x alınır herhalde prime day vs çek kupon işlerine hiç girmiyorum bile alıp geçsem mi direkt bilemedim.
-
Arkadaşlar sıcaklıklar ile ilgili sızıntı ya da bilgi var mı?
3700x'e yeten u14s acaba 5900x'e yetecek mi merak ediyorum.
-
Ürünün sıcaklığı 3900X ile aynı olacak.
U14S Şu an dünyada en performanslı tek bloklu tower 2-3 soğutucudan biri tabiki yeterli.
Dert etmen gereken bir konu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Ekim 2020; 23:12:9 > -
Tamamdır sağolasın forumdaşım.
Bakalım şimdi şu c8dh aklımı kurcaladı. Şeytan dürtüyor c8h dan c8dh a geç diye ama bakalım dayanabilecek miyim?
Minimum zen 5 e kadar pc'ye dokunmamak istiyorum. Sizce böyle bir değişiklik yapılmalı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 10 Ekim 2020; 23:14:44 > -
Eskiler de stok geliyormuş hala diye duydum.. Bir süre bunlar biraz pahalı durur hem çıkış kaymağını yemek hemde eskileri eritmek için soket aynı ya bir yöntem geliştirmeleri gerekti.. Yoksa eskiler bedavaya gidecekti onlar o kadar ucuz olunca bunlara da rağbet az olacaktı.
Tabi eski ürünlerin hala stok gelmesi (yanlış hatırlamıyorsam) bizim sorunumuz mu? Değil.. Ama Amd nin sorunu işte o yüzden demek ki mal var ellerinde biraz pahalı olması normal yeni serinin.
10900K genel fiyat ortalamasına bakarsak 5900X daha iyi ise çok daha az güç tüketimi olduğu söyleniyor. Fiyatı (549 dolar) normaldir.
https://pcpartpicker.com/product/cwFKHx/intel-core-i9-10900k-37-ghz-10-core-processor-bx8070110900k
Ve bu sefer hala oyunda biraz daha iyi diye intel alan kitle de hedefte yeni müşteriler var yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Ekim 2020; 23:28:20 >
-
3700X , 3800X , 3900X , 3950X
alınır
cash is ready
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X