Merhaba ; 5900X modeli özelinde konuşacak olursak eğer , voltaj durumu yine 3900X te olduğu gibi 1.5v a kadar otomatikte dalgalı mı olacak ? Eğer bu şekilde olacak ise sanıyorum bunun bir zararı yok. Otomatik boost açık olduğu sürece , 1.5v bile veriyor olsa tekil çekirdek nezdinde olacağından sorun olmayacağını düşünüyorum. Ya da sizin önerebileceğiniz bir kullanım şekli var mıdır ? |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (35. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
-
-
anlaşılan sende alacağım dedin? ama inan senin yazıların hiç dikkatimi çekmediği için okumuyorum 1 yıldır
üstüne alınmışsın ama boşuna çünkü çok yerde okuyup fikrimi yazdım senin ne alacağın beni hiçi, ilgilendirmiyor o yüzden benimle bir daha muhatap olmazsan sevinirim
-
AMD nin kararını desteklemiyorum ama en ufak da yadırgamıyorum.Sunun surasında 3 yıldır 8700K,9900K,10900K gibi islemciler var.Bu da Ryzensayesinde var.
Yıllarca 4Cekirdek İslemcileri İ7 diye fahis fiyata satan Intel varken, son 3-4 yıldır Inteli oyunlardaki birkac FPS dısında her alanda ezen bir firma varken ve buna ragmen yine de Intel den duusk fiyata islemci satan firma varken, tek elestirildigi nokta olan oyunlarda da artık 3-5FPS bahanesi kalmamısken 50$ zam yapmasını ben yadırgamıyorum.
Z170 alıp 2500TL ye maximus alan daha sonra Z270 alıp aynı paralara Maximus alan tuketiciye soket aynı olmasına ragmen Z370 ve Z390 satıp 6000TL ye Godlike,maximus aldıran ve bu sefer de cok asırı benzer islemciler icin yine Soket degisikligine gidip 1500Tl ile 8000TL arasına Z490 aldıran Intel ile AMD yi aynı kefeye koymak benim mantıgıma uymuyor.
Daha 2-3 ay once Tray 8700K 3000TL iken 5600 3500TL den gelirse ve birinde Dolar 6 iken digerinde 8 TL iken bir anormallik yok.Ayrıca 5600X de fan gelirken 10600K da fan yok.5700X de fan varken 10700K da yok.Bunları da gozardı etmemek lazım...Zam yapmasa bizim icin cok daha iyiydi.Ama devamlı anakart aldıran,4 cekirdek islemcileri dunya paraya yıllarca satan ve perde arkasında Anakart Ureticilerine yaptıgı baskı ortada olan bknz Mesut Cevik videosu bir firma ile 50$ zam yaptı diye diger firmayı aynı kefeye ben koymam en azından...
Kararı tuketici verecek sonucta isteyen gider 1500 TL ye 10400F alır isteyen 2400TL ye 10600KF+Fan alır isteyen 2700TL ye 10600K+Fan alır isteyen 3800TL ye 10700K+Fan alır isteyen de 3500Tl ye 5600X alır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 11 Ekim 2020; 0:24:41 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: mito1172
Bu mesaj silindi.Hocam herkes aynı degil ki PC den para kazananlar ve son derece zengin olan insanlar var.Bu insanlar gidip alabilir.Herkesi aynı kefeye koyamazsın ki?
-
Tek kelimeyle.
Sanane !
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğrudur para varsa işi de oysa alabilir ama abartılı fark varsa 3900x ve 5900x arasında. yoksa bana ne aynen üstüne alınanların dediği gibi BANANEEE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Ekim 2020; 1:5:50 > -
Boş yere konuşuyorsunuz.
Hakaret etmeyi fikir özgürlüğü sanan birisine ne anlataiblirsiniz?
"bono goro x yopon soloktor" asdf
-
quote:
Orijinalden alıntı: Orodruin
Bu mesaj silindi.aman dostum deme öyle linç girişiminde bulunurlar bana yapmaya çalıştıkları gibi
bırak kim ne halt yerse yesin boşuna laf işitmeye değmez
-
Üstadlarım 5000 serisi APUların çıkış tarihini ne zaman açıklarlar sizce?
-
Amd yi gerçekten kullanıcı dostu sanan o yüzden destek veren forumdaşları görüyorum üzülüyorum. Aşağıda kullanıcı dostu olup olmadığına dair link mevcut. Benim amd'yi desteklememdeki en önemli sebep geride olmasıydı. Geride olan firma ne kadar gelişme kaydederse fiyatları kırpışan cpulara ulaşmak o kadar kolay olur. Şimdi sıra intelde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Masaüstü:
Zen2 tabanlı Masaüstü 4000 serisi APU'lar tam 1 yıl sonra satışa sunuldu.
Ama öncelikle büyük sistem entegratörlerine verildiği için son kullanıcılar yeni yeni ulaşabiliyor:
https://forum.donanimhaber.com/ryzen-pro-4000g-fiyatlari-paylasildi--144698044
Dizüstü:
Intel 11. nesil Dizüstü İşlemcilerini (APU) tanıttı ve ciddi performans artışı vaad ediyor.
Bu nedenle AMD 5000 serisi Dizüstü APU'ları en hızlı şekilde hazırlamakla meşguldür.
Zen3 tabanlı Masaüstü 5000 serisi APU'lar ne zaman çıkar?
Şimdiden birşey söylenemez.
En çok satılacak (6/12, 8/16) işlemciler 5600 ve 5700x'in ne zaman çıkacağı bile belli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 11 Ekim 2020; 10:25:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
"eleştiriyorsun" demeseniz keşke. Adam aklını kullanmıyordur diyor.
işin garip tarafı, rahatsız olunduğunu söyleyince bile kendini savunarak aşağılama yok yazıyor.
bana göre x yapmayan şudur, y yapmayan budur. bu şekilde fikir belirtilir mi? İnsanlara ulu orta AHMAK demek hakaret değil mi?
konuşmak gereksiz sanırım. en azından engelleyip, fikir belirtme adı altındaki hakaretlerini ve "bas git" gibi atarlarını görmeyeyim :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 11 Ekim 2020; 12:1:34 > -
Yani amd 1000 dolara islemci satamaz sadece intel satabilir diyorsunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim attığım mesajdan bunu anladıysan işler zor...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet onu anladim.
En ust duzey islemcilerine ne fiyat verirse versin hic onemli degil.
Bizi ilgilendiren o zamanlar fx 57 degil x2 fiyatlariydi.zaten fx 57 de pentium 4 ee den ne den daha ucuz olmali ki? Hangi konuda gerideydi.orda fiyati elestirilecel islemci p4 ee idi.
Bugun itibari ilede tripede veya 5950 ye ne fiyat isteyecegi daha cok profesyonel kullanicilari ilgilendirir.tam olarak bir olcu olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benim anakart x370 olduğu için alabilsem bile kullanamam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X