Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (721. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.946
Cevap
128
Favori
675.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 719720721722723
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: Orodruin

Anakartınızın arkasında reset butonu ya da anakart üstünde reset tuşu yok mu BIOS'u sıfırlamak için? Bence biraz üşenmişsiniz gibi geldi bana :) toz aldığınız zaman ekran kartını çıkarcaksınız zaten o zaman yükleyin en olmadı

Bios tuşu ile denedim ne yaptıysam olmadı yine windows geliyor artık eminim yani hatta bir kere de görüntü geldi düzeldi sandım. resmi ne kadar uğraştığım için atıyorum.

kablodan mı dedim baktım amazon.de'den aldığım club3d baş parmak kalınlığında DP kablo. intel'den ugreen marka ile değiştirdim club3d sağlam. monitörün ayar tuşuna bastım hız aşırtma açık ne işse ve 170hz yapmış. windows'ta 10bit olsun diye 120hz yaptık biz nvidia ayarından ondan gelmiyor görüntü. oc'yi kapatıyorum yine açıyor factory reset aradım bulamadım kesin iki tuşa sürekli basmak falan lazım kafayı yedi monitör rog xg279Q.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 24 Haziran 2023; 12:30:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun. İyisindir şimdi umarım ki.

Anakartının tam modeli nedir? Sanırım seni baya uğraştırıyor bu anakart. Normalde bu kadar sorun olmaması gerek. Alt tarafı bir biosa girilecek. Belki ayarlardan bios giriş seçeneğini kapatıp hızlı açılışı seçmişsindir. Normalde reset tuşuna bi kere basınca ayarları sıfırlar. Direkt f1 ile ayarlara girmeni ister anakart. Bütün ayarlar sıfıra döndüğü için.

Ekran kartı ile pek ilgisi olduğu sanmıyorum ya da kablo ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

inanmazsın şimdi düzelttim. görüntü gelmiyor klavye ışıkları bir kere yanıyor. işlemci fan hızı yanlış kablolama yüzünden f1 der kalır kaç senedir. basıyorum f1'e klavye yine yanıp sönüyor oradan anladım bu sefer biosu yaptığımı çünkü bu sefer 10 saniye falan bastım bunu da unutmuşuz basıp ışık gelince bırakıyordum ben ondan olmuyormuş da monitöre ne oldu ki bu monitörden aga olacak iş değil dedim ama intelle uğraşınca boş geçtim 2 gündür. intel tamam olunca sen bi gel bakim diye 3. sistemden 24 120hz 1080p aoc söktüm geldim taktım şak diye geldi f1'de kalmış. yaptım bios ayarını kapattım yusuf yusufa geldim rog bozulduysa yerine koyamaaan diye bir şarkı vardı eskiden. rog'u intele taktım çalıştı ya böyle saçmalık olabilir mi? eee dedim 1080p günlerime geri mi dönüyorum 2018 ocakta bırakmıştık aoc 2k 144hz gysnc desteği vermişti hani nvidia 4 monitöre ondan biri. getirdim taktım ama uzaktan baktığım koca masada monitör düdük gibi kaldı ve biraderin orada 97'den kalma masa değil o stand kocaman 27 alet ışıklı falan kör olacaz.AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]  felaketin boyutlarını pm'den resim atacam şimdi.bu arada kayıp fx sistemimi balkonda bir torbada buldum giga990fx 8320 silverstone fan 2x4 corsair ddr3 2400 ve 2x4 corsair mxs 1600 sevindirik oldum. amd sistemde geçen sene aldığım apc voltaj regülatörü var kocaman bir şey ama intel sistemde 2003'te aldığım apc v.reg vardı ve oradaki yazıcı kapanıyordu. netten baktım voltajdan olur demişler dedim bu kadar dağıtmışken bir sökeyim şunu ve yazıcı kapanmadı onu da çözdük. oy ya eridim bugün ama o kadar işin arasında secret invasion da izledim. aga hatunu daha ilk bölümde öldürecekseniz bu işi bırakalım ilk onun adını yazıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 24 Haziran 2023; 19:53:8 >

• 5600x3d gerçekten geliyor galiba.

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 5 5600X3D 3.30 Ghz 6 Çekirdek 96MB AM4 İşlemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-5600x3d-330-ghz-6-cekirdek-96mb-am4-islemci-p-47148

SKU bile girmişler.

• saimertug kullanıcısına yanıt

sinerji affetmez yeni çıkan şeyleri ben şaşırmadım. fiyatı merak konusu tabi o konuda maalesef kötü bir ünü var satıcıların. bu işlemcinin fiyatı iyi olursa bir daha kimse başka sistem önermesin çünkü göreceksiniz ki oyunlarda 5800x3d'den bir farkı olmayacak. b450 anakart mis, ddr5 asrın felaketi zaten bana göre yani gerek yok al kullan yıllarca yeter ki artık 2k monitöre geçin yani.

yazmışken bir güncelleme yapayım monitörleri değiştirince gow'u win8 uyum modunda kullanıyordum tam ekran olmadığı için ekran çerçevelerinde beyaz git gel oluyordu ama bu rog xg279Q alette donanımsal gsync olduğu için şimdi sorun yok. power shift diye gıcık bir enerji tasarrufu ayarı var onu da kapatınca atari oyunu gibi oldu cam. hdr de var ben bunu hiç kullanamamıştım filmler kömür gibi oluyordu bu sistemde o da çok güzel oldu yani sen 754 soket semprondan amdci ol ama yakında inteel inteeel diye gezersem şaşırmayın.AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]  yok şaka o iş bitti intel 11'den sonra muhtar kalemi çekirdek işine girince intel mi kaldı 2500k ile başlayan? ki onu da amd'den ne varsa çalıp çırpıp yaptılar zaten. o kadar eski üye kaldı mı bilmem ama önceki rezil işlemcileri bilen bilir. falan ghz olur diye benimle iddiaya giren ve oc uzmanı rütbe olan adam yapamayıp hala vik vik eden üyeler vardı nehalem mi ne yahudi isimli aletler anakartları da uyuzdu ram konusunda neden çünkü ram kontrolcü ht vs yoktu. 64bit zaten amd'den yani intel arrow'da çıktı çıktı yoksa ibm gibi devredebilir. via'ya satılıp cyrix diye satıldı ibm işlemciler zamanında. hani onu da bilen bilir x86 lisansı 3. olarak bir de via'da var diye. neden ibm zaten işlemciyi icat edip intel'e standartı veren yani her konuda olduğu gibi tarih bilgisi berbat bütün dünyanın.

https://retrocity.gr/2022/05/16/16-05-1995_cyrix_6x86//

https://www.ibm.com/ibm/history/history/year_1959.html

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]alamy
    First computer 1950s hi-res stock photography and images - Alamy
    https://www.alamy.com/stock-photo/first-computer-1950s.html?sortBy=relevant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Haziran 2023; 16:31:31 >

5600x kullanıyorum dediğiniz gibi 5800x3d performansı verirse oyunlarda ve fiyat konusundada makul bir fiyat gelirse düşünmeden geçilir bence 65 w tdp olduğundan 5800x3d kadarda ısınmaz diye tahmin ediyorum yoksa 360 ve 420 mm gibi sıvı soğutma öneriyorlar hep 5800x3d ye ve gerçekten soğutması zor bir işlemci diyorlar

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

Hiçte öyle değil hocam. Arctic Freezer 34 Esports Duo ile kullanıyorum 70 derecelerde bu yaz sıcağında.

• to9y kullanıcısına yanıt

Hadi ya internette o işlemcinin hakkı 360 mm diyorlar en az benim 5600x i dark freezer x124 ile kullandığımdan büyük ihtimalle 5800x3d ye yeterli gelmeyecektir.

5600x için soğutma performansı baya iyi oyunlarda en yüksek 65 derece gördüm. genelde oyunlarda 50-60 arası çalışıyor.

• NZXT x53 var bende. p400a ve 1 egzoz fan var. sıcak baya yahu. sizde de öyle mi?

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

bir kişiye alıntı yapıyorum ama genel yazıyorum öncelikle:

translate ile takip eden var burayı o bakımdan.

nedir 5000 serisinde bu sıcaklıklardan çektiğimiz üzerine biraz bik bik yapacağım. sıcaklık denince amd'de biz fx'leri biliriz hala öyle 80 falan olmazdı 75 bile olsa hoşaf olurdu ama o zamanlar 100 liralık silverstone kule soğutucu ile 3.5@5 ghz falan yaparsanız 77 görmüştüm ben en fazla 5.250mhz yaptığımda. neden 5 ghz yapıyordum günlük 4.4 mis gibi kullanırken çünkü cpu-z bench i7 ile kapışıyordu, efsane konu olmuştu sonra versiyonunu değiştirip bozdular mevzuyu.

https://forum.donanimhaber.com/islemcilerin-cpu-z-benchmark-siralamalari-ana-konu--109123609

ryzen oldu 1000 serisi 1800x belki biraz sıcaktı ama hala su soğutmadan bahsetmiyorduk. 2700x'i ben içinden çıkan stok prism soğutucu ile sessiz serin kullandım ama 3600 3700 zen2'de artık stok soğutucu kalmadı arctic duo 34 gibi ki hala ucuzdu o zamanlar soğutucular kullanmaya başladık. 5000 serisinde ise artık 240 mı 360 mı mevzusu oldu peki neden böyle çünkü eskiden ortada idi ısınan yer şimdi alt sağ sol garip garip yerlerde ve daha sık düğüm atarak daha çok transistör koyarak yani nanometre küçülmesi ile eskiden 100 işçimiz varsa şimdi 1000 işçimiz olunca tabi sigorta asgari derken masrafı arttı. yani nm küçülmesini performans büyümesi olarak verdiler isteseler masraf azalması olarak da verebilirlerdi o zaman buz gibi işlemcilerimiz olurdu ama zaten amaç inteli bitirmekti daha doğrusu intelin monolith tasarımını bitirmekti ve bitirdi. 12 ile abuk subuk olaylara girdi intel ve daha da güzel bir şey beklemiyorum bu saatten sonra. nm küçültemediler işçi yanına istedikleri kadar toplum yararına proje(TYP) elemanı versinler(yardımcı çekirdek) olmaz yani işi bilen işçi gibi. intelin 2500k ile başlayan 11900k ile biten bu tasarımı aslında mükemmeldir ben bile bitmeden alayım dedim en son p4 kullanıp lanet edip bir daha almam dememe rağmen. 10600kf sistem topladım güzelmiş dedim sattım komple sonra 11 kullanıyorum şu anda ve süper, oc yapmasanız bile ki farzdır yapmak. ben sadece speed shift denen güç tasarruf ayarını kapattım o kadar.

5000 serisinde 80 üzerine çıkacaksa çıkacak kaç yüzlük su soğutma takarsanız takın bu yazılımla alakalı. her türlü oyun istemci içinde sayısız oyunum olduğunu gördüm hastaneden çıkınca ama benim korsan oyun indirip incelemek hobim olduğu için last of us indirdim dodi 1.0.4.0 falandı ve girişteki gölgelendirme mevzusu yarım saat sürdü 84 derece oldu 5800x3d 360'lık h150i soğutucuyla. kalorifer yanıyor muydu hemen yanında çünkü kasa ama yakın zamanda fitgirl 1.1.0 kurdum gölgelendirme hemen yaptı ve 80 üzerine çıkmadı. altınla kaplayın isterseniz bu 5000 serisi ısınacak hele x3d modelleri ama 75 77 olunca hoşaf olmaz bunlar 90'a kadar yolu var. önemli olan günlük kullanımda sesle kafamızı ağrıtmaması o yüzden su soğutma öneriyoruz ama duo 34 benim 3300x sistemde var o da çok iyidir bu konuda. bunun gibi kule soğutucular hala para edebilir. 5600x3d hesaplı fiyattan gelirse buna su lazım 80 derece olur dememek lazım çünkü 2k'da oyun performansı çok güzel olacak. 1500 2000 liraya bir kule alın geçin. işte biz şeklimiz bozulmasın böyle kasaya demişiz 96'dan beri pc kur bir su soğutması olmasın mı şu garibanın işte heves etmişiz.AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Haziran 2023; 8:7:51 >

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

İşlemci fanlarını daha hızlı çalıştırmanız lazım, işlemci soğukken bile kasa içine bolca hava üflemeleri gerekiyor önden yoksa ekran kartı çalışırken işlemci soğuk kaldığı için ön fanlar çalışmıyor ve kasa içi aşırı ısınıyor.

• xentios kullanıcısına yanıt

Full yaptım fakat ekran kartı dediğiniz gibi dönmüyor :( rog strix... uv yapıp aslında onu çözsek bence çözeriz gibi

benim de ekran kartı(zotac trinity) dönmüyormuş kasa camı çıkarıp çalıştırınca farkettim. programını kurdum ayarını yaptım şimdi dönüyor.

strix diyorsun ben daha o armoury create midir nedir çalıştırıp da kullanan görmedim hata veriyor kurulumda. adamlar unistallerini bile çıkarmış.

• Ve 5600x3d resmi olarak açıklandı. Sadece Amerika Microcenter'da satılacak diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 30 Haziran 2023; 16:26:37 >
  • 5600x3d
    230 dolar
    7 temmuz
    Sadece microcenter özel satış

Performansını(oyun) merak eden varsa 5950X den yüksek olacak.

• ona kalırsa bunun bile oyun performansı 5950x'ten yüksek 3060 ti gibi kartlarda bağlatmayın bana kasayı. zen2.5 mimari bu işlemci 5000 serisine hazırlık ram kontolcüsü falan farklı 60ns altına iner bu 57ns yapan var ben uğraşmadım 59ns gördüm bıraktım. ati'de de 4770 diye kırık bir kart çıkmıştı ama vram fakiri yaptılar işte bunu da 4/8 yapınca kimse inanmıyor. 4070ti 4080 falan almayacaksanız ve 2k ise artık bir zahmet bu saatten sonra bence çok da abartmaya gerek yok işlemciyi 7000 serisi olacak anakartında bios, ramlerinde expo tester olacağız diye. bu kadar uğraş masrafa rağmen 2k'da hala bir fark koyup gidemedi ya 7000 serisi ne demeye çıkardılar anlamadım ben.

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 3 3300X 4.30 Ghz 4 Çekirdek 18MB AM4 7nm İşlemci(Tray,Fansız)
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-3-3300x-430-ghz-4-cekirdek-18mb-am4-7nm-islemci-trayfansiz-p-36110

https://forum.donanimhaber.com/5600x-huznum--146535243

230 dalır iyi mi bilemedim şimdi dalır bu aralar bir garip olunca. 9500'den aşağı 5800x3d yok bu durumda 5600x3d 7 bin gibi olursa bence kimse almaz bunu az daha veririm 8 çekirdek olsun der. psikolojik olarak 6 bin or less olması lazım.

AC cidden leş ötesi bir şey hocam. LEDleri bile kafasına göre yaptı. Üst düzey soğutmalı kartlar yüke girmeden dönmüyor ya gpudan fazlanlamam ne yapmam lazım? 3080 var

• Arkadaşlar 5900x işlemciye geçtikten sonra siyah ekrana düşme sorunu olmaya başladı. Bu sorunun kaynağını bilen var mı?

Yabancı forumlarda da yaşayanlar var ama tam çözümünü bulamadım.

Bu ayarı yaptıktan sonra 15 gündür 1 defa kapandı ama bugün cinema 4d'de yapmak istediğim bir işi yaparken sürekli kapanıyor.

İlk başta yüke binince yapıyordu. Bu sefer işlemci %1-2 civarında bile kapanıyor.

eskiden kartların programlarını kullanmazdık ya da yoktu. msi afterburner vardı herkes onu kullanırdı her markada çalışır. ben kullanmıyordum artık ama kurdum şimdi bununla ayarlayabilirsin.

resimdeki simgeye bas

gelişine tamam bile desen bir fan profili yapmış olursun ya da grafiği ayarla istediğin gibi.

• Emphire kullanıcısına yanıt

Aynı işlemciye sahibim.

İşlemciye veya anakartın herhangi bir bileşenine undervolt uyguladınız mı?

Eğer herhangi bi şekilde voltaj değişikliği yaptıysanız normal ayara geri çevirin.

Çünkü sıcaklık düşürmek için uygulanan bu voltaj değişikliği işlemci ya da anakartın gereken voltajı alamamasına ve yük altında donmasına kapanmasına sebep oluyor sistemin dengesini bozuyor.

• 
Sayfa: önceki 719720721722723
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.