AM4 platformunda oyun için alabileceğin en iyi işlemci 5800X3D. |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (727. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
-
-
rica ederim.aklıma gelen bir şey yok başka.geri kalan bios ayarlarını googlelayarak en optimum ayarları bulabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PBO2 tuner de çalışmıyor malesef, A520'de OC desteği yokmuş.
Çarpan hızını 100'den 104'e yükselttim, memory'de oc oldu, işlemci voltajını da -90mv olarak ayarladım şimdilik eskisinden çok daha iyi umarım stabil kalır.
-
Hocam ben de 5900x için eksi curve olayını araştırdım biraz. Hepsine aynı değeri vermek sağlıklı bir yöntem değilmiş. Sağlıklı olması için her çekirdek en iyi eksi değeri bulmak gerekiyormuş. Özellikle 2 tane çekirdek fark ediyormuş. Onu bulmak için de uğraşmak lazım.
Ben geçen hepsine -30 ve -25 denedim. Mesela yükte sorunsuz olan işlemci, boşta stabil olmayabiliyor. Random reset atıyordu vs.
-
5900X'de onu bende hatırlıyorum.
Şöyle ufak bir baktım kimse tek tek çekirdeklerle uğraşın dememiş. Herkes all core yazmış 5800X3D için. Birşeyler değişti belki ben 3 yıldır ilgilenmiyorum bu konuyla çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 20 Temmuz 2023; 23:54:47 > -
Ben de ilgilenmiyorum/bilmiyorum hiç, bendeki 5900x'de random çökme ve reset atma sorunu vardı. Onu çözmeye çalışırken çözümlerden biri de eksi curve diyorlardı o yüzden araştırdım biraz. Ama benim sorunumun nedeni ramlerden dolayıymış diyebilirim. Ramlere ayar çekince sorunum şimdilik çözülmüş gözüküyor.
-
5800X3D'yi takıp biraz kurcalama vakti buldum.
120-75-110 -30 all core
ve
-30 all core
Cine R23'de aynı puanları verdi. Sıcaklıklarda aynı kaldı iki testte de. Bende pek bir etkisi olmadı Power Limit vermenin o yüzden şuanlık Auto'da bıraktım.
Insurgency Sandstorm oyun testinde 64-70c (all core 4450 mhz) çalışıyor. Klimayı açmadan değerler bu şekilde. (iyileşene kadar klimasız kullanmak durumundayım) Yaşadığım yerde hava 50-55 dereceleri görmeye başladı artık ona rağmen klimasız denemede değerler iyi gibi.
Ancak Cine R23'de 4450mhz'yi göremedim ve 83c de çalışıyordu. Oyunda rahatlıkla 4450'yi görüyor. (4350mhz all core cine r23)
Thermal Throttling olduğunu sanmıyorum çünkü 90c'ye kadar müdahele etmemesi gerekiyor. Bu işin üstüne gitsem mi pek bilmiyorum sırf sentetik testte 4450 yi görmek adına BIOS'da vakit harcamak ne kadar mantıklı emin değilim.
İşlemcin idle'da kaç derece çalışıyor? Bir de Cine R23'de beklemem gereken sıcaklık değerleri nedir bu işlemci için? 80-82c core normal mi R23 testlerinde? Bazıları normal demiş bazıları değil demiş. 5-10 dk lık araştırmada bu kadar bilgi edinebildim. Bir de 5800X3D kullanıcısı olarak sana sorayım dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 21 Temmuz 2023; 19:13:9 >
-
idle da 35-45 arası iş yüküne göre.tarayıcı falan açıkken.ayrıca bu -30 ve power limit ile bende r23 testinde multicore skoru 152XX gibi değerler yapıyor.normalde bu ayarları yapmazken 15.000 altına düşüyordu.ama sıcaklıklarını hatırlamıyorum akşam gidince bakayım.nisan gibi yaptığımda 80 e varmıyordu bile ısılar r23 de.mesela bf2042 de 70-80 arası gidip geliyor ısılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 21 Temmuz 2023; 19:30:55 >
Anladım. Bende Chrome açık 38-40c çalışıyor. Idle değerler normal o zaman.
Cine R23'den 145xx civarlarında skor alıyorum -30 all core ile. Başka hiçbir ayar yapmadım. Ya BIOS'dan ince ayar istiyor yada düzgün silikonlu cpu denk gelmedi.
Power limitin bende işlevsiz olması ilginç. Bir ara başka değerlerle kurcalayıp test yapabilirim ama çok fark eder mi pek sanmıyorum. Burada asıl işi -30 all core yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 21 Temmuz 2023; 19:49:12 > -
Linkteki ayarları tavsiye ederim. 15k skor rahat basıyorum. Sıcaklık artarsa skor düşüyor tabi.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/11qgb1v/suggested_ppt_tdc_edc_for_5800x3d/jc42av5?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=2
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hemen deneyeceğim. Teşekkürler.
-
Konuda defalarca bahsettiğim CoreCycler programı tek tek tüm core ları test edip hatalı olanı buluyor, bu nedenle per curve yapmak gayet kolay.
-
Evet hocam o program ile yapıldığını okudum ama deneme fırsatım olmadı henüz. Benim ramler iyi değilmiş, onu değiştirdikten sonra bakacağım eksi curve olayına.
-
Bios üzerinden kombo strike 3 seçili olarak kullanıyorum. extradan hiçbir ayar vs yok. arctic freezer 34esduo ile birlikte boşta 30-40 arası. yük altında oyununa göre 50-70 derece arası. (klimasız oda - ankara 30-35 derece) oyunlarda sabit 4450 mhz ama cnbchr23 testinde 4450 görmüyor, 4350 civarı takılıyor test esnasında. neden bilmiyorum mhz kısıyor ama programın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. ortalama 15 bin puan kasıyor. test esnasında max sıcaklık 83. bence fazla da kurcalamanın bi anlamı yok değerleriniz araştırdığım kadarıyla çoğu kullanıcının değerleriyle aynı sayılır.
-
Bilgiler için teşekkürler.
Bendekiyle aynı tüm senaryolar. O halde kurcalayıp boşa vakit harcamanın anlamı yok.
-
rica ederim.
-
şimdi test ettim max 88 derece 15099 allcore yaptı.
-
Arkadaşlar biliyorum sıcaklıklar arttı ama 5600 x im last of us oyununda shader tamamlarken 100 yuke cikti ve 85 derece oldu anakartım b550 gaming edge ve soğutucu da dark freezer x124 kule tipi var yeni bir sogutucu alayim diyorum ama kasam max yukseklik olarak 155 mm destekliyor arctic freezer falan 157 mm sıvı soğutmada 240 mm destekliyor en fazla ne tavsiye edersiniz ilerde belki uygun fiyata bulursam 5800x3d alırım macunda yeni değişti bu arada 1 ay oldu daha kryonaut extreme olarak
Zaten genel olarak 100 yüke girdiğinde 80 dereceyi rahat geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 23 Temmuz 2023; 9:21:30 >
aga sen ne üç kağıt çeviriyorsun ya?
programları kapatmadım 10 dakikayı kapattım 14666 aldı. programları kapattım 10 dakika yaptım 14100 aldı ben anlamadım bu işi? corsair h150i pro xt
işlemci ayarları: PPT 122 TDC 82 EDC 124 -30 all core
buradan aldım ayarları bende neden olmadı?
-
iCue kapat hocam 400-800 arası puan oradan, sağ tıkla cinebench çalışma olayını yüksek yap 500 puan oradan gelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X