Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.864
Cevap
127
Favori
674.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
89. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş

evet kısıtlama var a320 a520 çipsetlerde. asus b450 ikinci el bakın 5600 kullanıyorsanız işinizi görür.

• Arkadaşlar şu arkadaşı satın aldım sizce 5600 yeterli olur mu ne tavsiye edersiniz.

Genel olarak oyun oynanmayacak standart ev kullanımı için stok fanlı 5600 yeterli olur mu?

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]amazon
    ASUS Tuf Gaming B550M-E AMD B550 AM4 DDR4 4800 DP HDMI VGA Çift M2 USB3.2 AURA RGB mATX 128GB'a Kadar Ram Desteği
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08CRLRQQW/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • BenjaminGreen kullanıcısına yanıt

evet yeterli

• 5700G için ITX anakart bulamıyorum. Pico supply kasa ile kullanacağım ama ilk anakart bulmak lazım. Kart yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bana gore diyeyim de herkesin dusuncesi farklı oluyor cunku 5600 icin stok fan yetmez kule tipi sart...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben anakart için yeterli demiştim. Soğutucu bence de şart

• diemcizone kullanıcısına yanıt

PBO2 tuner adlı windows uygulamasını dene.

• Aerospace kullanıcısına yanıt

birde sadece abd microcenterda satılacak diye biliyorum harici satış yok

• @huso

@to9y

teşekkür ederim arkadaşlar f/p oranı yüksek bi soğutucu tavsiyeniz var mı?

Ben bu yılın başında bu soğutucuyu idareten 220 tl civarında aldım 5600'ü yükte 65 derece de tutuyor.
    Diyer sistemim'den noctua d15 boşa çıktı onu söküp noctua yı takacaktım ama gerek görmedim noctua yedekte duruyor şimdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

en iyi f/p soğutucularından biridir

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam bu programı deniyorum.

• Asus Rog Strix b 550 f gaming wifi ii anakartım var. 5800x3d için bios üzerinden undervolt yapma şansımız var mı? Msi da combo strike var. Asus için bir alternatif var mı? PBO tuner tarzı programlarla yapmak istemiyorum.

• Legend20 L kullanıcısına yanıt

Combo strike a vs. gerek kalmadı, anakartında ComboAm4v2PI 1.2.0.A Agesa'sı varsa non-x3d cpu lar gibi pbo sekmesi artık biosda gözüküyor yani biostan curve yapabiliyorsun artık.

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]TiSiKy Gamingyoutube
    #5800x3d #ryzengaming #overclock Chapters: 01:20 - How to download new motherboard bios. 01:50 - How to extract and save new bios to USB stick. 02:55 - How to flash the new motherboard bios file. 03:50 - How to apply PBO2/CO settings. 05:37 - Testing the new settings in Windows. MSI have released a new bios for the AMD Ryzen 5800X3D CPU. You can now fully control Precision Boost Overdrive 2 (PBO2) and Curve Optimiser (CO) on your CPU! This is excellent news as you can now easily control the 5800X3D as you would any other AM4 CPU in the bios, instead of having to rely on running a programme within Windows everytime you start your PC (i.e PBO2 Tuner). Traditionally the 5800X3D CPU is limited in regards to the control the user has over setting power limits due to the inclusion of extra L3 cache which is beneficial for gaming. The downside of this is that the CPU tends to run hot and can be prone to overheating thus resulting in reduced performance. Now by setting our own PBO2 limits along with Curve Optimiser, you can enjoy increased performance, reduced temperatures, and increase the lifespan on your CPU. In the video I explain how to download the latest MSI BIOS (I am using the MSI B550 Gaming Plus AM4 motherboard), how to flash the new bios to the motherboard, and then I showcase the CPU running with the new bios and improved power limits. Links: MSI BIOS (amend the search for your specific motherboard) - https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support CPUz - https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html GPUz - https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ Cinebench R23 - https://www.techspot.com/downloads/6709-cinebench.html I hope this video is useful, if you have any questions please post in the video and I will respond. Dont forget to like and subscribe for more content. Thanks for watching and supporting the channel!
    https://www.youtube.com/watch?v=6suCImFrKWY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Temmuz 2023; 23:54:24 >
  • Araştırıp direk biostan hallettim. Teşekkürler.

• 5600 ile 6800 u 2k da besleyemiyorum gpu kullanımı online oyunlarda hep yüzde 60.

2x16 bellek var
    16 GB VRAM var bu kezde 2kda warzinonede düşük gpu kulanimi var.
    tavsiyeniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5900X'in zorunlu emekli olmasıyla birlikte yedekte duran 5600X'i kısa süreliğine taktım. 5600X bana yetmeyeceğinden ayrıca 5800X3D sipariş ettim.

5800X3D için bilmem gereken birşey var mı? İnce ayar tavsiyeleriniz gibi?

• Erdo4 kullanıcısına yanıt

PPT Limit [120]

TDC Limit [75]

EDC Limit [110]

tüm çekirdeklere -30 curve deneyebilirsin.istersen diğer bios ayarlarımı atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 19 Temmuz 2023; 23:26:38 >
  • ROG STRIX X570E mobo kullanıyorum. Geçen hafta yeni BIOS firmw çıkmış bu mobo için ComboV2PI 1.2.0.A önce bunu yüklemem gerekecek. (Şuanki BIOS sürümüm 2020'den kalma)

Bu ayarları bir deneyeyim, stabilite durumuna göre +/- yaparım. Önceden masaüstü programları kullanıyorduk Ryzen için buna gerek kalmadı sanırım doğru mudur herşeyi BIOS'dan yapıyoruz. Son olarak başka tavsiyelerin var mıdır?

Teşekkürler bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 19 Temmuz 2023; 23:38:59 >
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt

Hocam 5600x bana yetmeyecek demişsiniz biraz daha açar mısınız? 5600x kullanıyorum ben de intele geçmeyi düşünüyordum ancak yine soket değiştirdiklerini gördüğüm başlıktan sonra var olandan ilerleyeyim diyorum. Hangi işlemciye atlayacağıma karar veremedim gerçek dünyada 5800X3D çok fark ediyor mu 5600x'e göre?

• 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.