Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bunun windows güncellemesi ile hiçbir alakası yok.

AMD, 9700x ve 9600x'i 65w diye satabilmek için ppt tdc edc cok düşük tutmuştu buda mT skorunu düşürüyordu, msi ppt tdc edc yükseltmiş(7700x ile aynı yapmış) ve doğal olarak mT performansını yükselmiş olay bundan ibaret. Oyun performansını pek etkilemez(%1-3 ancak) çünkü oyunlar %100 doldurmuyor yani cpu ppt tdc edc sınırına oyunlarda ulaşmıyor.

Aşağıdaki değerleri manuel olarak girerekte msi n yaptığını zaten yapabiliyordunuz sadece donanımdan anlmayanlara hızlı ayar sunmuş.

Ben bunu 2 yıl önce konuda yazmıştım; https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154845300

Anladım. Demek ki bizim icin önemli bir güncelleme değil. Donanım haber'de tdp arttırarak oyun performansını da arttiracaklar diye haber vardı sanki. O da suya düşmüş oluyor.

Tabi ben 9bin serisi kullanmadığım icin çok ilgilendirmese de tdp arttırarak oyun performansı arttıracak mi diye de merak etmiştim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/64313-optimierte-sprungvorhersage-zen-5-mit-windows-11-24h2-getestet.html

Sadece Zen 4 ve Zen 5 değil, 5800X3D içinde ciddi performans artışı olmuş. Testi yapan güncellemenin intele etkisi için "Not a game-changer" yazmış.

HU'nun incelemesinde güncelleme intelde 4 oyunda test edilmiş bu 4 oyunun sadece 1'inde intelde performans atışı olmuş, bu 4 oyunun 4'ünde amd'de performans artmış.

Kısaca güncelleme İntel'i pek etkilemiyor.

9000 serisi sayesinde 5000/7000 kullananlar bedavadan oyun performansını artırmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 28 Ağustos 2024; 19:9:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

"MSI Boosts AMD Ryzen 7 9700X & Ryzen 5 9600X CPU Performance Up To 13% With "105W TDP" Mode, Official Release In AGESA 1.2.0.2 BIOS"

x (formerly twitter)
    Hassan Mujtaba (@hms1193) on X
    https://x.com/hms1193/status/1828765819624738827
    Oyunlarda performans artışı olmazsa saçma bir güncelleme olacak. Zaten insanlar oyun performansı 7bin serisi ile aynı diye kızmıştı AMD'ye. AMD garip işler yapıyorsun.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki yazıda 9700x'te Cinebench R23 çoklu çekirdek skorunu yüzde 13 artırmış 105W modu. Ama her uygulamada aynı artışı veremez tabii ki. Daha detaylı inceleme görürsem atarım buraya yine.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
    AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0wccftech
    MSI Boosts AMD Ryzen 7 9700X & Ryzen 5 9600X CPU Performance Up To 13% With "105W TDP" Mode, Official Release In AGESA 1.2.0.2 BIOS
    https://wccftech.com/msi-boosts-amd-ryzen-7-9700x-ryzen-5-9600x-cpu-performance-105w-tdp-mode-official-release-agesa-1-2-0-2-bios/
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

https://www.donanimhaber.com/iki-amd-zen-5-islemcisine-performans-guncellemesi-geliyor--180739

Haberi buldum. Yüzde 22'ye varan perforamans artışı diyormuş. Böyle söylenince bence sadece tdp artışı yapmayıp optimize edecekler falan diye düşünmüştüm. PBO açıp kısılmamış halini zaten test ettiler. Attğınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyordu.

Neyse bizim için önemli olan bazı oyunlarda -oyunları yönetici olarak çalıştırınca- baya performans artışı olması.

• Beyler 7600x işlemcim ve 7800XT ekran kartım var fakat oyunlarda fps düşük gibime geliyor 200-300 bandında geziniyor 2 monitör var 2k da oynuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Beyler 7600x işlemcim ve 7800XT ekran kartım var fakat oyunlarda fps düşük gibime geliyor 200-300 bandında geziniyor 2 monitör var 2k da oynuyorum.

Hangi oyun.

Zula hocamAMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Zula hocam 

Hic oynamadim. Yukarıda cyberpunk 2077 ve shadow of tomb raider icin test yapmıştım. Bu oyunlar varsa ayni ayarları kullanarak karşılaştırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/64313-optimierte-sprungvorhersage-zen-5-mit-windows-11-24h2-getestet.html

Sadece Zen 4 ve Zen 5 değil, 5800X3D içinde ciddi performans artışı olmuş. Testi yapan güncellemenin intele etkisi için "Not a game-changer" yazmış.

HU'nun incelemesinde güncelleme intelde 4 oyunda test edilmiş bu 4 oyunun sadece 1'inde intelde performans atışı olmuş, bu 4 oyunun 4'ünde amd'de performans artmış.

Kısaca güncelleme İntel'i pek etkilemiyor.

9000 serisi sayesinde 5000/7000 kullananlar bedavadan oyun performansını artırmış oldu.

Bu durumda 24H2 oturunca windows 10'a elveda diyebiliriz sanırım. Bir karşılaştırmak lazım 10 ile 11'in 24H2 halini.

• Hardwareluxx'un testine göre işlemcilerin yüzdesel artışları;

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Elvada diyecek birsey yok aslında. Admin hesabi aktiflestirir veya oyunu yönetici olarak çalıştırırsanız ayni performans artışını sağlıyor. Windows 10 oyunlar icin biraz daha iyi. Hele 11'i optimize etmez ve gereksiz programlardan kurtulmazsaniz sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

Hardware unboxed daha fazla oyunla test etmiş. Ortalama artış icin daha duyarlı.

Hardwareluxx oyunlari rt ile test etmiş. Bende cyberpunk 2077 yi rt ile test ettiğimde performans artışı daha az oldu. Biraz yüzde farklarını açıklayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim çıktı, 7600X3D microcenter(yani usa) özel satış, 300 dolar.

Gerçekten de Windows 10'da oyunları yönetici olarak açtığımda %10 civarında bir artış gözlemledim. Şimdilik CP 2077 ve Horizon FW için denedim...

• AMC A kullanıcısına yanıt
    Zula mıı 🤣🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence konu açılış süresinde değil de benim PC bazen açılmıyor :) Özellikle prizi komple çektikten bir süre sonra. Kesin RAMler hafızadan siliniyor (bence)

Bu arada MSI'in yeni BIOSları nasıl? yükleyelim mi? 7900x3d var bende.

https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X670E-CARBON-WIFI/support#bios

• Elektrik hattınızda problem olabilirmi? ups kullanmıyorsanız temiz akım almanız açınızdan çok önemli.muhakkak ups temin edinin.

• yeni Agesa çıkmış,

''Update AMD AGESA 1.2.0.1a for fix Sinkclose Vulnerability of AMD processors (SMM Lock Bypass)''

deneyen oldu mu? sadece bu güvenlik açığı için yapılmış bir güncelleme sanırım değil mi?

• 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.