Sanmıyorum bütün stres testlerini geçiyor işlemci ve performansı olması gerekenin üstünde (OC'siz 15500 alıyor CB R23'te). |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (374. sayfa)
-
-
Evet düşük sıcaklıkta olan çekirdekler öncelik olarak en sonda ama yine de bu kadar fark olmaması lazım. -
Merhaba
Asus tuf gaming plus anakart r7 7700 aldim.islemci sogutucusu olarak da Thermalright Peerles Assassin 120 Se aldim.
İslemci sogutucusu ilk slot rame basiyor sanki.ramlari islemciden uzak iki slota taksam performans farki oluyor mu. -
Zaten uzak 2 slota takmanız lazım, 2 ve 4'e.
-
Performansi etkiliyormu.
İslemci nasil hocam.
Tray aldim sogutuculu geldi anlamadm bir sey
-
Bu ikisine mi
-
Evet o ikisine takmaniz (A2-B2) öncelikli olarak önerilen konfigurasyondur.
-
Tesekkurler ustadim
-
quote:
Orijinalden alıntı: F355 ChallengeSanmıyorum bütün stres testlerini geçiyor işlemci ve performansı olması gerekenin üstünde (OC'siz 15500 alıyor CB R23'te).
Alıntıları GösterTüm söylenenleri denedikten sonra hala aynı durum devam ediyorsa bence dert etmeyin fazla.Zaten stres testleride sorunsuz geçiyormuş.İleride önünüz açık zaten.Çok kafayı takarsanız üst versiyon yeni nesille değiştirirsiniz.
-
-
Bende de aynısı var. Cok güvenilir değil gibi bu bilgi. MX5 ilk kullandığınızda birkac derece daha iyi olabilir belki. Ama macunu dısarı akıyorsa bir iki aya veya daha erken sürede ani bir ısı artısı yapıyordur. Oyunlar icin gayet iyi değerler.
-
-
Sizde de aynı şekilde 16 cekirdek görünmesi ilginç. Bende ek olarak HWInfo çekirdeklerle ilgili metrikleri raporlarken CCD1 olarak raporluyor, sanki CCD2 varmış gibi. Sizde de durum böyle mi?
-
ASUS Anakartlar için en güncel driverlar ASUS sitesinde değil, ASUS ROG Forumlarında bulunuyor.
Orada tüm driverlar paylaşılıyor. Anakartın kendi sitesindekilerden daha güncel şekilde.
Bende oradan indiriyorum. Bilginiz olsun.
Mesela:
Mokichu isimli kullanıcı driver konusunda uzman. En güncelleri hep paylaşıyor.
-
amd.com dan en güncel chipsetleri indirebilirsiniz.
-
Siz böyle diyince ben de baktım cidden anakart sitesindeki daha güncel. Bende TUF var. Silip onu yüklerim. -
Evet aynı. Hatta bios kısmında CO kısmı 12 çekirdek varmış gibi gösteriyor. Her çekirdeğe ayrı Curve optimizer yapmaya çalışınca öyle görünüyor. Biosu böyle yapmışlar diye düşündüm ben.
-
Ben de bir kontrol edeyim biosu per core bir ayarlama yapmadım henüz.
-
Arkadaşlar benim sorun çözüldü.
Problem anakarttaymış , başka anakart gelince (ASUS X870P) ramlerde çalıştı , ne işlemcide ne ramlarde sorun yokmuş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X