Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (374. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dark matter

Bazı cpu ların core larında donanımsal sıkıntı yaşanabiliyor.Size denk gelmiş bile olabilir.

Sanmıyorum bütün stres testlerini geçiyor işlemci ve performansı olması gerekenin üstünde (OC'siz 15500 alıyor CB R23'te).

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Evet düşük sıcaklıkta olan çekirdekler öncelik olarak en sonda ama yine de bu kadar fark olmaması lazım.
  • Merhaba
    Asus tuf gaming plus anakart r7 7700 aldim.islemci sogutucusu olarak da Thermalright Peerles Assassin 120 Se aldim.
    İslemci sogutucusu ilk slot rame basiyor sanki.ramlari islemciden uzak iki slota taksam performans farki oluyor mu.
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt

Zaten uzak 2 slota takmanız lazım, 2 ve 4'e.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

Performansi etkiliyormu.

İslemci nasil hocam.

Tray aldim sogutuculu geldi anlamadm bir sey

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

Bu ikisine mi

• murat1981pls kullanıcısına yanıt

Evet o ikisine takmaniz (A2-B2) öncelikli olarak önerilen konfigurasyondur.

Tesekkurler ustadim

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Sanmıyorum bütün stres testlerini geçiyor işlemci ve performansı olması gerekenin üstünde (OC'siz 15500 alıyor CB R23'te).

Alıntıları Göster

Tüm söylenenleri denedikten sonra hala aynı durum devam ediyorsa bence dert etmeyin fazla.Zaten stres testleride sorunsuz geçiyormuş.İleride önünüz açık zaten.Çok kafayı takarsanız üst versiyon yeni nesille değiştirirsiniz.

• Burayı guncellemis olayım. Islemcim 16 cekirdek ama 7900X veya 7950X olmak için gerekli testleri geçememiş 16 fiziksel çekirdeğe sahip bir 7600X çıktı. Redditte birileri yardımcı oldular sagolsunlar. Termal macunu MX4 ile değiştirip sogutucuyu tekrar taktım, bu sefer offset mounting yerine standart mounting kullandım. Artık sıcaklık verilerim birkaç derece daha kötü İlk kurulumum zaten idealmiş. Tekrardan sök tak ugrasamayacagim bu şekilde devam edeceğim, oyun sıcaklıkları 60 dereceyi pek geçmiyor. AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

Bende de aynısı var. Cok güvenilir değil gibi bu bilgi. MX5 ilk kullandığınızda birkac derece daha iyi olabilir belki. Ama macunu dısarı akıyorsa bir iki aya veya daha erken sürede ani bir ısı artısı yapıyordur. Oyunlar icin gayet iyi değerler.

• X670e-a Anakart için asus sitesindeki daha mı güncel bu nasıl olabiliyor hangini en güncel diye yüklemeliyim ?Direkt numaralara bakıp mı yoksa sade amd sitesinden mi indirmeliyim sadece?

Sizde de aynı şekilde 16 cekirdek görünmesi ilginç. Bende ek olarak HWInfo çekirdeklerle ilgili metrikleri raporlarken CCD1 olarak raporluyor, sanki CCD2 varmış gibi. Sizde de durum böyle mi?

• Trakyacus kullanıcısına yanıt

ASUS Anakartlar için en güncel driverlar ASUS sitesinde değil, ASUS ROG Forumlarında bulunuyor.

Orada tüm driverlar paylaşılıyor. Anakartın kendi sitesindekilerden daha güncel şekilde.

Bende oradan indiriyorum. Bilginiz olsun.

Mesela:

https://rog-forum.asus.com/t5/downloads-for-motherboards/drivers-intel-ethernet-wifi-bluetooth/m-p/878985

Mokichu isimli kullanıcı driver konusunda uzman. En güncelleri hep paylaşıyor.

• amd.com dan en güncel chipsetleri indirebilirsiniz.

• Trakyacus kullanıcısına yanıt
    Siz böyle diyince ben de baktım cidden anakart sitesindeki daha güncel. Bende TUF var. Silip onu yüklerim.

Evet aynı. Hatta bios kısmında CO kısmı 12 çekirdek varmış gibi gösteriyor. Her çekirdeğe ayrı Curve optimizer yapmaya çalışınca öyle görünüyor. Biosu böyle yapmışlar diye düşündüm ben.

Ben de bir kontrol edeyim biosu per core bir ayarlama yapmadım henüz.

• Arkadaşlar benim sorun çözüldü.

Problem anakarttaymış , başka anakart gelince (ASUS X870P) ramlerde çalıştı , ne işlemcide ne ramlarde sorun yokmuş

• 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.