Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.536
Cevap
123
Favori
297.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2K da ekran kartı limiti oldugu icin cogu oyunda fark görulmez. Ama özellikle coklu oyunculu oyunlarda islemci farkı ortaya cıkar. Tek oyunculu oyunlarda fark baya azdır. Oyun sorunluysa (ör:stalker 2) islemci daha fazla önem kazanmaya baslar. islemci performansı icin 2k testlere bakmak mantıklı değil. Cunku yapılan testler ya yerlesik testler oluyor ya da genelde oyunun baslangıcından oluyor. Bu da islemciye yuklenilmeyen yerlerde oldugu icin 2kda 2 islemci de aynı gibi görunuyor. Ama oyunun ilerleyen yerlerinde veya bazı bölgelerinde oyun islemciye yuklenmeye baslıyor. o zaman anlıyorsun islemciden dolayı fps nin limitlendiğini. Bu yuzden 1080p de ve oynamayı dusunduğumuz oyuna göre islemci secmek en iyisi.

İslemci fiyatları hem cok sacma aralıklarda. 7600 6800tl ve 7800x3d 19bin tl gibi. Hem de bu fiyat farkına ragmen performans farkı ort. yuzde 30 falan.

• nikflatron N kullanıcısına yanıt

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim. AMD DDR5 RAM OVERCLOCK konuma bu yazınızı almak isterim. Veya sizde yorum yapabilirsiniz. O konuda bununla ilgili bir arsiv olsun istedim ama cok aktif olmadı. Ama en azından bu yorumlar bir nebze fayda saglayabilir.

Ben baya OC yaptıgım icin gdm ayarı fayda saglamıyor. Ama sadece expo acıkken 75ms den 63 ms'e dusurdu bu ayar. Eminim orada oyunlarda fayda saglayacaktır.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Selam, konudan haberim yoktu. Yazıyı almak istiyorsanız alabilirsiniz. Oyun performansı ile ilgileniyorsanız bu aralar yabancı forumlarda biostaki "Bank Swap" ayarı gündemde. Disabled yapıldığında oyun performansının yükseldiğini söylüyorlar. Ancak Disbaled yaptığınızda Aida değerleri baya bir düşük çıkıyor. Ancak oyunlarda özellikle %1 fps lerin çok yükseldiği konuşuluyor. Bir deneyin derim. Oyun performansı değil de aida da yüksek değer görmek isteyenler ise bu ayarı Swap Apu olarak değiştirirlerse aida değerleri yükseliyor.

• nikflatron N kullanıcısına yanıt

Tesekkurler. Aida puanları ile ilgilenmiyorum. Söylediğiniz ayarı deneyeceğim.

• hasskabal kullanıcısına yanıt

Bu arada A die kullandığın için tRFC'yi 384'e kadar çekebilirsin ne voltaj ne de başka bir şey istiyor tRFC. Ayrıca GDM kapatmak büyük nimet olur, GDM On olunca zamanlamaları çok stretchliyor otomatik olarak, 1cycle yerine 1.5 cycle gibi düşünebilirsin performansı(AIDA asla güvenilir bir test değil). Test sonuçlarını Pyprime ya da Clam ile yapmanı tavsiye ederim.

• MrChame kullanıcısına yanıt

6400 C26 bile mümkün. Piyasadaki çoğu DDR5 RAM Hynix A die zaten.

https://hwbot.org/submission/5749239_

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

• TUF B650 PLUS WIFI yeni chipset sürümü gelmiş. AMD sitesi ise 2024 yılında kalmış.

Ayrıca beta BIOS çıkmış ama denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 17 Ocak 2025; 20:32:16 >

• deadfelloww D kullanıcısına yanıt

Bende Piyasada 6400mhz CL30 arıyorum birde yeni tanıtıyorlar 6000mhz CL26 diye piyasaya sürecekler Ozaman Hiç bir espirisi kalmıyor sanırsam

Tabi Birde Millet uğraşmasın diye Böyle standart hale getiriyorlar malum herkes böyle voltajlarla uğraşmaz takar kullanır :)

• MrChame kullanıcısına yanıt

6400 CL30 RAM alman bile gerekmiyor 6400 C26 yapmak için. Piyasadaki 5600-5800 MHz RAM'de bile Hynix çip dolu. Onları alıp manuel olarak düzeltip yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrullex

TUF B650 PLUS WIFI yeni chipset sürümü gelmiş. AMD sitesi ise 2024 yılında kalmış.

Ayrıca beta BIOS çıkmış ama denemedim.

Deneyen varsa paylaşabilir değişen nedir ne değildir diye

• deadfelloww D kullanıcısına yanıt

Mümkündür tabi ama kac voltajla. VDDQ icin bile 1.6v verilmis. VDD voltaj kactı. Yüzde 2 fark icin RAM bozmaya gerek yok. 6200 cl28 en güzel nokta suanda. 6400 CL30 hem fazla performans getirmiyordu hem de daha fazla voltaj istiyordu.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Anakart ureticilerinin vediği acıklamaları sevmiyorum. Performans gelisti diyor. Hangi islemci? Hepsi mi? Hangi uygulamada gelisti belli değil. MSI'da durum neymis bakayım. Uzun süredir hic gelisme yok. Sıkıntıda yok tabi.

Evet hocam ben de merak ettim belki deneyen vardır diye. Tahminimce 9000x3d seri işlemcilerde artış görülür. 9950x3d çıkıyor ya bi de. Bizim 7800x3d artış görür mü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 17 Ocak 2025; 20:48:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bizim islemcilerin pabucu coktan dama atıldı. Performans iyi değil mi? İslemci limitli calısan oyun mu var sizde?

Performans hiç olmadığı kadar iyi. Süper çalışıyor hocam. Win 10 22H2 ile kafam rahat. 11 24H2 pek iyi değildi bende.

Aynen öyle. bende hiç bu kadar uzun süre stabil olarak kullanamamıstım pc yi. Temiz bir windows 10 şuanda en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DDR5 Hynix RAM IC'leri çok dayanıklı bu arada. Yaklaşık 2 senedir 1.73VDD kullandığım RAM var ve hiçbir degredasyon yok. EXPO/XMP ve tüm zamanlamaları oynamak arasında dünya kadar fark var. CL dediğin gibi çok önemli değil ama gene de etkisi var.

• Sürekli falanca sorun yaşadığını yazanlar şu dandik Windows 11'i kullanmayı bırakıp Aslan gibi W10 x64 home single language Perf edition kullanmaya başlasa, sorunun aslında donanımsal değil W11 denen boş beleş sorun yumağı işletim sisteminde olduğunu anlayacak..

Bios'u sıfırlayın, sonra biosu güncelleyin, W10 format atın, güncel W10 sürücüleri yükleyin göreceksiniz hiç bir şey yapmasanız bile oyunlardan aldığınız fps'ler yükselecek, o saçma sapan droplar azalacak, PC'nin hızlandığını göreceksiniz.. Şu W11 denen saçmalıktan PClerinizi kurtarın.. W12 çıktığında zaten çoğumuz W12'e geçeriz ama W11 olmadı, olamadı, olmayacak...

2-3 senedir W10 x64 home single language Perf edition kullanıyorum, gerçekten Pc kendine geldi, saçma sapan sorunlarda bitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Ocak 2025; 18:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x870 anakatım var. lian-li'nin lconnect 3 yazılımını kurduğumda reboot sonrası sistem açılmıyordu. farklı üreticilerde de bu sıkıntı var. reddit forumlarında da çok kişi bu sorunu yazmış.

buradan bir arkadaş yazmıştı hw monitor yükledikten sonra aynı sıkıntıyı yaşamış. şaka gibi bir durum. on kez reboot ettim diyelim dört yada beş kez bu sıkıntıyla karşılaştım. tek tek yazılımları kaldırıp denemekle uğraştım

sonunda ise lconnect v1.7.4 versiyonunu kurdum ve hiç bir sorun yaşamadım. umarım bu sorunu bios vb. yazılımla hallederler.

• Sedat. kullanıcısına yanıt

Büyük Youtuber'ların 24h2 gazından dolayı oldu bu. Halbuki Windows 10'da da aynı şeyi yapabilirsin. Burada testi var:

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0FR33THYyoutube
    Benchmark Files https://github.com/fr33thyfr33thy/W10-W11-Admin-Benchmarks Socials https://linktr.ee/FR33THY Windows Keys Code: FR33THY https://www.bnh-software.com/?coupon_code=fr33thy PC Service https://fr33thytweaks.as.me/schedule.php
    https://www.youtube.com/watch?v=NRypSmkBqOg&feature=youtu.be

İsteyen istediğini kullansın ama aynı ayarları yaptığınızda W10 ile W11 arasında büyük bir fark yok. Videoda gözüktüğü gibi bir oyunda Windows 10 iyi, diğer oyunda Windows 11. Fark dediğim fark da 3 - 5 fps.

• 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.