Tek takınca çalışıyor mu. Bütün slotları deneyebilir misiniz. Başka ramle denediğinizi söylediniz. O hangi ram. 870 serisi ile ram uyumu daha da arttırıldı. Listedeki düşük hızdaki ram in hiç çalışmaması kötü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (373. sayfa)
-
-
PVV532G640C32K bu ram uyumluluk listesinde var. 3923 tl görünüyor burada. Veya daha uyguna bulursanız alabilirsiniz.
idefixPatriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Gaming Ram (Bellek) (PVV532G640C32K) - idefixhttps://www.idefix.com/patriot-viper-venom-32gb-2x16gb-ddr5-6400mhz-cl32-gaming-ram-bellek-pvv532g640c32k-p-5437796?utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
tek ram ile bütün slotları dendim olmadı, acaba işlemcide veya ankartta mı bişi var, ama kod 22 ve sarı ışık ram ile alakalı diyor, çözemedim diğer denediğim ram de listede 7000 serisinde var
-
Gayet iyi sıcaklıklar hiçbir sorun yok, oyunlarda kaç derece?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim pc'de ram'in 2'si de çalışıyordu. Sonra biri çalışmamaya başladı. Açıp baktım pinin biri kırılmış biri hafif yamulmuş. Baya uğraştırdı beni. En sonunda düzelttim. Denedim ikisi birden çalıştı. Bir süre kullandım. Sonra yine çalışmamaya başladı. Tekrar açtım. Farketmesiyle baya zor meğer bir kırık daha varmış. O yüzden tek slot kullanıyorum simdilik. 2 ramde pc açılıyor ram ışığı yanıyordu. Ama sorun pinlerde. Ram de hiçbir sorun yok.
Açıkçası hayret ediyorum. Pinler nasıl kırıldı diye. Her zaman titiz bir şekilde takarım. İki tane tahminim var. Biri kargoda zarar gördü. Kule sogutucum çok büyük olmadığı için sökme gereği duymadım hiç kargoya verirken. Sallanmadan dolayı zarar gördü.
İkincisi tahminim. 9800x3d işlemciler yanmıştı. Bir kullanıcı, "işlemci sokete tam oturmadığı ve mikro kayma olduğu için soket ve işlemcim yandı" diye açıklamıştı. Bende de böyle bir şey olmuş olabilir mi diye düşündüm. Zaten 20 derece filan bir açıyla duruyor pinler. Bir kayma varsa soketi kapatırken pinlerin kırılmasına neden oluyor olabilir.
Forumdan bir arkadaşta pini kırmış. Onda da benzer sorun vardı. Tamir ettirdi. soketi değistirdiler. Şimdi sıkıntısız çalışıyor.
Açıp iyice kontrol edin. eğer bir sorun yoksa iki ram de başka pc de çalışıyorsa sorun demekki ramlerde değil işlemci veya anakartta. Denerken harici donanımlarınızı söküp deneyin diğer donanımlarda da sıkıntı olup olmadığını kontrol edin. Bazen takılan eski bir hoparlör gibi şeylerde çalışmayı engelleyebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 3 Aralık 2024; 9:9:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba.
Kasa ve sogutucu hari benzer donanımlar kullanıyoruz.
Önde 2 tane Arctic P14 üstte ve arkada birer tane XPG invader kasanın egzoz fanları var.
Hava dısarıda 4 derece oda 15-20 derece arasıdır.
Ryzen 5 7600X -20 CO var.
MSI MAG B650 Tomahawk anakart
Sogutucu Noctua NH-U12S SE-AM4
1-Sonuclar asagıda. bence normal. Hangi macunu kullandığınız sogutucuyu nasıl konumlardırdığınız önemli. sıvı sogutucu icin en iyi yatay konumda durması. Fanların konumunda ise havayı dısarıdan alması daha mantıklı. Eğer öne takmak zorundaysanız pompanın asagıda veya yukarıda olmasıda sıcaklık farkettirebiliyor. Macunu önerilen miktarda ve düzgün sekilde sürmekte önemli. Fazla sürerseniz sıcaklık artabiliyor.
2-Benim islemcide de aynı durum var tamamen normal. Afterburner cekirdek sıcaklıklarını ölcmüyor olabilir. Ona takılmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 3 Aralık 2024; 9:6:53 >
-
Alan Wake 2'de 50 derecelerde takılıyor ama oyun pek CPU kullanmıyor zaten. Akşam MS Flight Simulator 2024 deneyeceğim o işlemciyi ağlatıyor orada daha net bilgi verebilirim.
Merhaba,
Soğutucu 200W işlemcileri soğutan bir ürün, 105W çeken bir islemcide Cinebench R23 gibi çok da ağır olmayan bir yükte 82 derece görmesi biraz fazla geldi açıkçası. Kasanın üstüne monte ettiğim ve dolayısıyla kasanın içindeki ılık havayı aldığı için bir 3-4 derece kaybım oluyordur (4070 Super var cok isinmiyor). Onun dışında macun MX5 kullandım ve yeteri kadar sürdüm.
Sizde benzer durum olması biraz içimi rahatlattı. En sıcak ve en soğuk cekirdek arasında 16 derece biraz fazla geldi açıkçası. Bugün her çekirdeği tek tek yüke sokarak bakacağım bir de durum nasıl. Cevabınız için sagolun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim sogutucuda 125w lık falandır heralde ama anında 90 derecelere fırlıyor. Sıvı sogutucu icin dogru konum sizinki mi bilemedim. bana temiz hava alması daha mantıklı geldi. MX5 in problemli oldugunu duymustum. Htırladığım kadarıyla hızlı bir sekilde Pump-Out yapıyormus. Macun işlemci ve soğutucu blok arasından dışarı taşıyormus. mx6'yı begeniyorlar. Uzun yıllardır mx4 kullanıyorum acıkcası daha iyi macunlara ihtiyacımız var. Oyunlar 70 derecelerde olduğu icin takılmıyorum. zaten bu islemciler icin önemsiz bir sıcaklık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 3 Aralık 2024; 14:40:45 > -
thermal grizzy hydronaut var. onu sürüp bakacağım. ben de iyi ısınıyor işlemci.
-
Core lar arası o kadar devasa fark olmaması lazım.
-
MX5'in rengini kıvamını falan da pek sevmedim. Elimde MX4 var onunla değiştirebilirim aslında.
Neden olabilir bir fikriniz var mıdır?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence degıstirin hem pinlere bakarsınız hemde pumpout yapmıs mı bakarsınız.
-
Tavsiyem öncelikle son stabil biosa geçin.Sonrasında cpu-ram vb komple söküp kontrollü bir şekilde tekrar takmanız.Soğutucunun sıkma vidalarını çarpraz dengeli yavaş yavaş sıkarak oturmasını sağlayın.Macunu çarpraz sürüp düzgün bir şekilde yayın.
-
OCCT ile de denedim, 130W stabil yük altında yine 2 tane çekirdek 70 derecelerde takılırken diğerleri 90 dereceleri gördü. İlginç hep aynı çekirdekler daha düşük güç tüketimiyle daha az ısınıyorlar. Bios'um güncel. Hafta sonu soğutucuyu tekrar kuracağım termal macunu da MX-4 ile değiştireceğim. @Abdülkerim Satuk Buğra @Dark matter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 3 Aralık 2024; 21:19:37 >
-
Bu çekirdeklere verimli çekirdek gibi birşey diyorlardı galiba. bunlar daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Bazı görevleri buna atıyorlarmış. Hic denemedim açıkçası ne kadar fayda ediyor bilmiyorum.
Bazı cpu ların core larında donanımsal sıkıntı yaşanabiliyor.Size denk gelmiş bile olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X