O zaman tamam hocam,zaten önemli olan chip üreten firma,Hynix A-die ise zaten gayet iyi sonuçlar alırsınız. |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (14. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Benim ram testi hep 3. döngüde bitti diyor sebebi nedir ? yönetici olarak açıyorum
-
Configi, tex editör ile açıp cycle sayısı var onu 25 yapın
-
cfg dosyasini notepad vs ile acarsaniz cycle sayisi 3 olarak ayarli. Onu istediginiz sayiya ayarlayip kaydederseniz sonrasinda o kadar dongu devam eder.
-
Tamam teşekkürler onu kendinden ayarlı sanıyordum.
-
Dün bende biraz benim ramleri kurcaladım,zaten sistem stabildi gecikmeleri daha da düşüreyim dedim.
6400Mhz Cl32 | 1.4volt | Maksimum 54 derece ramler.
Memtest5 Extreme1@anta777 Full stabil (Bellekler için en zorlayıcı testtir)
M-Die olduğu için tRAS,tRC ve tRFC de çok düşemiyoruz.
Aynı voltaj ile A-Die da bu değerler tRAS:37 tRC:74 ve tRFC:400'e kadar düşebiliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 7 Mart 2024; 13:49:41 >
-
Aida64 ' de bi fark yaratıyor mu hocam yoksa aynımı sayılır
-
Yok hocam sadece 0.3 ms lik bir gecikme oldu ama zaten önceki ram zamanlamalarını da sınırda kullanıyordum.
Ana gecikmeleri düşürsem biraz daha fark eder ama onada voltaj arttırmam lazım,daha geniş bir zamanda voltaj arttırarak tekrardan bir düzenlemeye girerim fakat şimdilik memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 7 Mart 2024; 15:3:50 > -
Muhtemelen ana gecikmeler düşünce hem IMC sınırları hem voltaj sınırılarını baya zorlar gibi
-
Merhaba, aynı testleri bende yaptım hepsinden geçti (anta777ext, memtest86 vs...) fakat occt data setini large seçip test yaptığımda hata buluyor. Bellekler a-die 6200 mhz (28-35-35-45). Occt large test deneyen oldu mu?
-
İşlemci curve curve ayarında All Core değerini -kaç girdiysen o değeri 5 birim daha düşür, ya da Per Core yapıp tek tek stabilite sağlaman gerekir. Occt işlemci stress testi, frekans-voltaj dengesinden ötürü hata verebilir.
Ram ile alakalı bir durum yok, dediğin gibi testleri başarılı geçtiyse ram stabil demek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam, işlemci diğer tüm testlerde stabil görünüyor. Occt small data testi tamamlıyor 1 saat. Ayrıca test seçiminde small testinin işlemci stabilitesini test ettiğini large setinde ise bellek kontrolcüsü, bellek ve işlemciyi test ettiği yazıyor.
-
Hocam ilk mesajda arkadaşın dediği Occt testini yapın, bellekleri en iyi testmem5 test ediyor.
Yani bellekler Testmem5 testinden geçiyorsa sıkıntı olmaz. Yine de en iyisini Konu sahibi arkadaş bilir, zannedersem Occt'nin bellek testi ile testmem5'in testi aynı olmaz düşüncesindeyim.
Evet hocam, bu large testi exteme modunda yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa iyi olur
-
Hocam daha önce yazmıştım ama arada kaynadı gitti. Event Viewer'dan WHEA warning/uyarıları aratın. Hangi çekirdek için hata aldığı yazar, o rakamı 2'ye bölüp aşağı yuvarlayın. BIOS'tan per core yaptığınızda hangi çekirdek ise onu sıfıra doğru 5 puan azaltın. Eğer OCCT ile WHEA alamadıysanız Prime95 ve HWInfo64 aynı anda çalışşın, HWInfo WHEA hatası olduğunda WHEA sayacını arttırır, o an testi durdurup Event Viewer'dan çekirdek bilgisini alırsınız.
-
Aynen öyle hocam ve voltajı çok yükseltirsem de üzerine 8-10cm lik bir fan desteği lazım olabilir.
-
redditte b-die timing buldum aynen uyguladim testleri de gecti stabil gorunuyor arkadaslar.
nedense voltaj ve direnc degerlerini gostermiyor zentimings anlamadim.
-
Evet hocam, dediğiniz gibi core 2'yi -30 değerine çektim. Diğer çekirdekler -35 değerinde Occt large testi tamamladı.
Oo güzel hocam elinize sağlık,voltaj kaç vermiştiniz ?
Program bazen sapıtabiliyor,kapatıp tekrar açınca düzelmesi lazım.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X