Arkadaşlar merhaba, Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yaklaşık 15 yıldır bir bilgisayar toplamadım ve bu teknoloji fazlasıyla ilerledi. Oğlum için toplayacağım sistem: Alienware 34" AW3423DWF 165Hz 0.1 ms HDMI DP HDR 400 FreeSync Premium Pro 1800R Curved QD OLED WQHD Gaming Monitör Amd Ryzen 9 7900X AM5Pin 170W Fansız (Box) 1 MSI RX6800 16GB Gaming Z Trio V1 GDDR6 256Bit 1 Asus Tuf Gaming B650-Plus Wifi AM5 Ryzen DDR5 1 Kingston Fury 32GB Kit 5600 DDR5 KF556C36BBEAK2-32 1 Cooler Master ML240L RGB Led Fanlı İşlemci Sıvı So 1 Dark 1050W 80+ Gold (Maxima V30) ARGB Type-C 1
sormak istediğim ise Dark 1050W kasa tam takım fanlı ve fan kontrol üniteli bir kasa. Böyle bir kasa aldığımızda Cooler Master ML240L soğutucuya ihtiyaç var mı? O soğutucuyu alırsam kasanın öndeki fanlarını sökmem lazım sanırım. Ayrıca soğutucunun ayrıca bir kontrol ünitesi olduğundan karışıklık olmayacak mı? önerileriniz nedir acaba? Sadece işlemcinin üzerine gelecek bir soğutucu veya fan yeterli olmaz mı? yardımınızı rica ederim. |
Amd Ryzen 9 7900X, MSI RX6800 16GB Gaming Z Trio V1 yardım ricası.
-
-
7900X mi. Ne yapıyorsunuz .Büyük israf ve yanlış. Çift CCD yapısı ile ,oyunda, en fazla Ryzen 7700 performansını verir. Muazzam ısınır ve muazzam elektrik yer.
Fiatı da, işin en can yakan noktalarından biri.14000 tl.
Derhal Ryzen 7700 e, dönünüz.9500 TL.Elektiği koklar. Isınmaz Stok soğutucusu ile kullanacaksınız Sıvı soğutma şu bu masrafı yok. Çok pahalı anakrt istemez.Çünkü ankartları zorlamaz.1000 tl daha ucuza ,bu anakrt fazla bile gelir.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-p-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66148538.html
Hatta wifi siz olabilecekse bu anakrt bile yeterlidir.
Aldığınız e.kartı bu işlemci için az bile kalacaktır. Yani artan bütçe ile e. kartını yükseltin isterseniz. Kasa içinde basit bi kasa işiniz görecektir. Sadece e.kartının boyuna dikkat ediniz.
O monitörde aşırı pahalı.
-
-
cevaplar için teşekkür ederim. çok naziksiniz. bu işlemciyi seçmemizin nedeni oyun performansı ve diğer işler için ürettiği performans. yani sadece oyun değil diğer render vs işler içinde başarı bir işlemci olması. o anlamda düşündüğünüzde yine sorun çıkar mı?
ben toptan fiyatlarını aldığımdan piyasaya göre biraz ucuz alıyorum tedarikçiden...
-
Kesinlikle 7900x alın 13.900tl civarına satılıyor soğutma bu ürün güzel.
www.hepsiburada.comBe Quiet! Pure Loop 2 Fx 360MM Argb Intel/amd Işlemci Sıvı Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/be-quiet-pure-loop-2-fx-360mm-argb-intel-amd-islemci-sivi-sogutucu-bw015-p-HBCV00004LGUCL?magaza=Harc%C4%B1alem -
Am5 lerin x serileri intelle s.dik yarıştırmak için. Soğumuyor bu cpu lar. Deliding ve custom soğutma dışında zor. Bende 9 7900 var Stok cooler ile paşa paşa gidiyor,
7900 ile 7900x arasında gazoz kapağı farkı var. Lakin 7900 ile 7950x arasında hemen hemen bir 2700x kadar fark var. Ama aradaki fiyat farkı soğutucu ile birlikte iki katı.
7900x resme parayı çöpe atmak demek, 7950x çok spesifik bir neden olmadan fiyatını karşılamıyor.
Render için artık GPU kullanılıyor. Parayı GPU yatır. 4090 mesela. 16 GM ram altında GPU alma. Yeni oyunlar acayip abanıyor GPU ramına. Render içinde GPU ram en büyük kısıtlayıcı.
-
yanıt için teşekkür ederim. o zaman bu işlemciden vazgeçiyorum. değerli bilgiler için teşekkürler.
-
Render bile olsa, o zaman, düz ryzen 7900 alın,geçin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X