Şimdi Ara

AMD Ryzen 9000 işlemciler duyuruldu: İşte çıkış tarihi, fiyat ve performansları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Estağfurullah hocam. AMD Ryzen 9000 işlemciler duyuruldu: İşte çıkış tarihi, fiyat ve performansları 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 3 Haziran 2024; 20:56:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

cok onemli bir nokta 5800x3d den gececegimiz islemci belli oldu

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Sen benim hiçbir şeyim olamazın zaten lkahfkjalhdşkaljakljdkaşsd

Sen mi tarafsızsın? 😂😂😂 İyi espri. Hayatta anlamadığım en büyük şey boşuna fanboyluk yapan insanlar. Size para veriyorsa neyse de bedavaya böyle davranıyorsan büyük sıkıntı...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7600X 105W TDP değerine sahip 65W değil. 9600X 65W TDP ile geliyorsa iyi sonradan 65W 9600 çıkmaz.

Hocam 2'ci yazımda bir kaç soru sordum, bilgilendirme yapıldı mı?, uyarılarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 4 Haziran 2024; 14:42:54 >
  • henuz cop yazan cikmadi mi.. hayret..

• Adam yazmış amd cileri üzeriz diye altına da yazmış inşaat mühendisiyim diye. keşke biraz da matematatik öğrenseydin. 7950x benchmark olarak intel 13900k daha yüksek performans veriyor. amd mevcut sockete 2027 ye kadar destek veriyor. yani hiç bir donanım değiştirmeden 2027 de 7950x e karşılık gelen işlemciyi alıp mevcut sistemime taktığımda 2027 nin neredeyse top sistemine sahip olacağım. Burada intel almak için insanın gerçekten aptal olması lazım. İnteli savunması içinde aynı.

Selamlar,
    Bayagidir yazilarini takip ederim ancak bir konuda dikkatini cekme ihtiyaci hissettim.

`Mavisine hasta olduğumuz biricik intelimiz çekirdek sayılarında, tek çekirdek gücünde, çok çekirdek gücünde, farklı çekirdek türlerine sahip olmada, boşta ve düşük yüzdeli çalışılmada rakibine göre inanılmaz enerji tasarrufu vermesinde`

Bu kisma vurgu yapmak istiyorum hazir denk getirmisken yanlis bilgilendirmenin onune geceyim istedim.

Uzun bir sure once Intel'in yeni islemcilerini deneyecegimden bahsetmistim ve denemis bulunuyorum yaklasik 1 ay boyunca kullandim.
    Bir tarafta AMD 7950x Asus Rog Extreme x670E
    Diger tarafta Intel I9 14900k ASUS Rog Maximus Z790
    her ikisinde de 2x32 GB ramler bulunmakta.

Evet dedigin gibi enerju tuketimi Intel tarafinda bir anligina cok asiri dusebiliyor. Ama bu bir anligina yani 1-2 ms'lik bir olay. Daha sonra yine normal seviyelerine cikiyor. Hani bazi cumleleri kurarken dikkatli olalim burada bilgisi olan arkadaslarimizda var olmayan arkadaslarda var. Simdi senin abartarak soylediklerini baz alarak hareket edenler hayal kirikligina ugrayacaktir. Sozlerinden anlasilan islemci hic bir islem yapmazken surek 4W kullaniyor sanacaktir ama boyle bir olay yok bu dedigim gibi 1-2 ms suruyor. Youtube'daki videolarda da ayni sey soz konusu, videolari dikkatli izlediginde 5 snlik refreshle sistemi yapilandiriyorlar. Sanki 5 saniye boyunca sistem o guc tuketiminde calisiyor.

Farkli cekirdek yapilandirmasi konusu intelin isine gelmektedir. Bu kararindan yakin zamanda donecektir. Cunku oyunlar artik ciddi anlamda coklu cekirdek kullanima gecmeye basladi ve yakinda 8 cekirdek kullanimindan daha fazla cekirdek kullanima gececekler (Oyun motorlarinin gelistirildigi platformlara goz atmani tavsiye ederim).
    Bu durumda 8 performans cekirdegi yetersiz kalacak. Boyle bir durumda intelde eski yapilandirmasina gerek duyacaktir. Bu seferde tekli cekirdek performansi asiri dusecektir (ne demek istedigimi anladigini varsayiyorum).
    Yeni AMD serisine gecmeyi dusunmuyorum tahmin ettigim olcude bir performans artisi yok. Ama yeni bir AMD islemcisi alacak olsaydim tabiki 9000 serisine goz dikerdim.

Oyun sistemi toplayacak arkadaslara tavsiyem oncelikle hangi oyunlari oynayacaklar bu oyun hakkinda iyi arastirma yapmalarini tavsiye ederim. Cunku oyun firmalari genel olarak donanim ureticileri ile anlasmalar yaparak oyun gereksinimlerini belirlemektedir. AMD icin performans ayari yapilan oyunlarda Intel ve Nvidia almanin yada tam tersi durumunda bir sistem toplamanin faydasi yok.
    Nvidia haricinde diger donanim ureticilerinin yeni nesil donanimlarinda cok buyuk degisiklikler yok. 13. nesil Intel veya AMD 7000 serisi islemcisi olan kullanicilarin AMD'nin bu islemcisine gecmesi icin elle tutulur bir sebep yok. Ayni sekilde Intel'in yapay zekali yeni islemci serisi icinde ayni dusuncedeyim ancak yine de bekleyip gormekte fayda var.

• daha patlamadi mi bu firma hala islemci mi uretiyor bunlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şuan intel sistem kullanıyorum ama bu yeni tanıtılan işlmeciler çok ilgimi çekiyor bir yere fanatik olmaya gerek yok kim daha uyguna daha iyi sunuyorsa ister amd olsun ister intel olsun ona geçeriz

Pc hocası ve recep baltaş'ın kanalları sizce nasıl?, pc hocası kanal'ında sistemi eleman la birlikte kamera'ya alıyorlar,

G.Skill Ripjaws S5 32 GB 5600 MHz DDR5 cl28 yazıyor!, bu frekansı bios'tan düşürüp cl değerinin düşmesi sağlayıp oyundaki fps durumuna bakabilirmiyiz?, baya zaman önce f4300 ddr3 2x4gb ram ile far cry 3 oyunundan ram frekansı düşürüp denedim!, fps aynı kaldı!.

bir de amd ile nvidia yönetici'leri uzak'tan akraba imişler, danışıklı dövüş yapıyor diyenler var ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 18 Haziran 2024; 18:42:52 >

Yazilarin icin tesekkur ederim. Sunu belirteyim oncelikle AMD'ci degilim :) isime ne geliyorsa onu kullaniyorum. Laptop'da Intel kullaniyorum Desktop'ta AMD.

Seninde bildigin gibi her islemcinin kullanim amaclari cesitlidir. 6 yil once Xeon islemci kullaniyordum ofiste (istemeden).

Lafin kisasi islemci secimi oncesi iyi bir arastirma ve hatta test ederk alma imkani varsa deneyerek alma taraftariyim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.