ilginç sorun cold boot gibi değil çünkü onda yüksek mhz de açamayınca bir 2 kez kapanıp açılıp ram mhz yi düşürür açardı tavsiyem docp u kapatıp dene bakalım ne olacak |
AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (376. sayfa)
-
-
Coldboot gibi ama tam olarak öyle bir sorun değil bu. BIOS güncellemesinden sonra anakart bu döngüye giriyor. Sebebi ise donanımsalmış
rog.asus.comAsus dark hero startup issue ?https://rog.asus.com/forum/showthread.php?125064-Asus-dark-hero-startup-issueAsus forumlarında 50 sayfa bu konuda sorun yaşayan var. Özellikle son çıkan BIOS'lardan sonra bu sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Bir sebepten ötürü BIOS güncellemesinden sonra bazen bilgisayarı kapattıktan sonra başlatmak istediğinde anakart tepki vermiyor. Ve açılmıyor. PSU güç anahtarını açıp kapatınca ya da fişi çekip tekrar takınca o zaman başlatabiliyorsun.
BIOS yüklemesinden sonra sorunun donanımsal bir probleme dönüştüğü söyleniyor. Asus sorunu kabul etmiş. Asus Forumunda bir moderatör ile konuşuyorum. Benden ürün bilgilerini istedi. Dönüş yapacak. Bakalım ne diyecekler. Çünkü pek çok kişi RMA ile anakart değişim talebinde bulunmuş ve değiştirmişler anakartları.
-
Ya ne komik işler bunlar bios yükleyince donanımsal sorunu da ilk kez duydum sorun donanımsalsa tüm bioslarda yapmalı yada hep yapmalı neyse
-
Selam konu sahibi.
Konuda "bir zamanlar acaba beni de yazdılar mı bu kulübe üyemiydim" diye soru cümlesiyle düşünerek kullandığım işlemcime indim ve ne göreyim 4. Sırada kendimi gördümm öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmeliyim
2019 ekiminden beri ryzen 3600 ümle birlikteyim. Keşke param olsa da yeni zen3 dü demi mimarinin adı? Yani ryzen 5000 e geçsem bu sefer 8/16 lık bir kombin istiyorum ve ryzen 5000 çıktığında ilk 5800x çıkmıştı sonra senelerdir donanımları takip etmeyen ben bi bakıyorum ki 65w tdpli 5700x çıkmış. Gözüme 5700x i kestirdim
Bilgisayarımı dizdiğimden bu yana kurdan dolayı fiyatlar ne alemde bilmiyorum benim bilgisayarı dizdiğim dönemde amazon amerikadan bazı parçalar daha uyguna gelebiliyordu şimdi oda gitmiş sanırım.
Bir kaç sorum var:
1-) 5700x çıktığında kaç tl idi şimdi kaç tl güncel kurla. Kazıklanmamak adına ne kadar vermeliyim en fazla?
2-) b550 anakartlar için soruyorum; ryzen 3000 serisi çıktığında b450 ler vardı sonra x570 ler çıktı. X570 lerde direk tak çalıştır yapabiliyorduk ama b450 ler öyle değildi önce bios güncelleyip sonra 3000 takabiliyorduk. Şimdi b550ler direk ryzen 5000 ile tak çalıştır oluyor mu?
3-) ryzen 3000 de voltaj çok konuşulan bi konuydu. 1.32v en optimum vs deniyordu forumda baya konuşuldu. Ryzen 5000 de durumlar nasıl? 1.25 gibi voltajlarla ya da sizin yaptığınız voltajlarla işlemcileriniz ne kadar overclocklu kullanıyorsunuz
4-) ryzen 5600x ile 5700x arasındaki fiyat farkına değer mi
Teşekkür ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de konunun ilk zamanlarında 3700X ve X570 Taichi ile kulübe girdim. Listeye bak beni de hemen en üst sıralarda görebilirsin. :)
Şimdi sorularına gelirsek öncelikle bende 3700X'ten 5700X'e geçmiş bir kullanıcı olarak performans artışının muazzam olduğunu söylemeliyim. 5800X'e göre çok daha alınası bir işlemci. Çok az fiyat farkına neredeyse aynı performansı alıyorsunuz. Hatta PBO ile biraz gıdıklayarak 5800X performansının ötesine geçebiliyorsunuz. Üstelik 5800X'ten çok daha düşük güç tüketimi ve ısınma ile.
Sorularınıza gelirsek.
1-)5700X'i ben geçen ay 5100 tl'ye aldım. Şu anda fiyatlar 5500 ile 6000-6200 tl arası. Ama bu kur artışından ziyade piyasada az ürün bulunmasıyla alakalı. Kampanya vs döneminde rahat rahat 5500tl'ye alınır.
2-)B550 anakartlar sanıyorum ryzen 5000 serisini direk destekliyordu. Ancak 5600, 5700X ve 5700X3d sonradan çıktıkları için X570 de dahil bütün anakartlara AGESA 1.2.0.7 firmware içeren BIOS sürümünü yüklemek gerekiyor. (İlla 1.2.0.7 olması şart değil. Bazı anakart firmaları 1.2.0.7 olmadan direk bu işlemcilere destek veren BIOS çıkarttılar. Örneğin ASROCK. :) )
3-)Voltaj bu işlemcilerde de önemli bir konu. Ryzen serileri çok fazla voltaj sevmiyor. O sebeple all core O.C yerine PBO öneririm. Curve optimiser ile bütün işlemcilere gittikleri yere kadar - magnitude verip güç tüketimlerini olabildiğince azaltmak en doğru yol.
4-)Değmez. Hatta 5600 bile düşünebilirsiniz. Neredeyse aynı işlemciler 5600X ile çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 24 Haziran 2022; 21:59:31 >
-
O kadar tuhaf bir problem ki Asus forumlarında milletin anakartı değişime gitmiş. Yazmışlar hep donanımı bozduğunu söylüyorlar ama kimse de tam olarak soruna neyin neden olduğunu anlayamamış.
3801 numaralı BIOS'a geri dönüş yaptım. Hiç bir sorun kalmadı. Bilgisayar gayet normal şekilde açılıyor. Sanırım 4xxx ile başlayan yeni en son 2 BIOS sürümü yüzünden oluyor bu problem. Çünkü forumda yazanların çok büyük kısmı bu yeni BIOSa geçtikten sonra sorun olduğunu söylüyordu.
-
Çok garip ve donanım sorunundan oluyor demek de acayip saçmaymış bildiğim donanım bozuksa bozuktur ve sorun yaratır bu bios yaratıyor olması da aşırı şaşırtıcı geldi ilk kez duydum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Haziran 2022; 20:28:20 > -
Bios bi ayarı aktif veya deaktif ediyordur o da sorunlu donanımın çalışmasına veya çalışmamasına sebebp oluyorsa suçu biosa atıyorlardır.
-
hocam ne bileyim donanım sorunluysa sorunludur ve sorun varsa her bios da yada durduk yere de çıkarırdı zaten bu zamana kadar. BİOS versiyonu yükseldi diye donanım arızalı ondan yapıyor nedir ilk kez duyuyorum bunu
-
Madness!twitter“I can't believe I'm saying this but the 5800X3D has been delidded! It doesn't hit 90°C anymore :D”https://twitter.com/Madness7771/status/1540542036784422913?s=20&t=dWZfZ195rwQAhtC5Zppfhg
-
Patladı gitti he
-
amd overclocking ve amd cbsde ram overclock sekmesi auto harici bir şey olursa boot etmiyor.acaba bundan mı millet eski ayarlarını yüklediği için mi
-
Yok hayır sorun tamamen anakartın kendisi ile ilgili.
rog.asus.comAsus dark hero startup issue ? - Page 57https://rog.asus.com/forum/showthread.php?125064-Asus-dark-hero-startup-issue/page57Bu sayfada Asus mühendisi de belirtmiş. Hero ve Formula modelinde bu sorun oluşuyor. Genelde BIOS güncellemesinden sonra meydana geliyor. Ama sorun BIOS ile ilgili değil anakartta donanımsal sorun var. O yüzden RMA'ya göndermelerini söylüyorlar. Bende göndereceğim çünkü problem tekrarladı.
-
Çok can sıkıcı bir durum gerçekten. Rog forumda okuduğum kadarıyla x570 çipsetli anakartlarda gözlenmiş. İlk zamanlarda da usb problemi vardı yanlış hatırlamıyorsam. x570 çipsette bi sorun var ve asus bunun ne olduğunu tam manasıyla çözememiş gibi duruyor.
Anakartı yurt dışına mı yoksa distribütöre mi göndereceksiniz netlik belli mi görüştünüz mü dist ile?
-
RMA da ne olacak merak içindeyim tr de bizimkiler hata sizde demesin de yada para iadesi veya yenisini verelim abime acaba dark hero da böyle mi merak ettim?
-
1.2.0.7 güncellemesinden sonra ram slotunun biri çalışmıyordu diye Ryzen 5000 konusunda yazmıştım. O günden beri tek slot ramle idare ediyordum. Ramler Crucial Ballistix 2X16 Gb dı. Bugün başka makineden Corsair 2x8 Gb ram taktım, çift slot sorunsuz çalıştı. Sonra tekrar Ballistix leri taktım, defalarca uğraşıp çalıştıramadığım ramler şimdi sorunsuz çalışıyor. Bu nasıl acayip bir durumdur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilginç gerçekten
-
Saçma bir durum ama donanımda bir sorun var. Kimisinde 3801 kimisinde 4201 BIOS ile ortaya çıktı. Potansiyel olarak bütün X570 Hero/Formula kullanıcılarının bu sorunu yaşama riski var şuan. Açıkça söyledikleri bu. Asus Tayvandan haber bekliyorum. ASUS Türkiye RMA ile görüşüp bana haber verecekler anakartı göndereceğim. Asus Forumlarındaki Asus yetkilileri bizim servislerden daha iyi çalışıyor.
-
4XXX olan BIOS'lar sorunlu. Benim anakartta da probleme neden oldu. RMA'ya göndereceğim bu yüzden. Asus ROG forumlarında sorun yaşayan pek çok kişi var o BIOS'larla.
-
Acaip can sıkıcı bir durum sorma hocam. Chipset kaynaklı gibi gözüküyor. BIOS güncellemesinden sonra ortaya çıkıyor. Özellikle 4XXX 'li yeni BIOS'lar ile yaşanıyor bu durum. Eski BIOS'a dönsen bile sorun devam ediyor. Evde bilgisayarı 20 kere kapatıp açtım. 4-5 defa tepki vermedi. PSU'dan gücü kapatıp açınca sorun düzeliyor. Dark Hero kullananlarda özellikle sorun ortaya çıkıyor. USB sorunlarını çözdüler ama bu problem çıktı ortaya. Sorunun BIOS ile ilgili olmadığını donanımsal olduğunu söylediler Asus ROG Forumlarında.
Tayvandan bir Asus temsilcisi ile konuşuyorum Asus Forumlarında PM ile. Benden anakartın seri numarasını istedi. Asus Türkiye RMA ile görüşüp bana dönüş yapacak. Muhtemelen anakart önce buraya oradan da Tayvana gidecek. Değişim verecekler gibi duruyor şu an için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X