Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.733
Cevap
135
Favori
363.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-donma-dxgi-hatalarinin-olasi-cozumleri--128337851

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Ekrran kartiniz nedir? Kac gb bellek kullanıyorsun ve hizlari nedir? Cpu en az 3.6 ghz ye oc edildimi?

• Sistemde ram dışında sorunlar yok. Alıcak olan kişiler sistemde hatalar var deyip almamazlık gibi bir duruma düşmesinler. Yaşanan sorunların çoğu Ramin hızları ile alakalı. 3d işleri ile uğraştığım için, İşlemcinin performansı çok iyi.

Bazı sorunları anlatayım. İlk kurduğum gün, fanlar çalışıyor, sistemde görüntü yok. Anakartı söküp gönderiyordum. Biosu resetleyerek sorunu çözdüm. Ramleri yüksek hıza çıkardığım anda, sistem açılmıyordu. Güncellemeler ile şu an 2933'de kullanıyorum. Hala sistem arada kendini açamayıp,hata veriyor olsada, sorun ortadan büyük oranda kalktı.

Tek sorun ramlerin daha tam uyumlu olmaması ve bunuda çözüyorlar.Alırken anakartların ram listelerini dikkatli okuyup seçin.
  • Msi gaming+ 1060 6GB ne kartta ne de işlemci de Oc var. Bi tek ramlar corsair 2*8 gb 2400 lük ondan mı yapıyor dicem de bu kadar fark pluşyurmaz gibi. Oyunlar akışkenken bir anda takılma oluyor bir iki saniyelik sonra normale dönüyor ama rahatsız edici.

• empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam eve gidince bu konuyu tekrar gözden geçireyim

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Konuyu seri ilk piyasaya çıktığında görmüştüm ben açmayı düşünmüştüm ilk başta çıkmadan ama vazgeçmiştim sonra açıldı zaten kısa süre içinde lakin hocamız işlerinden dolayı pek ilgilenemediği için ben devir aldım konuyu, Bu şekilde uğraşmayı seviyorum belli oluyordur zaten FX konusu gibi

Konu güncel bu arada listeye ekledim yazanları

Niyet ve vesile ile konu ilgilenebilecek birine gelmiş o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Konuyu seri ilk piyasaya çıktığında görmüştüm ben açmayı düşünmüştüm ilk başta çıkmadan ama vazgeçmiştim sonra açıldı zaten kısa süre içinde lakin hocamız işlerinden dolayı pek ilgilenemediği için ben devir aldım konuyu, Bu şekilde uğraşmayı seviyorum belli oluyordur zaten FX konusu gibi

Aynen hocam elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız bakalım sizlerin yardımlarıyla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Aynen hocam elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız bakalım sizlerin yardımlarıyla

Estağfirullah.

Yardım gerekirse her zaman (müsait oldukça) buralardayız tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Ağustos 2017; 17:47:7 >

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Kullandiginiz gpu hicbir şekilde cpu için sorun teşkil edecek bir gpu değil zaten yogun catismali sahnelerde ara ara fpsnin kritik seviyeye düşmesi o gpu icin normal

• Ryzen 1700 lu sistem icin anakart ve ram tavsiyesi lazim forumdaslar 2500 tl butcem var bu 3 u icin

• Bilgisayar açılırken bazen "Od" hatası verip kalıyor. Bu ramlerin 2933 hızında çalışmasından dolayımı yoksa, sistemimde bir arızamı mevcut. Bilgisayar açıldıktan sonra, hiçbir problem mevcut değil. Açılırken bazen takılıyor.

Asus crsshair hero
    Corsair Lpx 3000 mhz 32 gb ram
    1800x
  • Selam
  • Alınan anakartlar Agesa bios güncellemesiyle geliyor mu yoksa biz mi yapıyoruz?

• R5 1600, b350 Tomahawk ve 16gb(2x8) Gskill Ripjawsv 3200 mhz (F4-3200C16D-16GVK) ram kullanıyorum. 2667 mhz'den yukarı çıkamadım. aynı rami kullanıp, yüksek frekanslara çıkabilen var mıdır ?
  • MaGeFFeCt kullanıcısına yanıt
    Son biosu yüklediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Son biosu yüklediniz mi?

evet bios güncel. hiçbir değeri el ile girmedim hazır profilleri denedim sadece.
  • MaGeFFeCt kullanıcısına yanıt
    Bende de B350M Mortar var.https://www.amazon.de/gp/product/B017WSU6QU/ bu bellekleri 3066 da çalıştırıyorum.

Yalnız benimkinde ağustosda çıkmış bios var. Sizin anakarta baktım en son haziranda çıkmış.
    forum-en.msi.com
    AM4 Release and BETA BIOS thread (UPDATE : 04-24-2018)
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=283344.0

Bu adresten beta bios indirip kurabilirsiniz. En kötü ihtimalle 2933 de çalışması lazım. Son beta bioslar oldukça stabil. Birkaç gün öncesine kadar ben de beta kullanıyordum.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. deneyeceğim.
  • Beni de ekleyebilirsiniz r5 1600 + x370 gaming pro carbon
  • MSI B350 Tomahawk ve Ryzen 3 1300X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xintt -- 16 Ağustos 2017; 10:6:53 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.