Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
28
Favori
27.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    akakce.com
    MSI Modern 15 B7M-078XTR Ryzen 5 7530U 8 GB 512 GB SSD Radeon Graphics 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-msi-modern-15-b7m-078xtr-ryzen-5-7530u-8-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-15-6-full-hd-notebook-fiyati,424308055.html

Hocam ikinci ele bulaşmak istemezseniz bu cihazı alın, yapacağınız iş için arada %5 bile performans farkı görmezsiniz. Yine de almak isterseniz temiz ise o HP o fiyata değer, sadece IPS ekranlı modeli olduğuna emin olun, TN panelli modeli zaten 1 hafta önceye kadar stokta vardı ve 16’ya satılıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Eylül 2023; 9:26:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba @Bloodin,

Mevcut notebook um olan Acer Timelinex 3830tg yi yaklaşık 13-14 senedir kullanıyorum. Zamanı vaktinde ssd ve ram güncellemesi yapmıştım. Gayet akıcı bir şekilde kullanıyorum ama arada problem çıkardığı oluyor. Bu yüzden fiyatlar daha da uçmadan güncelleyeyim artık düşüncesindeyim. Tamamen iş amaçlı kullanmak üzere Uzun yıllar kullanıma müsait, mümkünse ekran görüntü kalitesi iyi, 14-15 inc i geçmemek üzere belki 16, şarj süresi uzun, enerji verimliliği yüksek, sağlam, oyun oynanmayacağı için ekran kartının önemi olmayan, Ryzen 7 veya fazla uçuk fiyatlara çıkmadan ryzen 9 platformuna sahip, ağırlığı çok olmayacak hafif kibar mobilitesi yüksek bir bilgisayar tavsiyesi rica edebilir miyim? Tamamen iş amaçlı kullanılacak.

• By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    MaşAllah, çok iyi kullanmışsınız cihazı. Teknolojinin gelişim hızı artık daha yüksek, bugünkü cihazların 10 yılı görüp göremeyeceği soru işareti. Fakat sizin için şu cihazı önerebilirim.

akakce.com
    Dell Inspiron 5625 INS5625AMD10416 Ryzen 7 5825U 16 GB 512 GB Radeon Graphics 16" Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-dell-inspiron-5625-ins5625amd10416-ryzen-7-5825u-16-gb-512-gb-radeon-graphics-16-notebook-fiyati,294281994.html

Thinkpad de önerebilirdim fakat hem gereksiz pahalandılar, hem de eski nesil Zen 2 çekirdekli 5700U işlemciye sahipler, 5825U bariz çok daha üstündür. Artık 16 inçler bile eskinin 15.6’larından bariz daha kibar ve taşınabilir, hatta eskinin 14 inçleri gibi, tabi ki 13.3 inçlik 3830TG kadar olmayacaktır ama taşınabilir, makul sınırlar içinde 16 inç ekran kullanmak gerçekten muhteşem oluyor :) Bataryası da büyük (54 Wh) ve sadece 1.9 kg

• Eyvallah hocam teşekkür ederim cevabınız için.

Msi ile HP nin sadece malzeme kalitesi farkı mi var?

HP panel bilgisini nerden bulabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resneli R kullanıcısına yanıt
    Aslında malzeme kalitesi farkı yok, MSI’ın da malzeme kalitesi çok iyi, fiyatına göre çok güzel cihaz, sadece 8 çekirdekli 7730U yerine 6 çekirdekli 7530U var. Bir de MSI’da ram arttırılabilir mi yoksa gömülü mü düzgün bilgi yok. Gömülü ve arttırılamaz olabilir.

HP’nin hangi panel olduğunu bilmeniz için ya kendiniz görmeniz, ya da arkadaşınızın size tam model kodunu söylemesi ve bizim bakmamız gerekiyor

• Merhaba. Öğrenciyim. Kompakt ve sağlam bir laptop almak istiyorum. Ekranının IPS olmasını, kasanın da sağlam olmasını kıymetli buluyorum. Taşınabilirlik ve iyi şarj kıymetli. İmkanım olsa Thinkpad alırdım ama Türkiye'de TFT ekranlı dizilimleri yüksek fiyatlara sattıklarını gördüm. Değmez herhalde. 7000 konusuna yazdım ama 5000 serisinden tavsiyelere açığım. Sadece ofis işleri, tez yazımı vb senaryolarda kullanacağım ama tamir edilebilirlik, güncellenebilirlik gibi şeyler benim için çok kıymetli- Thinkpad X230 kullanıyordum hobi makinesi olarak :)

Tavsiye ettiğiniz bir marka, model var mı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StratejikSiglik -- 6 Eylül 2023; 2:31:22 >

• Sanırım Türkiye'ye gelen ilk Zen 4 lu kaba durmayan model bu veya benim ilk gördüğüm ilgisini çeken olursa diye paylaşayım dedim

• Ahmet324200 A kullanıcısına yanıt

Ben bu cihazın soğuyabileceğine inanmıyorum şahsen :)

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Hocam aldım PC yi,model numarası: 7P627EA. Paneli IPS mi bunun.

• resneli R kullanıcısına yanıt
    https://www.hp.com/tr-tr/products/laptops/product-details/product-specifications/2101662471

Eğer yanlış bakmadiysam ürün bu ve

Ekran
    39,6 cm (15,6 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), IPS, mikro kenarlı, yansımasız, 250 nit, %45 NTSC (dipnot3:Bütün performans özellikleri, HP'nin bileşen üreticileri tarafından sağlanan genel özellikleri göstermektedir; gerçek performans daha yüksek veya düşük olabilir.)

Yani ips. Zaten görüntüleme acısı 178 görünüyor. Hiç bir TN panel bu kadar geniş görüntü açısı sunmaz.

Tabi en doğrusunu konunun uzmanı söyleyecektir @bloodin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sallami kullanıcısına yanıt
    Hocam %45 NTSC 2012 yılında aldığım laptop gibi insanlar pek dikkat etmiyor ama dikkat etmek gerekir

• Tface T kullanıcısına yanıt
    3 yıl önce laptop almak için piyasayı araştirdigimda, makul fiyat etiketli laptopların (1500 dolar üzeri etiketi olan premium olanlara bakmıyorum, bakamıyorum maalesef) hemen hepsinde bu panel vardı. Lenovo thinkpad E serisi, L serisi, thinkbook vs hepsi aynı panellere sahipti.

• Anlayamadığım bir şey var küçük ekranlı olmasına rağmen cep telefonları 5"-7" arasındaki ekranlarında neredeyse giriş seviyesinde bile FHD çözünürlük sunarken bunların iki katı belki daha büyük ekrana sahip Notebooklar neden 14"-17" arasındaki ekranlarında hala ısrarla FHD çözünürlüğü sunmaya devam ediyorlar. Ekran büyüdükçe daha yüksek çözünürlük sunmak kolaylaşmıyor mu? Yoksa ben mi bir şeyleri kaçırıyorum? Hatta Amoled ekranlar bile cep telefonları için standart hale geldi diyebiliriz fakat notebook ekranlarında hala genellikle ips, hatta tn paneller mevcut. Bilgisi olanlar açıklarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasilyus -- 8 Eylül 2023; 22:43:54 >
  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Hocam kaliteli ekranlı laptoplar da çok sayıda ama telefonun da en pahalı yedek parçasının ekran olduğunu düşünürsen koca 15 inç de kaliteli ekran olunca fiyat ucuyor, mesela ucuz ve iyi ekranı matebook 16 serisi car, d16 değil normal 16 olanlar

Daha açık bir şekilde şöyle sorayım o zaman: Örneğin FHD çözünürlüğü sunmak söz konusu olduğunda, bu çözünürlüğü 7" gibi küçük bir ekranda sunmaktansa 14" gibi büyük bir ekranda sunmak daha kolay değil mi? Alan genişledikçe iş kolaylaşmıyor mu? Dolayısıyla notebookların ekranının cep telefonlarına göre çok daha büyük olduğu düşünüldüğünde daha yüksek çözünürlük sunmak daha kolay değil mi?

• Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Evet daha kolay ama ABD de hemen hemen herkes iPhone a 1000 dolar veriyor ama laptop a vermiyor, hocam ürün gamı zenginleştirme vs de var işin içinde, senin gibi kaliteli ekran isteyen de pahalı ürün almalı yapsa yaparlar tabi. Açıklaması çok uzun bunu

• Thinkpad P serisini bireysel olarak edinmek mümkün mü.

P14s 7840u işlemcili modeli düşünüyorum, abd fiyatı 1580 $

Bireysel olarak Türkiye de bu modeli edinebilir miyim yoksa sadece kurumsal mı satılıyor.

https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadp/thinkpad-p14s-gen-4-(14-inch-amd)-mobile-workstation/21k5001hus

Daha ucuz model

https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadp/thinkpad-p14s-gen-4-(14-inch-amd)-mobile-workstation/21k5001fus

Ayrıca tdp 30w diyor ancak turbo da güç tüketimi yazmıyor intel 1360p de turbo 64w

Bu işlemci nin 7840u turbo değeri kaç w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kocumselam3 -- 13 Eylül 2023; 15:1:30 >

Iphone 14 yeni hat alana sınırsız 5g internetiyle ücretsiz. 3 hafta önce bizim ufaklık aldı oradan biliyorum.

• Kocumselam3 K kullanıcısına yanıt

Tam benim almayı düşündüğüm cihaz hocam 7840u lu thinkpad ama 1580 dolar da çok büyük para. Halihazırda Lenovo yoga var 7735u lu cihaz.

7735u da 680m var 7840u da 780m var, arada benchmark testlerinden büyük fark yok, amd 780m de ki gpu nun lansmanından sonra gpu çekirdek frekanslarını 200hmz düşürdü, iGpu gtx1650'den bil güçlü idi sanırım biraz abarttık diyerek bilerek performansını azalttılar iGpu nun.

Cpu ve Gpu gücü olarak 7735u ve 7840u arasında çok aman aman bir fark yok bence 1600 dolarak thinkpad almaktansa 7735u lu yoga alınabilir.

trendyol.com
    LENOVO Yoga7 AMD Ryzen 7-7735U 16GB 512GB W11 14" OLED Touch-screen Laptop (Lenovo Türkiye Garantili) Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/lenovo/yoga7-amd-ryzen-7-7735u-16gb-512gb-w11-14-oled-touch-screen-laptop-lenovo-turkiye-garantili-p-744554280

• Kocumselam3 K kullanıcısına yanıt

Linke tıkla Er forumdaşım. Sayfanın en altında yazıyor

https://www.amd.com/en/processors/ryzen-processors-laptop

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.