Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

Frybench

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 24 Ekim 2017; 14:51:29 >

• En popüler threadripper konusu bu olduğu için x399 anakartlar ile ilgili var olan bir sorunu yazmayı uygun görüyorum.

Anakartlar için işlemci soketi ve kilit mekanizması foxcon ve Lotes adlı 2 firma tarafından üretiliyormuş. Aşağıya ekleyeceğim Videodan anlaşıldığı kadarıyla Foxconn üretimi olan soketlerin kilit mekanizmasında bir sorun mevcut.

• Asus x399-A modeli Lotes olarak geliyor, herhangi bir sorunla karşılaşmadık

Foxconn soketli bir modelde denk gelirse onu da kontrol edip burada paylaşımını yaparım
  • Hocam elimde

samsung 950 pro ssd

Zalman max reserator 3 liquid sıvı soğutucu

Zotac gtx 480 amp

var ve x399 anakart önerisi ve 16 gb ram önerisi verirmisinz (ryzen 1950x olan pc toplayacağım) sıvı soğutucumun desteklediğinden emin deilim ek braket gerekirse nereden temin edebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: www.zodiac

Hocam elimde

samsung 950 pro ssd

Zalman max reserator 3 liquid sıvı soğutucu

Zotac gtx 480 amp

var ve x399 anakart önerisi ve 16 gb ram önerisi verirmisinz (ryzen 1950x olan pc toplayacağım) sıvı soğutucumun desteklediğinden emin deilim ek braket gerekirse nereden temin edebilirim?

Amd Threadripper işlemcilerinin içinden çıkan braket asetek pompalar ile uyumlu oluyor

Nzxt x52,x62 corsair h100iv2,h115i vs.. eğer yeninden sıvı soğutmaya para vermek istemezseniz noctua u14s tr4 alıp geçersiniz

perf. olarak nzxt x62 den aşşağı kalmaz ama fiyatı yarısı kadardır.

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3119-360-vs-240-for-threadripper-enermax-liqtech-vs-noctua

bellek olarak g.skill trident-z 32000MHz kitler iyi perf. veriyorlar tercih edebilirsiniz,

anakart olarak asus ve msı modelleri sorunsuz çalışıyor incelediğim kadarıyla iki markada olabilir

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    aorus x370 gaming k7 ye karar verdim
    3600mhz e kadar ram destekli

ryzen 1800x aldım

sıvı soğutucum bu işlemci ile uyumsuz sanırım o yüzden h80i v2 alacağım

ram için de ileriye yönelik g.skill F4-4266C19D-16GTZA alacağım. gigabyte sitesinde uyumlu ama 3200 de çalışır diye yazıyor. oc ile 3600 a çıkarırsam rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum.

ekran kartı da gtx1070amp extreme düşünüyorum.

4k oyun oynamakiçin yeterlidir sanırım.

olumsuzluk var mıdır?
  • @F.@.T.İ.H hocam selam kolay gelsin.

size bir şey danışacağım müsaadenizle. yabancı forumda biriyle konuşurken soğutucu fanımı gördü ve soldaki fanın üfleme yönü yanlış dedi arka egzoz fana doğru üflerse daha iyi olur dedi ben 2 fanı da soğutucuya üfler şekilde taktım sizce bu yanlış mı? alt resim de görülüyor fikrinizi belirtirseniz memnun olurum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2017; 13:35:21 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    yanlış olmuş: tabiki soğutucu bloktan alıp dışarı üfleyecek havayı
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    aynen kafa durmuş 2 fan takınca biri soğutucuya üflerken diğeri çekip dışarıya atmalı 2 fan olunca şimdi mantıklı düşündüm pekte sorun olmuyordu ama bakarsın daha iyi olur çevirince
    ben de yanlış biliyormuşum: içeri üflemesi gerekiyormuş tek fanın ve bende de öyleymiş tek fan: Fan bombesinin yani dış bükey tarafın, soğutucu bloğun aksi tarafında olması gerekirmiş. niye tek fanı ramlerin olduğu tarafa taktığımızı şimdi anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 29 Aralık 2017; 21:6:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

ben yanlış biliyormuşum: içeri üflemesi gerekiyormuş ve bende de öyleymiş tek fan: Fan bombesinin yani dış bükey tarafın, soğutucu bloğun aksi tarafında olması gerekirmiş. niye fanı ramlerin olduğu tarafa taktığımızı şimdi anladım

hayır o kadar da değil tek fan varsa içeri üfler zaten karşısında engel yok ama 2 fan takarsan arkaya bakan dışa üflermiş bunu öğrenmiş olduk zaten aklına getir takılı halde gelen fan içe üfler olarak geliyor alt resim yaptım bu arada fark göremedim

ryzenlerde ısınma problemi yok ki hocam zaten:
    aynen ama yinede çevirdim doğrusu olsun diye sağ olsun yabancı kardeşimiz uyandırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2017; 21:11:50 >
    Ya da noctua çok iyi
    oda varda işlemci sıcak kanlı olsa belli ederdi yine de
  • bütün fanların egsoz da dahil egsoz çıkışına doğru üflemesi gerekmektedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bütün fanların egsoz da dahil egsoz çıkışına doğru üflemesi gerekmektedir.

biri hariç öyleydi zaten oda düzeltildi
    ## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) ## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

• quote:

aorus x370 gaming k7 ye karar verdim
    3600mhz e kadar ram destekli

ryzen 1800x aldım

sıvı soğutucum bu işlemci ile uyumsuz sanırım o yüzden h80i v2 alacağım

ram için de ileriye yönelik g.skill F4-4266C19D-16GTZA alacağım. gigabyte sitesinde uyumlu ama 3200 de çalışır diye yazıyor. oc ile 3600 a çıkarırsam rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum.

ekran kartı da gtx1070amp extreme düşünüyorum.

4k oyun oynamakiçin yeterlidir sanırım.

olumsuzluk var mıdır?

soğucutucu olarak h80i yerine h100i,h115, kraken x52, x62 seçenekleri daha sağlıklı olur

4k için şuan mevcut kartların yeterli olduğunu düşünmüyorum 1080ti ve vega64 de dahil olarak

ama 1080p/2k için yeterlidir, 4k da akıcı bir oyun deneyimi için amd 'de navi nvidia 'da volta serisini beklemenizde fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

@F.@.T.İ.H hocam selam kolay gelsin.

size bir şey danışacağım müsaadenizle. yabancı forumda biriyle konuşurken soğutucu fanımı gördü ve soldaki fanın üfleme yönü yanlış dedi arka egzoz fana doğru üflerse daha iyi olur dedi ben 2 fanı da soğutucuya üfler şekilde taktım sizce bu yanlış mı? alt resim de görülüyor fikrinizi belirtirseniz memnun olurum teşekkürler

İki fanın da egsoz fanı yönüne üflemesi en idealidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 31 Aralık 2017; 16:23:33 >

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam hallettim
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.