Şimdi Ara

Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Slotlar zaten renk olarak belli, ya ben yanlış anladım ya siz.
    Cpu tarafından sayarsak ve 1 dersek 1ve3 2ve4 dualdir ryzenlerde öncelik 2ve4 kurulum şeklinde.Yani cpu dibindeki boş kalacak,2 ye ve 4e takacaksınızRaid olmadan da ssd görünmüyorsa bir sıkıntı var gibi varsa corsair için fw güncellemesi deneyebilirsiniz.
    Ramlerde biraz talihsiz olmuş diyeceğim ama siz büyük ihtimal SOC voltajını düşük tutuyorsunuz yada anakart varsayılan düşük veriyor olabilir.1,2V ile deneyin gene olmaz ise ramleri 1,4v ile deneyin.
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Raid de SSD görünmüyor ahci modda ise Bios da gürünüyor ama windows kurarken hdd silme seçme bölümünde görünmüyor ama Windows diyer SSD kurunca Windows açılınca ise corsair SSD görünüyor içine veri atıp alabiliyorum sıkıntısız çalışıyor tek sıkıntı Windows kurulamaması cpu önündeki slot boş 3 ve 4 takılıyor corsair sitesinde güncellemesini yaptım SSD şuan son sürümde 1.4 verdim gene açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 12 Haziran 2017; 19:1:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    3/4 olmayacak yahu :)
    bakın ;

Ryzen Series CPUs:
    UDIMM Memory Slot Frequency(MHZ)
    A1 A2 B1 B2
    - SR - - 2667
    - DR - - 2667
    - SR - SR 2667
    - DR - DR 2400-2667
    SR SR SR SR 2133-2400
    SR/DR DR SR/DR DR 1866-2133

SR: Single rank DIMM, 1Rx4 or 1Rx8 on DIMM module label
    DR: Dual rank DIMM, 2Rx4 or 2Rx8 on DIMM module label

single rankta olsa dual rankta olsa ilk kit 2ve4 yapılıyor.
    SSd deki sorun gerçekten ilginçmiş.önceden xp de bu sorun vardı sata/ahcı drıverı sizin görmediği dediği ekranda harici bir sürücüye inf dosyasını(sürücüsünü) göstermek gerekiyordu.w7+ için raidde geçerli ama normal kurulumda sormaması gerekiyor bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 13 Haziran 2017; 8:32:43 >
    Bellekler 3200mhz çalıştırdım evet hocam dediğiniz gibi yaptım ben yanlış biliyormuşum. Bide şu Raid olayını halletsek iyi olacak çok ilginç masa üstünde içine veri yazıp silebiliyorum oyunları yükledim açma kapama süreleri çok iyi ama Raid görünmüyor ahci ise Bios da görünüyor bu seferde Windows kurarken hdd secme ekranında diski görmüyor sata 1 ve 2 Porta takılı SSD ler 3 4 denendi bir 5 6 denendi hiç bir şekilde Bios ve Windows kurulum ekranında disk yok.

• Sürücü göstererek raid sürücüsünü indirip denedinz mi ? am4 raid driver olarak geçer birde onu deneyin bakalım ne olacak.
    Belleklerde çalışmış tahmin ettiğim gibi, gözünüz aydın.
    On-Board PIDE/SATA Drivers yazar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 13 Haziran 2017; 15:32:43 >
    Akşam onada bakayım bi. İnşllah onuda cözeriz.

Çözülür sanırım, olmazsa başka yollar denenir.
  • Genç yaşınızda dertli olmak mı istiyorsunuz size önerim tabi ki ryzen
    On-Board PIDE/SATA indirdim gene olmadı ssd görünmüyor.
    En son oc konusu kaldı cpu 4.0ghz getirince masa üstünde 1.5 çalışıyor kapatmadığım ayar kalmadı gene bulamadım.
    youtube videolarını izledim onların yaptığı ayarları yaptım gene çalışmıyor overclock.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Genç yaşınızda dertli olmak mı istiyorsunuz size önerim tabi ki ryzen

Yardım isteyen birisinin konusuna böyle cevaplar vermek çok sığ hocam. Bence kendinize çeki düzen verin. Burası çocuk parkı değil, insanlar sorunlarına yanıt almak istiyor.
  • quote:

intel marka soba almaktan iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

intel marka soba almaktan iyidir

Yanıyor işlemci cayır cayır hemde 4.7 de

Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.

• Biri bir konu acar yardim ister sonrada olay fanboy savasina dönüşür bu manzara beni tiksindiriyor artik adam almis etmis verebilecegin bir yardim varsa ver yoksa keske sunu alsaydin bunu alsaydin gevezeligine girme be gözüm cok iğrenç oluyor.

Onu indirip windows ortamında kurmayacaksınız ama, windowsu kurarken disk görmüyor dediğiniz yerde açılmış halini bir flash diske atıp oradan indirdiğiniz dosyayı göstermeniz gerekiyor.
    overlcok için ryzen master denediniz mi ? daha önce yazmıştım.
    Öyle yaptım hocam zaten Windows kurarken Flasdan dosyayı gösterdim 3 adet dosya yükledi zaten ama disk gelmedi. Amd ryzen master akşam denerim ancak şuan işteyim.

• Bu işlemi raid dizisi içinde deneyin isterseniz,bakalım görecek mi bu sefer.ryzen master denerseniz tahminimce bug olmuş olabilir.Ryzen master ile dürterek düzelme ihtimali var benzeri başıma gelmişti 3,2 de sabitliyordu benimkide.Gerçi o bios kaynaklı ve bios update ile çözülmüştü ama sorunu anlamama yardımcı olmuştu.
  • Overclock sorunu cözdüm arkadaşlar vcore voltaşını artırınca manuel olarak işlemci masa üstünde 1550mhz çalışıyor auto olarak bıraktım 4000mhz çalıştı cpu-z artık 4.0ghz gösteriyordu stres testinde tabiki voltoj auto olduğu için tam stabil deil bios ile ilgili sorun sanırsam bu 3800 cektim yine auto tabi stres testi 1 dk felan sürdü 3700 sabitleri auto msi formunu gezerken herkez 1550mhz yanıyor amd ryzen alıcak arkadaşlar tavsiyem şuan msi anakartlardan uzakdurmaları bios sorunlu voltaj veremiyorsunuz.
    Diyer bir sorunum olan ssd oalyı ise gene msi formunda bir çok kişide gene var msi sanırsam dersine tam çalışmamış forumda bir çok kişi 1550mhz ve raid olayından sıkıntılı msi. Yardım eden herkeze teşekkür ederim arkadaşlar. Tekrar hatırlatmak isterim ryzen toplaycak arkaşlar şuan msi anakartlardan uzakdursun bios yazılımı sıkıntılı asrock asus gigabyte yönelsin.
    Umarim en kisa surede bios guncellemesi ile sorun cozulur iyi gunlerde kullanin

Platform biraz aceleye geldiği doğru yakında bios güncellemesi ile düzelecektir mutlaka.
    Msi anakartlarını taa sb 300 ve kt 600 chipseti kullanıldığı zamandan beri sevmiyorum...
    Neyse siz llc ayarını yukseltmediyseniz yuksek voltajda boyle sıkıntıda yapıyor olabilir. msi llc aşamaları nedir bilmiyorum ama en sonun bir tık altına elle alarak tekrar vcorede manuel verilip denenebilir.
    Hiç bir ayar ile oynamadım bırakın yavaş yavaş voltaj vermeyi auto voltaj 1.2 ben 1.22 versem bile direk cpu masa üstünde 15550mhz oluyor Bios bekliyecez raid içinde bekliyorum Bios.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.