Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,Herkeste benim gibi buradan bilgi faydası sağladıgı için son tecrübelerimi paylaşmak istedim.

3900x den 3990x e geçiş yaptım

AMD Ryzen Threadripper 3990X (arena bilgisayar)
    Asus ROG Zenith II Extreme AMD TRX40 4733MHz DDR4 TR4 ATX Anakart (Hepsiburada.com)
    EVGA GeForce RTX 2070 Super XC Ultra+, Overclocked, 2.75 Slot Extreme Cool Dual, 70C Gaming, RGB, Metal Backplate, 8GB 15.5GHz GDDR6, 08G-P4-3175-KR ( Amazondan aldım)
    64 GB - GSkill Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 Ram F4-3200C16D-32GTZN ( Yarısı NEWEGG den ,Diğer Yarısı hepsi burada)
    Be Quiet! BN254 Dark Power Pro 11 1000W 80+ Platinum Yarı Modüler Güç Kaynağı ( HEpsiburada.com)
    Corsair Force MP600 1TB ( NEWEGG )
    Corsair Force MP510 TB (n11)
    Hi-Level HLV-SSD30ULT/960G (n11)
    Be Quiet! BL071 SILENT WINGS 3 140mm 4 Pin ( Super sessiz fanlar,Kesinlikle öneririm.)
    NZXT KRAKEN X62 (qp - n11)
    Fractal Design Define S2 (gelbura)

--
    1: Kesinlikle anakartlar sorun çıkarıyor ve Windows yüklenmiyor,Acpi_bios hatası veriyor, Flash ile biosu sistem kurulmadan update yapmak gerekiyor(bende yeni ögrendim)
    Msi creator trx40 anakart almıştım. Ancak hatalı cıktı,Geri yolladım servis 3 gunde kabul etti ve iade aldılar.(windows yuklenmedi biosu guncelledik ozaman yuklendi ama dimmler arızaylımış,işlemci tam performans calısmadı)
    2: Asus Trx40 extreme anakart kullanıyorum,3 Adet cpu girişi var,3nude taktım.(2si yeterli diye okudum ama)
    3:İşlemci için Windows pro kurmanız gerekli kesinlikle Eski sürümlerde sorun varmış ancak beni kurdugumda bir sorun olmadı Tam performans calısıyor.
    4:İşlemci Cok ısınıyordu sıvı soğutma ile, 85 dereceleri görüyordu.x62 ile ancak 3900x te gayet super soğutma yapıyordu. Sebebini sonra farkettim. Kasada 1 tane egsoz fan vardı ve fracktal 500rpm lik. kasa alev gibiydi. Sonra kasaya 3 tane egsoz fan takınca,Rpm lerini işlemci ısısına göre ayarldıgım vakit Suan resim olarak koydum render alıyorum En fazla 72 dereceyi görüyor.. 3900x ile 68 derece idi.
    5:Kesinlikle Sıvı soğutma öneririm,Renderda 72 dereceyi asla geçmiyor.NZXT X62 benim için güzel bir soğutma,Pompa sesi yok,sadece ilk acıldıgında fanları calıstırmadıgı vakit pompa sesi geliyordu,3900x ile kullanırken ama artık bu sistemde hiç gelmiyor..
    6:Bizim işlerde Fan sesi önemli ve sinir bozucu,onun için 3900x ile iken,NZXT nin fanlarını çıkarıp bequiet in takmıştım.ses kalmamıştı ve 3900x için sorun yoktu ama 3990x güclü geliyor onda geri nzxt fanlarını taktım rpm leri ve basıncı fazla..ve şimdide
    noctua.at
    NF-A14 industrialPPC-2000 PWM
    https://noctua.at/en/nf-a14-industrialppc-2000-pwm
    fanlarını alıp tekrar sıvı soğutmaya takmayı düşünüyorum..biraz daha düşürecektir ısıyı..

Kolay gelsin herkese.

AMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylarAMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylarAMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylarAMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylarAMD Ryzen Threadripper 3990X - Soğutma ve diğer detaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fbsrk -- 5 Nisan 2020; 1:5:49 >

• çok aydınlatıcı bir yazı olmuş teşekkürler.
    ne zaman aldınız ve kaça maloldu acaba toplam.
    bi sıvı soğutma korkutuyor beni.
  • pamirrr kullanıcısına yanıt
    1ay olmadı doğru düzgün 10 gündür kullanıyorum diyebiliriz. Anakartım bozuk çıktı gitti geldi derken uzun zaman geçti.
    Bence Sıvı soğutma Asus Ryujing alın,fanları noctua ..bence o iyi... Ben 2012 yılında sıvı soğutmalı(corsair h100 dü sanırım. bilgisayar toplamıştım.Hala arkadasımın matba ofisinde full kullanılıyor.
  • İyi günlerde kullanın hocam. Ne kadara mal oldu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Younusjo Y kullanıcısına yanıt
    50 civarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.