Şimdi Ara

RTX 4060Ti için AM4 İşlemci Tavsiyesi (1080p)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
    • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2060 OC (6 GB)
    • RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHz.
    • PSU: Corsair CV650 650W 80+ Bronze.
    • Monitör: AOC 24G2U 23.8" 144Hz.
    • Kasa: Zalman Z3 Plus

Herkese merhaba, yaklaşık 4 yıldır bu sistemi kullanıyorum. Bu sisteme geçerken de 4 temel bileşeni upgrade yapmıştım. Bu sefer işlemci - ekran kartı ikilisini yükseltmek istiyorum. Monitörüm 1080p 144Hz olduğundan yine bu sistem için 2060'dan 4060Ti ' a geçmeyi düşünüyorum. Genelde AAA oyunları az da rekabetçi (Warzone, LoL vb.) oyunları oynuyorum. 8GB vram biraz sıkıntı ama DLSS 3 ile de o arayı uzun bi süre kapatırım diye düşünüyorum. Bu kartta 1080p'de de min darboğaz da kullanabileceğim işlemci önerebilir misiniz? Kart iyi olsa da 1080 de işlemciye göre %5-7'ye kadar darboğaz olsa yeterli. Bi süre daha Am4 soket kullanacağımdan min 5600x max 5800x3D düşünüyorum. Bu kartı en iyi hangisi besler? Önerileriniz ne olur? Teşekkürler.

Bütçe: 20 - 25 k arası çok az üstü olabilir soğutucu vs için.

Not: Birkaç sene daha DDR4 - AM4 ile devam etmek istiyorum. Dolayısıyla AM5 veya DDR5 sistem önerisi değil de şu anki ikili için tavsiyeler verebilirseniz çok sevinirim. Sadece monitör olarak 2K ya geçebilirim.

• Bütçeniz yeterli olduğu için 5800x3D ve iyi bir soğutucu önerebilirim. Yalnız psu gücü sınırda gibi duruyor, bütçenin bir kısmı en az 850w +gold için ayırılabilir.

• 550 önerilen diyorlardı 4060Ti için 650 çok mu uç uca olur? Zaten 8pin güç girişi ve düşük bir TDP değerine sahip. bilemedim.

• 4070in bile 200w civarı güç tüketimi var. 4060Ti ne tüketebilir? 650w psu yeterli olur bence. AAA oyunlar oynayacaksanız rami 32ye tamamlamak daha mantıklı olabilir.
    İşlemci olarak 5800x3d (maliyet kaygısı varsa 5700x) bakılabilir.
    Soğutucu olarak da Dark x125 alınabilir. O kasa için sıvı soğutma montajda sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

x3D alırsam sıvı soğutma da gerekecek o yüzden maliyet daha da artmış olacak. Uygun fiyata düşerse belki ama daha da artarsa 5600X de alıp geçebilirim. Tek endişem 1080p de RTX 4060Ti 'ı besleme de yetersiz kalır mı? Ki 16 GB versiyonuda yakın zaman da gelecekmiş. VRAM konusunu ve AAA oyunları düşünürsek beklenebilir bence, onu almak daha mantıklı hale gelebilir.

• Last of Us gibi oyunlarda 6/12 işlemciler de limitine geliyor. 8/16 işlemci daha mantıklı olur. İlerde satarken de eliniz daha rahat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3D ile sıvı soğutma gerekmeyebilir. Çok basit PBO ayarı ile sıvı soğutmada bu sıcakta 70°C'yi bile görmüyor Cinebench R23'te 10 dakikada. Stok performansına göre kayıp ise max %2 seviyesinde (stok: 14900 // optimize: 14700). Oyunlarda 55°C-60°C civarında genelde benim oynadığım oyunlarda.

Ben olsam iade edebileceğim orta kalite bir hava soğutma ile dener sonra çok gerekirse sıvı soğutmaya geçerdim.

Kullandığım BIOS ayarları ise şu şekilde:

- CPU Voltajı: Offset -0.1V

- PPT Limit: 116

- TDC Limit: 85

- EDC Limit: 116

- Curve Optimizer: -30 tüm çekirdekler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.