Şimdi Ara

AMD SEMPRON 145

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar iyi forumlar başlıktada belirttiğim gibi işlemcimin markası AMD Sempron 145 . Bu işlemciye o.c yapılabılyıor.Ama ben bir sorunla karşılaşıyorum;

Bilgisayar açılırken delete ile biosa giriyorum . Cpu ayarlarından ayarları yapıyorum ( Ayarları youtubeden baktım ) . f10 basıyorum kaydedıyorum ancak Pc açılırken siyah

american megatrends ekranında kalıyor bilgisayar f2 biosu 0lıyor f1 tekrar biosa girmemi sağlıyor f1 basıyorum bir bakıyorum kı tüm ayarlar silinmiş. Tekrar f10 yapıyorum

ve bilgisayar açılıyor ancak benım yaptıgım ayarlar olmuyor tabıı kı . Yeni bios pili aldım bundada başarılı olamadım. Cevaplarınızı beklıyorum .

Anakart modelim : m5a78l m lx3

• Merhaba tam olarak ne ayarı yapıyorsunuz?
    Çekirdek açmaya çalışıyorsanız maalesef her sempron 145'de olmuyor. Bazılarının 2. çekirdeği tamamen bozuk.

Edit: Böyle olmasının nedeni, amd üretim yaparken örneğin athlon ii x4 serisi üretiyor, 1 veya 2 çekirdek bozuk çıkabilir, 1 çekirdeği bozuk çıkanları athlon ii x3 olarak satıyor bozuk olan çekirdeği kapatarak. Sempron'da da olay bu. Size 2. çekirdeği tamamen bozuk olan işlemci gelmiş. Benim işlemcim de athlon ii x3 440. Ben bios'dan 4. çekirdeği açtım phenom ii x4 b40 oldu mesela. Zaten çekirdek tamamen bozuk değilse çekirdeği açınca pc açılır sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Şubat 2015; 15:21:47 >
  • Peki hocam anladım saolun.Ancak ben jumper ayarlarından ghz ayarladım 3.4 oldu i sıkıntı çıkarır mı 2.8 di 3.4 oldu
  • Sıkıntı olmaz ama overclock yaptıysanız sıcaklık değerlerine dikkat edin yük altında 60-65c'yi geçmesin. Stabil olduğundan emin olun sonra pc kendi kendine mavi ekran verip kapanmasın oyun oynarken. Prime 95 kullanabilirsiniz. Stabil olduğunu anlamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Şubat 2015; 15:46:46 >
  • Peki anladım 2.8 den 3.4 e geçiş belirgin bir performans arttırması yapacak mıdır
  • Evet stabil olursa masaüstü kullanımında bile hissedilir şekilde performans artacaktır.
  • Peki teşekkürler cevaplarınız ve bana zaman ayrıdıgınız içn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üstad aynı işlemciden yeni 1 tane alsam zaten 75 tl bu defa sıkıntı olmaz değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.