Şimdi Ara

AMD Sempron 145 2.8 GHZ CPU nasıl bi işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
13.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu işlemciyi almaya düsünüyorum 4 gb ddr3 rem 1600 mhz ve yanına bide 880 chipsetli anakartla almayı düsünüyorum onboart 4250 ekran kartını kullanıcam harici ekran kartı almıycam yani 64 bit windows 7 kullanıcım ofis internet vs icin kullanıcam bi problem cıkararmı bana bi sorun olurmu acaba bilginizi almayı düsünüyorum birazda overclockla ii olcagnı düsünüyorum

• sadece internet ve ofis işleri için kullanıcaksan işini fazla fazla görücektir.Hatta oc bile yapmana gerekyok.İçin rahat olsun.
  • tskkrler baska bi önerisi olan varmı acaba ??
  • 45-50tl daha imkan varsa almışken x2 250 gibi çift çekirdek model alın..ofis,internette olsa bu saatte tek çekirdek bence çok iyi olmaz..ha performansı nasıl derseniz gayet iyi.bende sempron 270 modelini kullandım çok iyi bir işlemci ama bilgisayar hergün alınan birşey değil,ilerde bakarsınız işlemci gücü lazım olur vb..o neden çift çekirdek önerdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 18 Aralık 2011; 19:15:59 >
  • O işlemcide 1600 ve 1333mhz ram tam anlamıyla kullamazsın 1066 hızında kullanırsın 1600mhz ye gerek yok 1333 yeterlidir
  • internet,film.ofis gibi kullanım alanlarında pek sorun yaşatmaz ama sempronlar biraz eskidir.belirtiyim
  • Sempron 145 45$, x2 255 65$, eğer aradaki fark sorun yaratıyorsa gücüm yok deniyorsa Sempron alınabilir sorun çıkartmaz. Uygun ucuz bi anakartla uzun süre işe yarar. Ama biraz daha para verebilme imkanı olursa x2 almak daha mantıklı. Çok eski işlemciler mesela, P4 ler mesela 2ghz civarı olanlar, bol janjanlı internet sayfalarında faln hepsi su koymaya meyilliler. Alınacak bi Sempron 145 uzun vadede onlra benzemez, ama biraz daha imkan varsa x2 daha iyi bi seçim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işlemci AM3 sanırım. Benim anakartımhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/advantage/ bu. İşlemci uyum sağlar mı acaba? Bazı sitelerde uyar yazıyor. İşlemci destek sayfasında da L3 Cache kısmında desteklemediği yazıyor.
  • üsütndeki seri numaralarda 3 harf e olursa çekirdek açılıyor diye bi söylenti vardı. netten bi araştırın iyice ürünü görerek alın bence. eğer çekirdek açılırsa zaten makul bir oyun işlemcisine sahip olmuş olursunuz o fiyata.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paclobutrazol

Bu işlemci AM3 sanırım. Benim anakartımhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/advantage/ bu. İşlemci uyum sağlar mı acaba? Bazı sitelerde uyar yazıyor. İşlemci destek sayfasında da L3 Cache kısmında desteklemediği yazıyor.

uyar hocam. sizin anakart am3 am2+ pek çok işlemciyi destekliyor.
  • Sistem önerileri kısmına gidip bütçenizi belirtirseniz daha iyi bir sistem çıkabilir.
  • sempron 145 enteresan bir işlemci , bendeki açıkmış çekirdekle athlon2 x2 4400 şeklinde çalışıyor. Overclock la 3,2 ghz stabil olarak da çalışabiliyor. çift çekirdek ve 3,2 ghz için bence fiyatına göre çok iyi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldcoffe

quote:

Bu işlemci AM3 sanırım. Benim anakartımhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/advantage/ bu. İşlemci uyum sağlar mı acaba? Bazı sitelerde uyar yazıyor. İşlemci destek sayfasında da L3 Cache kısmında desteklemediği yazıyor.

Teşekkürler. Şu an athlon x2 3800+ 2.0Ghz kullanıyorum bu işlemci ile değiştirsem pek fark olur mu acaba

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Şu an athlon x2 3800+ 2.0Ghz kullanıyorum bu işlemci ile değiştirsem pek fark olur mu acaba

mimari olarak birbirlrine çok yakın işlemciler. sadece aralarında saat hızı farkı var. eğer alır ve çekirdek açabilirseniz çok yüksek overclock kabiliyeti olan 4ghz e kadar yolu var, bir işlemciniz olur ve gözle görünür bir performans artışı hissedersiniz. ama çekirdek açılmazsa overclock bile etseniz sizin işlemciyle yakın performans verir. anakartınızın overclock özelliklerinin iyi olması ihtimaliyle söylüyorum bunları. (cpu voltajı ayarlanıyorsa en başta kafi) bunun haricinde yukarıdaki arkadaşında dediği gibi sizin anakart çoğu dört çekirdek işlemciyi destekliyor. 2. el bi phenom 2 serisi 4 çekirdek işlemci alırsanız muazzam bir performans artışı olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

mimari olarak birbirlrine çok yakın işlemciler. sadece aralarında saat hızı farkı var. eğer alır ve çekirdek açabilirseniz çok yüksek overclock kabiliyeti olan 4ghz e kadar yolu var, bir işlemciniz olur ve gözle görünür bir performans artışı hissedersiniz. ama çekirdek açılmazsa overclock bile etseniz sizin işlemciyle yakın performans verir. anakartınızın overclock özelliklerinin iyi olması ihtimaliyle söylüyorum bunları. (cpu voltajı ayarlanıyorsa en başta kafi) bunun haricinde yukarıdaki arkadaşında dediği gibi sizin anakart çoğu dört çekirdek işlemciyi destekliyor. 2. el bi phenom 2 serisi 4 çekirdek işlemci alırsanız muazzam bir performans artışı olur.

Hocam bendede sempron var çekirdek açma olayı nasıl oluyor ?

• açtım tamamdır
  • Am3 mü bu işlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeteach

Am3 mü bu işlemci

hem am3 hem de am2+ soketlere uyuyor.
  • anakartı asus m5a78m-lx veya aynı chıpsetlı bır anakart alırsan cekırdegını acabılırsın ben 2 yıl once aldım cekırdegını acıp 3.5 ghzye voltaj arttırmadan cıkardım sıcaklık vs. Hıcbır sorunu yok hd5770le bf3, ghosts, gta 4 gıbı bır cok oyunu cok rahat oynadım ve ben cok oyun oynayan bırıyım artık sımdı sımdı fx6100e gecme nıyetım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arakdaşlar bu işlemci 1600mhz ramlari deteklermi O.C. yapınca.. yani O.C. yaparak X2 4450e unlock ile 3,4Ghz de ve Ram ler 1600mhz de çalıştıran varmı yada buna yakın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.