Şimdi Ara

Amd Sempron 2600 işlemcim 58-59 derece aşırımı ısınıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd Sempron 2600 işlemcim var bilgisayarım bellı bır zamandan sonra kıtlenıyor.Çeşitli prgramlarla test ettım cpu sıcaklıgı 58-59 derece civarlarında acaba işlemcimde sorun mu var? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun092 -- 5 Temmuz 2009; 14:21:45 >

• Eğer beklemede bu sıcaklığa ulaşıyorsa; evet bir sorun var. İşlemci soğutucunuzu kontrol edin. Tam devir dönüyor mu dönmüyor mu diye. Ardından kasa içerisinde sıcaklığın atılmasında sorun olup olmadığını da kontrol edin. Soğutucunun tam oturup oturmadığına bakın. Belki montaj sorunu vardır yakın zamanda çıkarttıysanız...
  • evet yakın zamanda bu donma olayı ıcın cıkardım termal macunun azaldıgını gordum termal macunlasam sıcaklıkta ne kadar azalma olur?
  • termal macunu yenileyin siz yalnız ben yine de 5-6 dereceden fazla farkettireceğini zannetmiyorum.
    Kasa havalandırmanızı gözden geçirin

olmassa yeni bir soğutucu edinin
  • çıkarttıysanız düzgün takmamış olabilirsiniz aynı sorunu bende yaşamıştım tam takamamıştım işlemci fanının bi köşesi bile tam oturmazsa düzgün verim alınmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Eğer beklemede bu sıcaklığa ulaşıyorsa; evet bir sorun var. İşlemci soğutucunuzu kontrol edin. Tam devir dönüyor mu dönmüyor mu diye. Ardından kasa içerisinde sıcaklığın atılmasında sorun olup olmadığını da kontrol edin. Soğutucunun tam oturup oturmadığına bakın. Belki montaj sorunu vardır yakın zamanda çıkarttıysanız...

dediğiniz seyleri tek tek gozden gecırdım yenıden yaptım termal macun hiç yok gibi suanda ama sıcaklık biraz olsun dustu 50 derecenini altına dustu termal macunlasam sanırım 45 i görür
  • arkadaslar termal macun her bilgisayarcıda bulunurmu ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemcimin sogutucusunu ve fanını temizledıkten sonra Thermaltake TG-1 termal macunu aldım ve uyguladım.58-59 derece olan işlemcimin ısısı suanda artık 48-49 derece civarında 10 derece ısıyı azalttım.Yardım edenlere tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayfun092

işlemcimin sogutucusunu ve fanını temizledıkten sonra Thermaltake TG-1 termal macunu aldım ve uyguladım.58-59 derece olan işlemcimin ısısı suanda artık 48-49 derece civarında 10 derece ısıyı azalttım.Yardım edenlere tesekkurler...

Kusura bakmayın anca şimdi gelebildim foruma. Yazdıklarınıza cevap veremedim o nedenle.

İşlemci sıcaklığınızı biraz daha düşürmek için buradan ayrıntılarını öğrenebileceğiniz Cool&Quiet özelliğini de açmanızda yarar var...
  • Benim de benzer bir sorum var. Şu anki işlemcim Athlon Xp 2000. Yerine Sempron 2800 almayı düşünüyorum, cpu'nun fanı yeterli olur mu? Eğer yetersizse -ya da bir gün bozulursa- nereden uygun fan bulunabilir? Araştırdığım kadarıyla sıfırı yok gibi.
  • bendeki de sempron 1.980 ghz e yükseltince (2600+) sıcaklık 49 derece oluyor tam yük altında da degişmiyor.

fan hızı 3200 rpm

süper pi testini 1M 58.9 sn de yapıyor
    ilginçtir ki sıcaklık pek değişmiyor everestle biraz yük verdim degişmedi

cool and quieti bizde yükleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 11 Temmuz 2009; 15:42:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.