Şimdi Ara

YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150) 115 °C Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dostlar daha yeni temizliğini yaptığım bilgisayarım ara ara teklemeye bazen durduk yere restart atmaya başladı. Yazılım çöktü hatası da alıyordum. Format attım fakat ısılarına bakıyorum yine anormal? Aklıma hiçbirşey gelmiyor lütfen yardımcı olun bu ısıyla anakartın ömrü kısa gözüküyor.
    Yakın zamanda monitörü düşürdüm sağ kısmı hasar aldı. HDMİ ile anakarta bağlı oradan bir sıkıntı nükseder mi ? Aklıma birşey gelmiyor

YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150)	115 °C  Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?
    YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150)	115 °C  Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed04Kaya -- 3 Temmuz 2020; 15:59:48 >

• Dostlar pc açmaya korkuyorum fikriniz nedir.?
  • Muhammed04Kaya M kullanıcısına yanıt
    Algılayıcı sensör bozulmuş olabilir veya gerçekten anakartın sıkıntısı var. Soğutma nasıl? Anakart çalıştığı sırada sıcak mı? Bir iki saat bekleyip açıldığındaki ilk sıcaklığı atabilir misiniz?
  • Üstadım cevap yazma nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.
    Anakart bios fan çalışma ayarlarını bu sorun olmadan önce yapmıştım. Aynı mantık çalışıyor. Biosda yaptığım ayarda işlemci ısısı 40 derece üstüne çıkarsa sıvı soğutma dahil bütün fanlar devreye girsin diye yaptım. Ama normal masaüstü ekranında herhangi bir yük yok iken işlemci ısısı düşük fanlarda çalışmıyor ben öyle ayarladım. Kasanın içine kızılöstesi sıcaklık ölçer ile baktığımız 28 ile 32 arasında ısı veriyor. Anakartın hemen hemen her tarafını da kontrol ettim. Kuru parmakla ile dokun çek yaparak ısıya baktım gayet iyi. 10 saat de beklesem açtığımda anakart ısısı direk böyle gösteriyor. Tüm donanımların ısısı gayet yerinde iken bunun direk 115 göstermesi sensörün bozulduğu kanaatini oluşturdu bende. Ama emin olmak istiyorum evham var içimde. Anakartı yüzeysel kontrol ettim sıcaklık yok. ASUS H81-GAMER Anakart kullanıyorum ısı sensörü tam olarak nerede bir parça mı takçıkar yapsam düzelir mi ?

• +
  • Asusun kendi programindan yada baska bir programdan bakmayi denediniz mi? sadece tek programdan bakarak bu verinin doğrulugunu kabul edemezsiniz.
  • o dereceleri gördüğünde kuzey çipine sonra farklı yerlere elini koy eğer elini deyemezsen sıcaklık doğru ve anakart tamir edilmesi gerek yoksa ömrünü dolduracak
    Anakartın üzerinde herhangi bir sıcaklık tespit edemezsen sensör yanlış gösteriyordur kullanmaya devam sıkıntı olmaz. Geçmiş olsun
  • YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150)	115 °C  Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?

Üstadım bios ekranın da sıcaklık böle kafam karıştı anakart mı ısınıyor sensör mü bozuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Asusun kendi programindan yada baska bir programdan bakmayi denediniz mi? sadece tek programdan bakarak bu verinin doğrulugunu kabul edemezsiniz.
    Hocam hepsini denedim anakart driver bozuk yanlış yüklenmiş olabilir mi
  • +
  • Her program her chipteki bilgiyi dogru okuyup doğru bilgi verecek diye bir kaide yok. io chipinden yanlis bilgi aldigindan dolayı yada o chipi tam anlami ile tanimadigindan dolayı okudugu degeri derece okuyup fahrenayt bilgi aktariyor olabilir. bu yüzden asusun programi veya başka program sordum. endişe edilecek birşey yok. asusun programi gayet iyi okuyor.
  • Speccy programı çoğu zaman sıcaklık değerlerini yanlış gösteriyor. Yeni toplamış olduğum bilgisayarda sıcaklık değerlerini kontrol etmek bu programı kurmuştum sonra bir baktım işlemci sıcaklığını 90 derecelerde gösteriyordu hemen bilgisayarı kapattım. İşlemci ve fanı söktüm acaba ben mi yanlış montaj yaptım filan diye sonra tekrar yerine taktım. Bios'dan kontrol ettiğim zaman işlemci sıcaklığının 50 derecelerde filan olduğunu gördüm. Sonra HWMonitor isimli programı indirdim orada da sıcaklığın yine 50 derecelerde olduğunu gördüm. Böyle olunca da o günden beri Piriform tarafından geliştirilen hiçbir yazılımı bilgisayarımı yüklemiyorum. Zaten yazılımlarında bir sürü güvenlik açığı mevcut.
  • Yazdıklarına göre gerekli ölçümleri yapmışsın ve anakartın sıcaklığının normal olduğunu tespit etmişssin. Kuvvetle muhtemel arayüzde gördüğün fazla sıcaklığın sebebi ölçüm yapan sensörün arızası veya yazılımsal bir hata.
  • Yukarıda bios ekranının resmini attım.Görülen sıcaklık DEĞERİ 25-29 Deerece arası gidip geliyor. BİOS da gözüken değerlere itibar etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.
  • YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150)	115 °C  Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?

Asusun kendi sayfasından indirdim bu yazılımı. Anakart sıcaklığını 30 gösteriyor diğer yazılımları 115. Enterasan :D
  • CPUID HWMonitorPro isimli muteber bir programla sıcaklığa yine baktım 112 derece gösteriyor. Resime bakabilir misiniz. İlginiz için çok teşekkür ederim sizlere.YETİŞİN ANAKARTIM YANIYOR H81-GAMER (SOCKET 1150)	115 °C  Bu sıcaklık neden kaynaklanır yav?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.