arkadaşlar reimdeki gibi sistemim var 1 .6 ghz idi voltajsız yanlızca işlemci fsb si arttırarak 1.7 gibi yaptım fakat daha önce kullnanlar 2 nin üzerini rahat görür diyor voltajsız yapabileceklerimi nelerdir i ikinci soruma gelince radeon 9550 256 mb ekran kartım var normalde 250 196 çalışıyor o/C ile 410 210 gibi yaptım güzel de oldu fakat tekrar normale getirdim normal çalışan oyunları bile kasmaya başladı acaba ne yapmalıyım şimdiden herkese teşekkürler
ayni anakartta sempron 2500'u voltajsiz ki verilemiyor zaten 1.4@2.1 yapmistim senin 2.4ghz bile yapabilmen lazim.yaparsa ramler problem yapar ht linki 3x yaparsin 300 fsb yapar.ramlerin hizi da ayarlaniyordu sanirim yukseltmezsin benim gibi 466'ya problem cikmaz.
quote:
9550 256 mb ekran kartım var normalde 250 196 çalışıyor o/C ile 410 210
o kartin ram hizina hic dokunma 200 kalsin.410 iyi kendi sogutucusu ise.ben zalman fan takip 507 mhz yapmistim ama 410 da is gorur.rami arttirman problem cikarabilir.
O 100 mhz lik artış hiçbir fark yaratmaz. Ben 2600+(1.6 ghz) kullandım. Voltajsız 2.4 kullanıyodum 300fsb'de ancak anakartımın sınırı 300 dü. Ondan önceki K8ns anakartımda 2.7ghz çalıştırmıştım az bir voltajla. Ama pek bir fark olmuyo onu söliyiyim
işlemci zamanında 2.5ghz işlemcilerin yaptığı işi yapıyor gibi bişeyler okumuştum şimdi o/c ile 2.4 yapıp eski halini aramaktan sa böyle kalması daha mı iyidir sizce
9550 256 mb ekran kartım var normalde 250 196 çalışıyor o/C ile 410 210
o kartin ram hizina hic dokunma 200 kalsin.410 iyi kendi sogutucusu ise.ben zalman fan takip 507 mhz yapmistim ama 410 da is gorur.rami arttirman problem cikarabilir.
karta memory 215 falan verdim 15 dk oynadım şimdi o/c suz default ta oyunlarda zorlanıyor acaba ramlere bişey olmuşmudur
quote:
işlemci zamanında 2.5ghz işlemcilerin yaptığı işi yapıyor gibi bişeyler okumuştum şimdi o/c ile 2.4 yapıp eski halini aramaktan sa böyle kalması daha mı iyidir sizce
2.1ghz iken 3.0 p4'un aldigi superpi derecesini aliyordu eskisini niye arayacaksin yapistir gitsin 300 fsb hadi 290 olsun cekinirsen.ht3x ramleri de dusur bir kademe oldu bitti yav 754 pinin en iyi oc olan sempron modelini kullaniyorsun fark olmasa kimse yapmazdi.
quote:
karta memory 215 falan verdim 15 dk oynadım şimdi o/c suz default ta oyunlarda zorlanıyor acaba ramlere bişey olmuşmudur
rami yukselttiginde hata veriyordu o yuzden yapma dedim.215'de hata vermiyorsa bisi olmaz ama zorlamanin manasi yok ram degil gpu'ya yuklenirsen farkediyor o kartta ve 410 yeterli bence.
peki ya ram konusunda ne dersiniz 512 ddrram (pc3200)mevcut fakat windows ortamında biraz yavaş anakartım dual ddr değil ama ram almam gözle görülür fayda sağlarmı(özellikle pes fifa tarzında)
pes fifa konusunda ramin bir faydasi olmaz.senin ekran kartin 9550 sm2.0 ama pes fifa sm3.0 istiyor oyundan filan atiyordur bu yuzden.agp nvidia 6600-6800 veya ati 1650 pro alirsan sorunun aslinda ekran karti oldugunu anlarsin.
ya az önce bişeyler yapıyım dedim ram timingi 1T fsb yi 230 ht link i 3 yaptım windows açılmadı nerde yanlış yaptım anlamadım
yanlisin ramleri 1t yapmak olmus.bu ramleri zorlayan bir ayardir bir de uzerine oc yapinca acmamasi normal.2t olacak ramler ve 333 hizina al 290 300 fsb yapabilirsin ht3x olacak sekilde.ramlerin hizini degistirmezsen 2.7-2.8v vermen gerekir.
rami 333 yaptım ht linki 3 ve fsb yi 230 da tekrar denedim ve açıldı fakat ancak 8 dk sonra reset attı bi de süper pi testi yapıyım dedim 1.7 ile aynı sonucu verdi 55 sn anlamadım gitti cpu z de voltaj (1 kez oldu bu olay) 1.392 den 1.400 gibi bişeye yükseldi korktum dalgalanma mı oluyor diye cs source açıyım dedim kitlendi kaldı neyi yanlış yapıyorum acaba
quote:
cpu z de voltaj (1 kez oldu bu olay) 1.392 den 1.400 gibi bişeye yükseldi korktum dalgalanma mı oluyor diye
cpu-z'de +/- kucuk degisimler olabilir normaldir dalgalanma anlamina gelmez ama boyle diyerek aklima baska bir sey getirdin.ben yukaridaki oc'yi yaptigimda makine zorlaniyordu actigimda acilmiyordu 1.9'a cekip kullaniyordum.kullandigim guc kaynagi fsp 300w idi ve yetmiyordu.bir seyi yanlis yapmiyorsun guc kaynagin yetmiyor bence.
.45 ACP teşekkürler o/c bilgim sayende gelişti 220 fsb de stabil kullanıyım ozaman ben bi de ram alıyım 512 yeter herhalde günlük kullanıma
quote:
Orjinalden alıntı: burakfehmi
.45 ACP teşekkürler o/c bilgim sayende gelişti 220 fsb de stabil kullanıyım ozaman ben bi de ram alıyım 512 yeter herhalde günlük kullanıma
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
cpu z de voltaj (1 kez oldu bu olay) 1.392 den 1.400 gibi bişeye yükseldi korktum dalgalanma mı oluyor diye
cpu-z'de +/- kucuk degisimler olabilir normaldir dalgalanma anlamina gelmez ama boyle diyerek aklima baska bir sey getirdin.ben yukaridaki oc'yi yaptigimda makine zorlaniyordu actigimda acilmiyordu 1.9'a cekip kullaniyordum.kullandigim guc kaynagi fsp 300w idi ve yetmiyordu.bir seyi yanlis yapmiyorsun guc kaynagin yetmiyor bence.
.45 ACP geçen gün kasa fanlarını temizlerken baktımda penim psu 400 w mış yanında yazıyordu ve ümitlerim tekrar canlandı acaba psu dan değilde başka bir hatadan dolayı mı olmadı ki
tamam da ne markaymis?gercek watt filan diyorlar hani.550w feel psu 400w xilence psu kadar yok mesela bunlar duydugum degil denedigim aletler.watt olayi ayni hoparlorlerin watt olayina benziyor.pmpo degerini yaziyorlar watt diye yuksek degerlerde.rms degeri 100w olan alet yikar ortaligi.baska hatasi olmaz hata yapmiyorsun ben kullandim o anakarti 230 fsb'de kalmaz 300 rahat der ama dedigim gibi o zaman cok iyi degildi psu fsp 300w ki gercek tabir edilen psulardandir markasiz 450w kadar vardir hala kuzenim athlon 3200 ile kullaniyor o aleti.
abi baktım da kasanın yanında verilenlerden everest marka 400 w mış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme